Ontdek de hotspots in het noorden van Nederland

Duurzame vakantie in Drenthe?

Even onthaasten tijdens een weekendje weg? Drenthe is de perfecte omgeving om te genieten van de natuur. De provincie kent veel onontdekte parels, die de regio een aantrekkelijke plek maken. Steeds meer mensen ontdekken de rust en schoonheid van Drenthe: jij ook? 

Vanaf

€ 77.25

per nacht

Aalden,
Drenthe
In deze luxe bungalow kun je perfect verblijven met een vriendengroep, elke kamer heeft een eigen badkamer! Maar ook voor grote gezinnen is de accommodatie zeer geschikt. In Aalden en omgeving zijn namelijk genoeg leuke activiteiten te doen!

Vanaf

€ 135

per nacht

Paterswolde,
Drenthe
Dit luxe ingerichte vakantiehuis in Paterswolde ligt in het noorden van Drenthe. Doordat het huisje omringd is door bos geniet je van binnen al van de natuur. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes.

Vanaf

€ 83.50

per nacht

Stieltjeskanaal,
Drenthe
Dit vakantiehuisje in Stieltjeskanaal is geschikt voor jonge stellen die graag van de omgeving willen genieten. Doordat er wordt geslapen op een slaapzolder is het belangrijk dat de gasten goed te been zijn. In de omgeving zijn er veel wandel- en fietsroutes door bijvoorbeeld het mooie Bargerveen.

Het noorden van Nederland ontdekken?

Ga op vakantie in Drenthe en ontdek het moois wat deze provincie te bieden heeft! ​

Voor een duurzame vakantie Drenthe zou je een e-chopper kunnen huren in Weiteveen en vervolgens een tour kunnen maken door het Bargerveen. Dit natuurgebied is het laatste stuk hoogveen dat is overgebleven van het vroegere Bourtangemoeras. Spot zoveel mogelijk van de 300 verschillende vogelsoorten of de 40 soorten libellen die hier leven! Voor een vegan hapje en een drankje onderweg kun je terecht bij restaurant Wollegras: een mooie invulling van een duurzame vakantie Drenthe.

Assen en Emmen zijn de grootste steden in Drenthe. Zo heb je in Assen het hotel de Bonte Wever, waar je van alles kunt doen, maar waar vooral het zwembad bekend is. In Emmen vind je Wildlands Adventure Zoo waar je dicht bij de dieren komt. Naast de grote dierentuin is er in Orvelte ook een minidierentuin genaamd Zoo Bizar. Of ga terug in de tijd door een kijkje te nemen bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar je veel leert over de Tweede Wereldoorlog.

Vakantie Drenthe

Een vakantie in Drenthe: de leukste tips

Op zoek naar iets anders tijdens vakantie Drenthe? Tips vind je hier! Zo kun je een kijkje nemen bij ‘T Nije Hemelriek: een prachtige blauwe plas water waar je heerlijk kunt zwemmen en op het strand vertoeven. Het water is omringd door bos waardoor je er heerlijk kunt wandelen en het ook op de minder warme dagen toegankelijk is. Voor de nog wat actievere mensen of voor kinderen is er het DX Adventurepark, dat bij de plas ligt. Je hebt hier verschillende schansen, een aquapark en je kunt er kanoën of suppen.

Nog iets leuks voor kinderen is het Attractiepark Drouwenerzand. Dit is het voordeligste pretpark in Europa: eten en drinken is namelijk inclusief. Er zijn verschillende attracties waar je je de hele dag kan vermaken. Een andere tip is het Boomkroonpad. Hier ervaar je het bos op een hele andere manier. Met dit pad kom je door de toppen van de bomen wat zorgt voor een unieke ervaring. 

Wat te doen tijdens een vakantie Drenthe met hond?

Ga je op vakantie Drenthe met hond en ben je op zoek naar leuke activiteiten? Je zou door het Nationaal Park de Drentsche Aa kunnen wandelen met je hond. Het is hier wel belangrijk dat de hond aangelijnd is, in verband met de wilde dieren die leven in het gebied. Een ander natuurgebied is het Bargerveen, waar je vooral veenland vindt. Ook hier is het belangrijk dat de honden zijn aangelijnd, vanwege de schaapskooi en de vele schapen die er rondlopen.

Nog een optie is het Blauwe meer, een mooie blauwgroene plas water omringd door bos. De plas is ontstaan door zandzuigers. Je kunt met de hond om het water lopen of de hond laten zwemmen in het water. Het Ermerstrand is een wat ondiepere plas dan het Blauwe meer. Dit maakt het voor de honden ook een betere plek om te zwemmen. Ook het Ermerstrand is een mooie plek om te wandelen.

Drents-Friese Wold en Dwingelderveld

Wil je op vakantie Drenthe naar het Nationaal Park Drents-Friese Wold en naar het Nationaal Park Dwingelderveld ga dan op vakantie Diever Drenthe. Diever ligt namelijk tussen de twee parken in, waardoor beiden op fietsafstand zijn. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is na de Veluwe een van de grootste bosgebieden in Nederland. Je ziet hier verschillende soorten natuur, zoals zandverstuivingen, bossen, heide en vennetjes. In deze natuur vind je ook verschillende soorten dieren. Er vliegen veel verschillende soorten vogels, ook zijn er amfibieën, reeën, hazen, konijnen, eekhoorns, egels en nog veel meer. In het park kun je wandelen, fietsen of paardrijden om zo de mooie omgeving te verkennen.

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Je kunt door het park wandelen, fietsen of paardrijden. Je zult hier veel reeën, vogels en amfibieën zien, maar ook schapen die de heide in stand houden.

Ben je dan toch op vakantie Diever Drenthe en wil je nog even terug in de tijd, dan kun je het onderduikershol, een hunebed of het OER museum bezoeken. Het OER museum is een museum waar je veel kan leren over de oertijd in Noord-Nederland. Er zijn exposities en je kunt meedoen aan verschillende workshops. Het onderduikershol is een monument waar onderduikers in de Tweede Wereldoorlog verscholen zaten. Er is een informatiebord aanwezig waardoor je alles leert over het monument.

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email