Ontdek de hotspots bij de kust van Nederland

Duurzame vakantie in Zuid-Holland?

Wanneer je op vakantie Zuid-Holland gaat, weet je zeker dat je je niet hoeft te vervelen. Er zijn veel mooie steden en genoeg soorten parken voor jong en oud. En bovendien ligt de provincie langs de kust: je kunt er heerlijk uitwaaien! Waar ga jij naartoe tijdens een duurzame vakantie Zuid-Holland? 

Vanaf

€ 145.71

per nacht

Maasland,
Zuid-Holland
Deze opgeknapte boerenschuur in Maasland staat aan het einde van een doodlopende weg. Hierdoor heb je geen last van andere mensen en heb je hier alle rust en ruimte. Het huisje heeft een uitzicht over de weilanden en je hoort veel verschillende vogels zingen. De accommodatie ligt aan een officiële wandelroute voor als je er even tussenuit wil.

Vanaf

€ 189

per nacht

Lekkerkerk,
Zuid-Holland
Bij deze tiny house in Lekkerkerk geniet je van alle rust, ruimte en privacy. Het huisje is knus ingericht en buiten staat een vuurschaal voor gezellige avonden. Door het Loetbos kun je wandelen en fietsen. In de buurt kan ook een kano gehuurd worden voor op het water. Ook kan er worden gezwommen of gesurfd in surfplas bij Krimpen aan de IJssel.

Vanaf

€ 134.28

per nacht

Zoeterwoude,
Zuid-Holland
Deze prachtige boerderij die dateert uit 1650 is een accommodatie waar je lekker tot rust komt. De schapen staan voor de deur te genieten van het gras en wanneer je verder het natuurgebied het Groene Hart in duikt zul je nog veel verschillende dieren tegenkomen. Voor alle natuurliefhebbers is dit een heerlijk verblijf.

De leukste activiteiten in Zuid-Holland

Onze favorieten

Nog meer duurzame activiteiten

Vanaf

€ 37.50

Scharendijke,
Zeeland, Zuid-Holland
Altijd al eens jezelf letterlijk in de wind willen gooien? En ervaren hoe je rechtop blijft staan terwijl je je zelf helemaal laat vallen? Ga dan eens blokarten! Tijdens het blokarten, ook wel strandzeilen genoemd, gebruik je de kracht van de wind en laat je je vooruit blazen in een zeilwagen. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is strandzeilen heel makkelijk te leren en rijd je na een korte uitleg zelf weg!

De kust van Nederland ontdekken?

Ga op vakantie in Zuid-Holland en ontdek het moois wat deze provincie te bieden heeft. ​

De hoofdstad van de provincie is Den Haag, wat vooral bekend staat om het Binnenhof en het Mauritshuis. Het Binnenhof is erg belangrijk voor de Nederlandse politiek. Je hebt hier bijvoorbeeld de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Het Mauritshuis is een museum met schilderijen uit vooral de Gouden Eeuw. Je vindt hier schilderijen onder andere van Rembrandt en Vermeer. Als je in het voorjaar of het najaar naar Zuid-Holland vakantie gaat, zou je een kijkje kunnen nemen bij de Japanse tuin. Deze is beperkt open maar geeft een unieke ervaring die je niet wilt missen. Een ander park is de bekende Keukenhof, waar veel kleurrijke bloemen staan. Dit is het mooiste lente park ter wereld, waardoor erdoor heen lopen net een sprookje is. In Leidschendam, vlak bij Den Haag, vind je de Westfield Mall of the Netherlands. Dit is een nieuw winkelcentrum en een van de grootste van Nederland: je kunt hier dus eindeloos shoppen.

Zuid-Holland: vakantie uitjes

Voor dagvullende uitjes tijdens de vakantie Zuid-Holland zou je kunnen gaan naar Madurodam, Attractiepark Duinrell, Tikibad of Familiepark Drievliet. Madurodam is een park waar je allerlei miniaturen van Nederland kunt zien. Het park is leuk voor jong en oud. Daarnaast is er Attractiepark Duinrell, met allerlei verschillende soorten attracties. Ook dit park is leuk voor jong en oud omdat er rustigere en heftigere attracties zijn zodat je kunt kiezen waar jij je prettiger bij voelt. Bij het park zit ook het Tikibad, wat het grootste waterpark van de Benelux is. Er zijn veel verschillende soorten glijbanen en er is een groot binnen- en buitenzwembad. Je kunt tijdens de vakantie Zuid-Holland ook naar Familiepark Drievliet gaan. Dit park heeft iets minder spannende attracties dan Duinrell, maar zorgt voor net zo veel plezier.

Scheveningen

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland en is een stadsdeel van Den Haag. Dat Scheveningen zo populair is, verbaast ons niet: de Pier en de Boulevard zijn prachtig om te zien. Op de Pier kun je bungeejumpen, ziplinen of wat rustiger aan in het reuzenrad. Ook is er een surfschool en kun je er lekker eten met een prachtig uitzicht. Op de Boulevard is er ook van alles te doen. Er zijn veel eettentjes, er is een groot winkelcentrum genaamd de Palace Promenade, je hebt LEGO LAND, SEA LIFE en een Holland Casino.

Rotterdam

Rotterdam was tot 2004 de grootste havenstad van de wereld en is momenteel de grootste havenstad van Europa. De stad heeft na Amsterdam de meeste inwoners van Nederland en is ook wel bekend van het Eurovisie Songfestival wat in 2021 plaats heeft gevonden. Er is dan ook genoeg te doen. Zo kun je tijdens je vakantie Zuid-Holland shoppen in de Markthal, een kijkje nemen bij de Euromast en de Erasmusbrug of een dagje naar diergaarde Blijdorp.

Duurzame vakantie Zuid-Holland

Een duurzame vakantie in Zuid-Holland moet geen probleem zijn.  Wil je overnachten in Zuid-Holland, ga dan voor een duurzaam vakantie huisje Zuid-Holland aan het strand waar je lekker uit kunt waaien. Je kunt ook kiezen voor een huisje centraal in de provincie zodat je overal dichtbij bent. Een leuke activiteit om te doen is een tour op een e-chopper. Met de e-chopper kun je rijden door de duinen en genieten van het mooie uitzicht. Langs het strand zijn er genoeg tentjes voor een hapje en een drankje. Heb je een vakantie huisje Zuid-Holland, dan kun je ook op het strand activiteiten doen zoals vliegeren, surfen of blokarten. Genoeg ingrediënten voor een duurzame vakantie Zuid-Holland!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email