Een duurzame vakantie in de Henegouwen?

Ontdek de regio tijdens een vakantie Bergen

Onder Brussel vind je de Belgische provincie Henegouwen, gelegen aan de Franse grens. Deze regio is dan ook Franstalig en draagt de naam ‘Hainaut’. Henegouwen kent diverse mooie natuurgebieden en bekende steden zoals Charleroi en de provinciehoofdstad Bergen. Ga op vakantie Bergen proef de sfeer in het zuiden van België!

De beste accommodaties

Vanaf

€ 91.42

per nacht

Vloesberg,
Henegouwen
Dit vakantiehuis in Vloesberg is modern ingericht. In de keuken en woonkamer is er veel hout waardoor het een warm en thuis gevoel geeft. Het huisje heeft uitzicht op het bos en in de omgeving kun je mooi wandelen en fietsen.

Vanaf

€ 142.14

per nacht

Anseroeul,
Henegouwen
Dit vakantiehuis in Anseroeul is luxe, strak en modern ingericht. Vanuit de woonkamer is er een groot raam met uitzicht op de tuin en op landschap. Je kunt ontspannen in de hottub en sauna. Er zijn in de omgeving verschillende wandel en fietsmogelijkheden.

Beleef Bergen

Ga voor een vakantie in Henegouwen en ontdek deze provincie!

De stad Bergen heeft een prachtig historisch centrum. Tijdens je vakantie Bergen zal een bezoek aan de Grote Markt ook niet mogen missen. Op dit prachtige plein bevinden zich naast mooie gebouwen diverse cafés en terrassen. In de zomer of als het weer het toelaat, kun je op het plein gezellig neerploffen op de terrassen, die het plein een gezellige sfeer geven. 

De stad Bergen telt ongeveer honderdduizend inwoners en is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Henegouwen. De provincie ligt grotendeels op het oude graafschap van Henegouwen. Het graafschap werd in 1024 eigen gemaakt, zo werd het bestuurd door een graaf tot het later zich aansloot bij Nederland. Ben je een natuurliefhebber, dan kun je je hart ophalen. Er is genoeg natuur om op te zoeken tijdens de vakantie Henegouwen.

Gezelligheid tijdens je vakantie Bergen

Geniet van een vakantie Henegouwen, België

Tijdens de vakantie Henegouwen, België kun je verschillende natuurgebieden ontdekken. Hoewel het natuurgebied de Ardennen niet in Henegouwen doorloopt is er genoeg natuur om te wandelen, fietsen en ook varen. In het gebied de Meren van de Eau d’Heure kan dit allemaal. Gelegen op de grens tussen Henegouwen en Namen ligt namelijk het grootste watergebied van België: de ideale plek om lekker tot rust te komen in de natuur. 

Naast bijzondere gebieden met veel water vind je tijdens een vakantie Bergen in Henegouwen veel bos- en heuvelgebieden, vijvers en fietspaden. Waar je ook bent in de provincie, de natuur is dichtbij. Er zijn dan ook veel wandelroutes die je tijdens je vakantie Bergen kunt afleggen. 

Ontdek Bergen, België: bezienswaardigheden

Ben je op vakantie Bergen, dan is de Grote Markt een van de must-sees. Zo vind je er bijvoorbeeld het Hotel de Ville dat centraal staat op de Grote Markt. Het stadhuis dateert uit de 15e eeuw en is het mooiste gebouw uit de stad. Kenmerkend zijn de traditionele houten deuren en het bijzondere torentje, die passen bij de gotische bouwstijl. Verder staat er naast de ingang een bronzen beeld van een aap. Volgens de legende van Bergen zal je wens uitkomen wanneer je de aap over zijn hoofd aait met je linkerhand. 

Wanneer je door de poort van het stadhuis loopt, bevind je je in de Tuin van de Burgemeester. De kleine, maar unieke binnentuin is tijdens de vakantie Bergen het bezoeken waard. In de tuin bevindt zich het Doudou museum dat volledig in het teken van het Doudou festival staat. 

Een bijzondere vakantie Bergen met het traditionele Doudou festival

Dit festival is een jaarlijks evenement dat aan de ene kant terugblikt op de verschrikkelijke tijd toen Bergen werd geraakt door de pest. Tegelijkertijd viert het de gezondheid van de bevolking. Wanneer je de eerste zondag na Pinksteren op vakantie Bergen bent, neem dan zeker een kijkje bij het Doudou festival. Ongeveer zestig verschillende groepen allemaal gekleed in middeleeuwse klederen, nemen deel aan parade. Het Doudou festival is toegevoegd aan de UNESCO lijst van mondeling en immaterieel erfgoed. 

Bezoek de bezienswaardigheden Mons, België

De stad Bergen heet in het Frans Mons. De bezienswaardigheden Mons, België zijn dan ook dezelfde als die van een vakantie Bergen. In de lijn van het Franstalige kan het leuk zijn om tijdens je vakantie Henegouwen een bezoek te brengen aan Noord-Frankrijk. Mons ligt namelijk op een steenworp afstand van Frankrijk: het land ligt maar zo’n vijftien kilometer verderop. Naast de grote Franse invloed op de provincie Henegouwen stroomt er ook Nederlands bloed. Een van de bezienswaardigheden Mons België is namelijk het Maison van Gogh. De welbekende Nederlandse schilder Vincent van Gogh heeft een jaar in dit huis gewoond.

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email