Ontdek wat West-Vlaanderen te bieden heeft

Een weekend eropuit?

Brugge – bekend vanwege haar chocolade, grachten en kant – is de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. In de stad vind je verschillende musea, waaronder zelfs een chocolade museum. Het historische centrum is als middeleeuwste stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een weekendje Brugge of een bezoek aan West Vlaanderen wordt je dan ook sterk aangeraden!

De beste accommodaties

Vanaf

€ 57.14

per nacht

Westkerke,
West-Vlaanderen
Deze landelijke B&B is een verbouwde boerderij uit de negentiende eeuw. De accommodatie staat in een rustige omgeving waar je mooi kunt fietsen, er zijn bij de accommodatie dan ook twee gratis fietsen beschikbaar. De kust is maar 8 kilometer verwijderd waar je lekker kunt uitwaaien.

Vanaf

€ 112

per nacht

Deerlijk,
West-Vlaanderen
Deze bed & breakfast in Deerlijk is erg luxe en naturistisch. De accommodatie beschikt over een sauna, buitendouche en een grote luxe keuken. Je kunt hier heerlijk tot rust komen. Toch er even uit? Neem dan de fiets of wandel in de prachtige omgeving.

Vanaf

€ 237.14

per nacht

Torhout,
West-Vlaanderen
Deze groepsaccommodatie staat in een rustige omgeving. Er is een grote tuin voor eventuele groepsactiviteiten. In de buurt kun je mooi wandelen en fietsen, neem bijvoorbeeld een kijkje bij kasteel Wijnendale.

Vanaf

€ 214.28

per nacht

Dranouter,
West-Vlaanderen
Deze accommodatie in Dranouter is modern en artistiek ingericht. In de schuur staat een pingpongtafel, tafelvoetbal en basketbal. De tuin heeft een mooi uitzicht over een glooiend landschap en er is een vuurschaal en barbecue voor gezellige avonden.

Vanaf

€ 236.24

per nacht

De Haan,
West-Vlaanderen
Dit vakantiehuis in De Haan is landelijk ingericht en heeft een mooie grote keuken. Het huisje staat dicht bij strand waar je lekker kunt wandelen. Je zou ook je eigen paard mee kunnen nemen voor ritjes, bij de accommodatie zijn namelijk stallen en weide beschikbaar.

Wat te doen in Brugge?

Breng een bezoek aan dit unieke stukje België

Ga je een weekendje Brugge ontdekken en ben je benieuwd wat te doen in Brugge? Maak een historische wandeltocht door de stad en kom achter het legendarische verleden van Brugge. Een lokale gids kan je alle interessante feiten en verhalen van het leven in middeleeuws Brugge vertellen. Wandel na je tour even langs bij Sanseveria Bagelsalon. Hier kan je in een vintage huiskamer genieten van een warm ontbijt, brunch en lunch.

Wil je tijdens je vakantie Brugge niet letten op je calorieën? Haal heerlijke zoete aardappel frietjes inclusief vegan sausjes, burgers of stoverij bij Frituur Royaal. Deze frituur staat in Brugge en omstreken al jaren bekend als een walhalla voor vegans. Eet je gehaalde frituur op bij bijvoorbeeld het kloppende hart van Brugge. Op de markt kan je het Provinciale Hof bewonderen met haar grote aantallen kleurrijke en de trapgevels. 

Wanneer je dol bent op chocola is het Choco-Story-museum in Brugge het perfecte uitstapje. Chocoladeliefhebbers kunnen hier genieten van het leren over de productie van allerlei producten met chocolade, bijvoorbeeld truffels, holle figuren en chocoladerepen. Aan het einde van de tour kan je genieten van lokale, Brugse chocolade. Vergeet ook niet om wat chocolade mee naar huis te nemen. Zo kun je ook na je weekendje Brugge nog even nagenieten. Genoeg te doen dus tijdens je vakantie Brugge!

Bijkomen in West-Vlaanderen

Zijn je kids mee tijdens jouw bezoek aan West Vlaanderen? Breng dan een bezoekje aan het kleine maar fijne Mooma. Hier worden gerechten klaargemaakt met seizoensproducten van lokale leveranciers. Kinderen kunnen zich hier bezighouden met spelletjes, boeken of puzzels. Haal bij het korteketen-conceptstore Courgette groente, fruit, kruiden of zuivel voor take-away. Alle producten komen vers van het veld, rechtstreeks van de producent. Ook kan je hier terecht voor verse sapjes en lunches, gemaakt van seizoensgebonden groenten. 

Uitwaaien aan het Knokke strand

Vakantie Zeeuws-Vlaanderen kust

Grenzend aan West- Vlaanderen ligt de Zeeuws-Vlaanderen kust: een populaire hotspot voor strandbezoekers. Tijdens een vakantie Zeeuws-Vlaanderen valt er genoeg te beleven. Het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen- ook wel gespeld als Zeeuwsch-Vlaanderen of Zeêuws-Vlaonderen- is omgeven door de Westerschelde en de Noordzee en is met zijn uitgestrekte stranden een geliefde bestemming van badgasten en natuurliefhebbers. De provincie kent twee belangrijke natuurgebieden: Het Zwin en het Verdronken Land van Saeftinghe. 

Ooit was heel Zeeuws-Vlaanderen nat en zompig en doorsneden kleine watergeulen het land. Tegenwoordig is er een open weidelandschap met polders. Op veel plaatsen komen de meanderende kreekjes nog terug. Ga bijvoorbeeld naar de Margarethapolder, waar een tal aan watervolgels ongestoord opzoek gaan naar eten. Of breng een bezoekje aan de Otheense Kreek op het Eiland van de Meijer. Hier vind je vogels en koeien, die dwars door de rietvelden struinen. Genoeg natuur om je vakantie Zeeuws-Vlaanderen een succes te maken.

Uitrusten op de camping: Knokke

Wil je op vakantie Zeeuws-Vlaanderen kust? Het Knokke strand is één van de bekendste en populairste badplaatsen van België. Ook fijn om te weten is dat je gemakkelijk het strand met de trein kan bereiken. De badplaats is ongeveer 12 kilometer lang en gemiddeld zo’n 70 meter breed. Je kan genieten bij de vele strandbars en restaurant Knokke. Laat bijvoorbeeld voor je koken door chef Bart Desmidt bij Nouv Bartholomeus. Bij dit restaurant Knokke wordt alleen gekookt met pure en versie kwaliteitsproducten. Bij het Knokke strand kan je ook een zonnebad of strandwandeling maken, kunnen kinderen spelen en kan je watersporten uitoefenen.

Alle ingrediënten voor een vakantie Zeeuws Vlaanderen

Kan je geen genoeg krijgen van de badplaats en ben je op zoek naar camping Knokke? Je vindt in deze plaats een camperplaats geschikt voor kamperauto’s, tenten, vouwwagens en een camper. Naast de camperplaatsen zijn er ook diverse bungalows te vinden waar tussen de 2 en 6 personen in kunnen. Bij diverse campings  is het mogelijk om fietsen te huren. Fiets bijvoorbeeld vanaf ’t Zwin over de Damse Polders richting de dorpen Sluis en Cadzand. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email