Ga op groene vakantie in eigen land

Ontdek Nederland

Altijd al benieuwd geweest naar de plekken die buitenlandse toeristen in Nederland komen bezoeken? Of wil je juist liever de unieke plekken in ons land ontdekken? We hebben de leukste en duurzaamste accommodaties en uitjes in Nederland voor je verzameld. Geen hele reis, maar alleen een accommodatie boeken? Bekijk het overzicht duurzame accommodaties. Deze plaatsen maken gebruik van zonne-energie, scheiden hun afval en zetten zich actief in om zo milieubewust mogelijk te opereren. 

Een groene vakantie voor iedereen

In het dichtbevolkte Nederland is er gelukkig nog genoeg ruimte voor een groene vakantie. De lage landen, die grotendeels onder zeeniveau liggen, kennen vooral steden, uitgestrekte polders en bossen. 

Ga bijvoorbeeld op citytrip naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht: steden die elk op haar eigen manier uniek zijn. Of kies ervoor op tijdens een groene vakantie heerlijk de natuur op te zoeken in een van de 21 Nationale Parken. Nederland heeft het allemaal! 

Ook op cultureel en historisch niveau heeft Nederland een groot aanbod. Neem de vele klassieke windmolens, waar Nederland er zo’n 1200 van telt. De meeste staan in Kinderdijk, maar ook de Zaanse Schans zijn absoluut het bezoeken waard als je houdt van deze typische molens. 

Vakantie met hond in Nederland

Wil je graag op vakantie met hond, dan is dat in Nederland goed mogelijk. Zo zijn er heel veel Nationale Parken met ieder hun eigen karakter. Ga bijvoorbeeld op vakantie met hond in Nederland op de Waddeneilanden. Door de bijzondere aard en biodiversiteit van de eilanden staan ze op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. De eilanden hebben een unieke sfeer en zijn dan ook een leuk uitstapje om te maken tijdens een groene vakantie! Het kan ook erg leuk zijn een (losse) workshop te volgen met je hond. Zoals bijvoorbeeld een workshop suppen of een mini cursus EHBO. 

Alleen op vakantie in Nederland

Wil je echt tot rust komen tijdens een groene vakantie? Kies er dan voor om alleen op vakantie in Nederland te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een plekje langs de lange kustlijn van Nederland, waar je heerlijk uit kunt waaien. Het is natuurlijk ook mogelijk om er een actieve vakantie in je eentje van te maken. Je kunt een museum bezoeken, zoals het indrukwekkende museum over Anne Frank. Ben je met jonge kinderen op vakantie in Nederland, ga dan langs bij het Nijntje museum. Dit museum is speciaal ingericht voor kinderen en is absoluut de moeite waard. 

Leuke vakantie plekken Nederland

Zin om tijdens een groene vakantie even op adem te komen in Friesland? Of ga je liever voor een actieve vakantie in Noord-Holland? Er zijn onwijs veel leuke vakantie plekken Nederland te vinden! In Noord-Holland kun je bijvoorbeeld naast citytrips naar Amsterdam, Alkmaar of Haarlem ook de natuur op zoeken. Wat verder ook een leuke plek is voor een groene vakantie is de Veluwe. Wanneer je een vakantie boekt in de buurt van natuurgebied de Veluwe zijn er verschillende prachtige mountainbike, fiets en wandelroutes af te leggen zodat je je niet hoeft te vervelen. Op zoek naar iets spectaculairs? Ga op excursie en spot edelherten, wilde zwijnen, schotse hooglanders, vossen en reeën: de big five van de Veluwe! 

Bijzondere vakantie Nederland

Samen een weekendje back to basic in de Nederlandse natuur of juist liever de leukste dorpjes ontdekken?

Er zijn verschillende plaatsen die jouw groene vakantie extra bijzonder kunnen maken. Zo kun je kiezen voor de regio in Noord-Holland met de indrukwekkende eindeloze rijen tulpenvelden. Tussen Petten en Den Helder kun je dan ook een bijzondere vakantie Nederland meemaken. Het is aan te raden om een lang stuk te wandelen of te fietsen langs de velden. 

Er zijn talloze andere uitstapjes die jouw vakantie bijzonder kunnen maken. Neem Bataviastad. De Bataviawerf ligt bij Lelystad en geeft je een unieke kijk terug in de tijd. Het heeft een tentoonstelling met meerdere oude schepen. Verder zijn er verschillende interactieve activiteiten te doen voor jong en oud. Zoals knopen leggen, een rondvaart op een schip en touwslaan. Hierbij maak je je eigen springtouw. 

Een ander type bijzondere vakantie Nederland is om je volledig terug te trekken in de natuur. Ga off grid en kies voor een weekend zonder internet en de drukte van de stad. Steeds meer mensen waarderen dit om écht tot rust te komen. Boek een zelfvoorzienend huisje midden in de natuur, of pak je kampeerspullen in en ga back to basic tijdens jouw groene vakantie! 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email