Last minute op vakantie? Neem dan een keer de trein!

Duurzaam en ontspannen

Wil jij een last minute vakantie boeken met de trein? Wij bieden last minute deals aan met de mogelijkheid om duurzaam en ecologisch op vakantie te gaan. Je bepaalt zelf waar je heen gaat, wanneer je gaat en voor hoelang. En dan is het alleen nog lekker gaan zitten en genieten van je reis terwijl je naar jouw bestemming gebracht wordt. Ideaal toch? Een last minute vakantie met de trein is perfect voor een citytrip, omdat steden vaak makkelijk te bereiken zijn en je niet meer afhankelijk bent van het vinden van een parkeerplekje. Lees snel verder voor meer info!

Vind de beste treinverbindingen

NS International

Geen lange wachttijden meer, check! Uitzicht op het langs razende landschap, check! Geen zorgen over verkeer en ingewikkelde routes, check! Wat wil je nog meer als begin van jouw vakantie! Kan je al niet meer wachten om op vakantie met de trein te gaan? Dat hoeft ook niet! Boek nu snel je tickets en je kan morgen al onderweg zijn!

Deutsche Bahn

Genieten van de Duitse punctualiteit? Dan zit je wel goed in de treinen van de Deutsche Bahn. Binnen enkele uren ben je op de plaats van bestemming. Onderweg geniet je van ruime stoelen, mooie landschappen en alle tijd om weer up to date te raken met je podcasts en favoriete boeken. 

Met de trein op vakantie

Voordelen last minute vakantie met trein

Een last minute vakantie met trein boeken is binnen enkele minuten gedaan. Het voordeel van het boeken van een treinreis is niet alleen dat het goedkoop en comfortabel is maar ook nog eens milieuvriendelijk. Onderweg kun je vanuit je luie stoel lekker genieten van de mooie landschappen. Ook kom je altijd in het centrum van een stad uit en dat scheelt kosten in het nemen van een taxirit naar het centrum of hotel. 

Stedentrip met de trein

Niet alleen biedt een last minute boeking flexibiliteit, ook is het mogelijk om er een goedkoop last minute hotel- of bungalow deal bij te boeken. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden om een citytrip met de trein te boeken. Zo kun je kiezen uit een reis naar bijvoorbeeld Brussel, Parijs of Berlijn of je kunt een paar steden combineren. 

De trein brengt je van stad naar stad zonder files onderweg. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een fiets mee te nemen, zeker als het een vouwfiets betreft. 

Als je naar een grote stad reist, is het een echte aanrader om de bezienswaardigheden per fiets te verkennen. Niet alleen is fietsen gezond, het is ook een leuke manier om de minder bekende stukken van de stad te ontdekken. Let er wel op dat je fiets goed verzekerd is in geval van diefstal in het buitenland

last minute vakantie met trein

Treinreis naar België

last minute vakantie met trein

De trein brengt je binnen een paar uur naar het centrum van prachtige Belgische steden, de Belgische kust of de Ardennen! Naar Antwerpen of Brussel met de trein is ideaal omdat er een directe verbinding is vanuit bijvoorbeeld Schiphol, Rotterdam of Breda. Ook zijn er veel treinen die dagelijks naar België op en neer rijden en zijn er goede last minute deals te boeken. 

Je kunt ook kiezen voor een dagkaart om op en neer naar bijvoorbeeld Antwerpen te gaan; een mooie stad waar je naast speciaalbier ook speciale duurzame merken kunt vinden. Vanuit het centrum kun je ook een binnenlandse trein nemen naar bijvoorbeeld Gent of Brugge. Ben je een echte natuurliefhebber, dan kun je genieten de natuur in de omgeving of zelfs de bosrijke Ardennen bezoeken. 

Treinreis naar Frankrijk

last minute vakantie met trein

Parijs is goed bereikbaar met de trein. Het advies is wel om eerst vanuit Amsterdam of Rotterdam te reizen omdat je vanaf deze stations een directe verbinding hebt. Met de hogesnelheidstreinen kun je doorreizen naar andere Franse steden en zo een stedentrip binnen Frankrijk maken. 

Je kunt bijvoorbeeld vanuit Parijs naar Lyon of Bordeaux doorreizen. Ook kun je in Frankrijk duurzaam en voordelig overnachten. Wij bieden een aantal mooie overnachtingsplekken aan die duurzaam en ecologisch zijn. Boek jouw  duurzame weekendje weg in Frankrijk en maak je reis compleet!

Treinreis naar Duitsland

 

Duitsland is een populaire bestemming en heeft vele prachtige steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vanwege de grootte van het land is Duitsland vanuit vele Europese steden makkelijk per trein te bereiken. Dit maakt het boeken van een last minute vakantie met trein eenvoudig. Duitsland heeft gevarieerde landschappen en per regio zijn er verschillende gewoontes. 

Een populaire bestemming vanuit Amsterdam is München. De reis duurt ongeveer 8 uur en als je een goedkoop treinkaartje koopt dan duurt de reis ongeveer 12 uur. Eenmaal in een Duitse stad aangekomen is het mogelijk om naar andere Duitse steden door te reizen. 

Duitsland staat bekend om haar efficiënte treinsysteem en er zijn weinig plaatsen binnen Duitsland die niet per trein bereikbaar zijn. Ook zijn de treinen extreem stipt. De grootste centrale stations zijn Berlijn, Dortmund, Frankfurt, Keulen en München.

Avontuurlijk op vakantie met de trein?

De voor- en nadelen van een last minute vakantie met de trein

Het is eenvoudig om last minute met de trein te reizen, aangezien je snel de planning kunt uitvoeren wanneer het spontane reis idee opkomt. Binnen enkele minuten kun je je reis boeken, wat naast de snelheid ook voordelig en comfortabel is. Je kunt namelijk veel reizen zonder een fortuin uit te geven, terwijl treinreizen ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

Naast de talrijke voordelen die treinreizen met zich meebrengen, zijn er enkele nadelen om rekening mee te houden. Net als vliegtuigen zijn treinen namelijk onderhevig aan weersomstandigheden, wat soms tot vertragingen kan leiden. Vooral bij korte overstaptijden kan dit veel stress veroorzaken. Daarom is het verstandig om bij het boeken van een treinticket extra reistijd in te plannen, zodat je wat speling hebt in geval van vertraging.

Bovendien moet je bij sommige bestemmingen mogelijk meerdere keren overstappen om je eindbestemming te bereiken. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan het boeken te controleren of er een directe trein beschikbaar is.

Het is helaas niet altijd mogelijk om een goedkope last minute treinvakantie te boeken; dit hangt af van de route die je wilt afleggen. Over het algemeen geldt dat je minder betaalt voor je ticket als je dit ruim van tevoren boekt.

Ondanks enkele nadelen is last minute reizen met de trein altijd een plezierige manier van reizen. Wil je even lekker een weekendje weg of er juist een paar dagen tussenuit? Het is allemaal mogelijk! Waar wacht je nog op?

last minute vakantie met trein

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email