Ga een duurzaam weekendje weg bij onze zuiderburen

Ontdek België

Dichtbij, maar toch zo’n ander land dan Nederland: België is de ideale bestemming voor een weekendje weg. Proef het vakantiegevoel in de Belgische Ardennen of nationaal park de Hoge Kempen, langs de Belgische kust of in sfeervolle steden zoals Brugge en Gent. Kies hieronder een provincie om meer te ontdekken over duurzaam op vakantie naar België! Of boek jouw duurzame vakantie bij ons voor een ultieme CO2-neutrale ervaring!

We hebben de leukste en duurzaamste accommodaties en uitjes voor een weekendje weg België voor je verzameld. Op zoek naar een losse accommodatie om daaromheen zelf je reis te plannen? Bekijk het overzicht duurzame accommodaties in België. Deze plaatsen maken gebruik van zonne-energie, scheiden hun afval en zetten zich actief in om zo milieubewust mogelijk te opereren. 

Duurzame vervoersopties naar België

NS International

Relaxt, maar toch snel kunnen reizen naar België? Ga dan met NS International! Je reist eenvoudig naar Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Leuven, Luik, of Mechelen. Naar de Belgische kust of de Ardennen? Ook dan zijn er verschillende opties die je binnen de kortste keren op jouw plaats van bestemming brengen! 

Unieke overnachtingen op onontdekte plekken

Het land van de Vlaamse frieten, bier en natuurlijk ook chocolade: België. Onze zuiderburen hebben naast verschillende kenmerkende producten ook veel leuke activiteiten en veel natuur. Natuurlijk heeft België de Ardennen, een heerlijke plek om even te ontspannen. Daarnaast heeft het steden als Antwerpen, Brussel en Brugge zodat je je nooit hoeft te vervelen tijdens het weekendje weg België.

De leukste plekken van België beleven?

Ga voor een stedentrip België

De steden hebben meerdere bijzondere bezienswaardigheden. Zo heb je in de hoofdstad van België, Brussel, de Grote Markt. Op deze markt staat het stadhuis, waarvan het gebouw kenmerkend is voor de bouwstijl van Brussel. De gebouwen op dit plein zijn allemaal in dezelfde oude bouwstijl gebouwd, wat je het gevoel geeft alsof je even terug bent gegaan in de tijd. Iets anders dat je ook niet mag missen terwijl je een weekendje weg België bent is het Atomium. Het monument in de vorm van een atoom werd in 1958 voor de wereldtentoonstelling van dat jaar ontworpen.

De stad met de meeste inwoners van België is Antwerpen! Dat zijn er bijna twee keer zoveel als Gent, de tweede grootste stad van het land. Het is ook aan te raden tijdens het weekendje weg België om Antwerpen te bezoeken. In Antwerpen heb je naast juwelen ook veel antiek. Maak een wandeling door de Kloosterstraat, om alle antiek winkeltjes en andere duurzame boetiekjes te ontdekken. 

Duurzaam op vakantie naar België​

Wanneer je op duurzame vakantie naar België gaat, wil je misschien ook nog iets anders zien dan alleen maar steden. Het is dan wel zo lekker om in de natuur even helemaal tot rust te komen. Kies er bijvoorbeeld voor om tijdens het weekendje weg België de Ardennen op te zoeken om even op adem te komen. Dit natuurgebied ligt in het zuidoosten van België en is 11 duizend vierkante kilometer groot. De Ardennen beslaat bijna een derde van het hele land: genoeg groen om te ontdekken! 

Wat te doen in België? Het heuvelachtige landschap van de Ardennen geeft je veel ruimte om lange mountainbike- fiets- of wandeltochten te maken. Daarnaast is het ook een hotspot van verschillende wateractiviteiten zoals suppen, kanoën en raften. Ga je een weekendje weg België, dan kun je bijvoorbeeld prachtig kamperen in de Ardennen, wat rijk is aan campings. 

Jouw weekendje weg België

Wat te doen in België

Misschien ben je op zoek naar ander type activiteiten tijdens jouw weekendje weg België. Naast activiteiten in de natuur, zijn er nog tal van andere activiteiten die antwoord kunnen geven op de vraag ‘wat te doen in België?’ Zo is het bijvoorbeeld leuk om een bierbrouwerij te bezoeken tijdens jouw stedentrip België. In België heb je verschillende brouwerijen, zoals in Brugge.

De bieren Brugse Zot en de Halve Maan worden hier midden in de stad gebrouwen en met een drie kilometer lange leiding verplaatst naar een plek buiten de stad. Brugge heeft bovendien veel leuke restaurants met veganistische opties, waarmee je de dag goed kunt afsluiten. De stad kent vier restaurants die volledig veganistisch zijn, zoals Atelier Flori. Dit is een vegan restaurant, art museum en wijnbar ineen! 

Een dagje strand? België heeft het

Net als Nederland kent België een ligging aan de Noordzee, waardoor je heerlijk kunt uitwaaien op het strand, Hoewel de kustlijn niet zo lang is als die van Nederland, zijn er genoeg plekken om te ontspannen op het strand. België heeft de leuke stranden bij Panne, Oostende en Knokke-Heist. Neem op een warme dag een handdoek en zwemkleding mee zodat je een verfrissende duik kunt nemen. Maar ook als het geen zwemweer is kun je je goed vermaken op het strand. Langs de kustlijnen van de stranden kun je heerlijk wandelen. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens je weekendje weg België. 

Inloggen

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email