Voel het ritme van de golven tijdens een surfles bij dé duurzame surfschool

Prijs

Vanaf €37,50 per persoon

Duur

2 uur

Aantal personen

1 - 6 personen per les

Type

Activiteit

Wat krijg je?

 • Een surfles van 2 uur
 • Maximaal 6 personen per instructeur
 • Inclusief wetsuit en surfplank
 • Veel persoonlijke aandacht

Over deze activiteit

Surfen is voor veel mensen de ultieme manier om absolute vrijheid te ervaren en zo dicht mogelijk bij de natuur te komen.

Bij een unieke surfschool in Scheveningen nemen ze de band tussen de mens en de natuur serieus, erg serieus. Wat begon met beach clean-ups en het geven van surflessen op kleine schaal, veranderde langzamerhand in een indrukwekkend concept waarbij een geheel duurzame surfschool werd gerealiseerd uit oude zeecontainers.

“Wij werden voor gek verklaard toen we begonnen, omdat het onconventioneel is.”

Wil jij ook een keer ervaren hoe het is om jezelf door het water vooruit te laten duwen en door de golven te manoeuvreren? Boek dan een surfles bij de duurzaamste surfspot van Nederland.

Wat maakt deze accommodatie duurzaam?

Hernieuwbare energiebronnen

Energie van de wind, zon, water, aardwarmte en biomassa stoot een stuk minder broeikasgassen uit en is dus beter voor het milieu. Circa 90% van de energie die deze surfspot gebruikt, wordt opgewekt door zonnepanelen!

Energieverbruik minimaliseren

Het water dat de surfschool gebruikt, wordt opgewarmd door de zon en de locatie is gasvrij. Zo worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt voor bijvoorbeeld het opwarmen van water.

Recycling en het hergebruik van materialen

Het surfcafé is gemaakt van oude zeecontainers en heeft deuren van een oude basisschool. Ook veel inventaris is tweedehands. Daarnaast worden de wetsuits en boards die versleten zijn in het onderwijs herbruikt. Op locatie wordt zoveel mogelijk waste-free gedaan.

Waterverbruik minimaliseren

Er wordt bewust met water omgegaan op de surfschool, omdat schoon drinkwater nu eenmaal niet oneindig is. Om het gebruik van water te verminderen, worden surfers dan ook aangespoord om kort te douchen.

Plantaardig eten

Op de menukaart van het surfcafé staan tal van vegetarische opties en er zijn veel gerechten die ook veganistisch gemaakt kunnen worden. Het eten en drinken is daarnaast volledig biologisch.

Lokale producten & samenwerkingen

De surfschool werkt met lokale leveranciers en bouwt een duurzame relatie met hen op. Zoveel mogelijk ingrediënten voor het restaurant worden lokaal ingekocht. Zo worden de koffiebonen per fiets afgeleverd door de koffiebrander uit de buurt!

Groen vervoer

Surfen zelf doe je met menselijke energie, de meest duurzame manier van verplaatsing. Een ander mooi voorbeeld zijn koffiebonen die op de fiets worden bezorgd: duurzamer vervoer kan bijna niet.

De details

 • Een surfschool gebouwd op idealen

  The Shore is een plek die werd bedacht met een duidelijk doel voor ogen: samen werken aan een plek waar duurzaamheid en de liefde voor het surfen centraal staan. Je vindt deze liefde voor de golven niet alleen terug in de persoonlijke aandacht tijdens de lessen, maar ook in de mindset waarmee de onderneming wordt gerund. Zo kun je er ook terecht voor toffe feesten, exposities van lokale kunstenaars en andere culturele activiteiten.

  “Not to sound too deep or weird, but I think that the times when you really appreciate surfing are the times you’re really sort of becoming one with nature.” – Kelly Slater

   

 • Duurzaamheid vanuit de kern

  Deze surfspot doet er alles aan om duurzaamheid in alle aspecten terug te laten komen. Niet praten, maar gewoon doen. Geen concessies, maar denken in mogelijkheden. Dit motto wordt dan ook overal tot uiting gebracht. Zo wordt circa 90% van de gebruikte energie opgewekt via zonnepanelen. Ook vind je er geen gasaansluiting. Warm water in de douches en de vaatwasser wordt geregeld met zonneboilers.

  “De kern van The Shore is hoe dan ook duurzaamheid en dat komt dan ook op alle gebieden terug.”

  Zelfs het gebouw van de surfschool slash café is met veel aandacht voor de planeet gebouwd. De buitenkant is gemaakt van oude zeecontainers; de deuren zijn afkomstig van een oude basisschool. Ook in de horecagelegenheid wordt er nagedacht over extra mogelijkheden om te verduurzamen. Het eten en drinken dat je hier vindt, is volledig biologisch en wordt zoveel mogelijk lokaal ingekocht.

  “Duurzaamheid werkt verslavend. Zodra je eenmaal zonnepanelen op je dak hebt, wil je gaan kijken wat er nog meer mogelijk is”

  Wat zo bijzonder is aan de koffie die je drinkt in de zon op het terras? De koffiebonen worden door de koffiebrander per fiets afgeleverd bij het surfcafé! Net als de koffie, heeft ieder ingrediënt hier z’n eigen verhaal. Aandacht is dan ook misschien wel de belangrijkste boodschap van de surfschool: aandacht voor elkaar, voor de natuur en voor alle elementen die een rol spelen in het dagelijks leven.

  Zelf deze sfeer proeven en je eerste ervaringen op een surfplank opdoen? Boek nu je eerste surfles en ervaar wat deze unieke plek te bieden heeft!

De kleine lettertjes

Wanneer je een boekingsaanvraag voor deze activiteit doet, ontvang je binnen 48 uur bericht of jouw boeking bevestigd kan worden. Vragen over deze activiteit of beschikbaarheidsinformatie opvragen? Stuur ons een  of bel ons op 0031 627 00 94 99.

Kaart

Antwoorden op je vragen

 • Wat leer ik tijdens de surfles?

  De surfles is een introductieles in een kleine groep met maximaal 6 personen. Zo heeft de instructeur genoeg tijd om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Je krijgt uitleg over het materiaal en hoe het surfen werkt op het land en daarna ga je het water in! Aan de hand van het SurfSkills systeem leer je stap voor stap surfen.

 • Gaat de les altijd door?

  Wanneer er minimaal 2 aanmeldingen voor een surfles zijn gaat deze door! Daarnaast moeten de surfcondities goed genoeg zijn, anders is er niets aan. Denk hierbij aan een windkracht boven de 7 of onweer. Wanneer er geen golven zijn, zijn de condities ook onvoldoende en zal de les niet doorgaan. Bij regen gaan we gewoon het water in! Mocht het zo zijn dat les niet doorgaat vanwege de surfcondities, dan wordt je hiervan uiterlijk op de ochtend voor de surfles op de hoogte gesteld. Je kunt de les dan in overleg verplaatsen.

 • Voor welk niveau is deze surfles?

  De surfles is in principe een introductieles waar je de beginselen van het surfen leert. De surfboards hebben een zachte bovenkant en zachte vinnen, geschikt voor beginners.

  Heb je al een keer ergens anders gesurfd? Ook dan is het de moeite om deze les te nemen. Je bent zoveel mogelijk tijd in het water, waardoor je tijdens de les nog meer skills van het surfen onder de knie kunt krijgen dan dat je al had.

 • Wat is er inbegrepen en wat moet ik zelf meenemen?

  Bij deze surfles zitten het gebruik van een wetsuit en een surfboard inbegrepen. Ook kun je in het voor- en najaar schoenen, handschoenen en een cap krijgen. Dat betekent dat je zelf alleen een handdoek en badkleding mee hoeft te nemen!

 • Zijn er omkleedruimtes en douches?

  Je kunt ter plekke omkleden in de ruime kleedkamers. Waardevolle spullen kun je afgeven zodat ze veilig zijn als je het water in gaat. Bij deze surfspot zijn warme buitendouches, met water dat verwarmd wordt door zonneboilers.

Reviews

Onze klanten zeggen

Quote mark Quote mark


Kies een datum om de beschikbare tijden te zien.
Categorie: Tag: