Trein vakantie Spanje

Een comfortabele trein vakantie naar Spanje

Vanaf

€ 110

per nacht

Manduria,
Apulië
Dit vakantiehuis in Manduria ligt op een kleine, rustige heuvel, vlakbij de Ionische Zee. In de omgeving vind je genoeg historische plaatsjes waar je echt authentieke cultuur kunt proeven. Verder is er naast de mooie stranden ook hier genoeg te doen.

Vanaf

€ 165

per nacht

Molezanno,
Toscane
Dit vakantiehuis in Toscane ligt vlakbij de schitterende natuur van Florence. Dit is de perfect plek voor natuur- en cultuurliefhebbers. Met het prachtige uitzicht over valleien en bergen is dit echt een droom bestemming. Ook is er in de omgeving genoeg te doen, dus ook voor de sportievelingen is dit vakantiehuis aan te raden.

Vanaf

€ 50

per nacht

San Giuliano Terme,
Toscane
Deze knusse Glamping tent staat in Toscane, in de omgeving van de San giuliano terme. Het ligt midden het Toscaanse landschap, bij de berg Pisano. Met de steden Pisa en Lucca, het strand en het natuurpark van San Rossore is er altijd wel wat te doen.

Vanaf

€ 135

per nacht

Klobenstein,
Trentino-Zuid-Tirol
Dit appartement is gelegen op het zonnige plateau van Ritten, bij de ingang van het dorp Klobenstein. Dit is een ideale bestemming voor de actievelingen. In de buurt is er een zwembad, een zwemmeer, tennisbanen en schitterende wandelroutes. Ook kun je hier cultuur proeven in de vele dorpjes en wijngaarden in de omgeving.

Vanaf

€ 50

per nacht

Vibonati,
Campania
Deze mini-bungalow bevindt zich in het Cilento Nationaal Park. Dit “nestje” heeft een geweldig uitzicht op zee en het omringende heuvelachtige landschap. Een ideale plek voor koppels, wandelaars en fietsers, en langzame toeristen.

Vanaf

€ 80

per nacht

Vibonati,
Campania
Deze kleine B&B boerderij ligt in de mooie omgeving van Cilento, dichtbij de kust. Ideaal voor mensen die houden van de bergen en de zee. De omgeving is rijk met oude dorpjes en natuurgebieden, waardoor het heel geschikt is voor wandel- of fietstochten en voor het ontdekken van natuur en dieren met kinderen.
Met de trein naar

Interrail

Dé ultieme treinvakantie door Europa beleef je met een interrail pas. Hiermee reis je gemakkelijk door heel Europa en boek je eenvoudig je zitplaats in verschillende treinen. Ga je per trein door de bergen van Zwitserland en Italië of reis je verder richting Spanje, Kroatië en Montenegro? Het is allemaal mogelijk met interrailing!

Met de trein op vakantie naar Spanje

Ontspannen en zorgeloos op vakantie? Ga op vakantie met de trein naar Spanje. Spanje lijkt misschien ver weg, maar met de trein ben je er verrassend snel. Je staat binnen een dag al in hartje Barcelona. Tussen Nederland en Spanje rijden comfortabele hogesnelheidstreinen en dat maakt een vakantie met de trein naar Spanje een stuk makkelijker. Bovendien is reizen met de trein beter voor het milieu en zie je veel meer van de omgeving waar je doorheen komt en dat maakt het een stuk leuker. 

Treinnetwerk Spanje

Het HSL-netwerk in Spanje loopt van het noordoosten van Spanje tot in het zuiden. De hogesnelheidstreinen hebben een goed comfort en wie eerste klas reist, krijgt ook nog gratis drankjes en hapjes. Naast de hogesnelheidstreinen rijden er ook intercity treinen, regionale treinen en nachttreinen in Spanje. Reizen met de trein is dus ideaal voor je trein vakantie in Spanje.

Vakantie met de trein richting Spanje

  • Treinreizen is beter voor het milieu
  • Reizen met de trein is comfortabel en avontuurlijk
  • Onderweg kun je verschillende tussenstops maken om nog meer van de omgeving te kunnen zien.
Trein vakantie Spanje

Overdag met de trein op vakantie naar Spanje, Barcelona

Je kunt overdag en ’s avonds met de trein naar Barcelona. Het is in ieder geval heel gemakkelijk om met de trein in de Spaanse stad te komen. Als je overdag wilt reizen vertrek je vanuit Amsterdam met de Thalys en stap je 1x over in Parijs. Vanuit Parijs reis je met de TGV naar Barcelona. Een andere mogelijkheid is om vanuit Amsterdam naar Brussel te reizen en dan stap je over in Brussel op de trein richting Valence. Vanuit daar stap je over op de trein naar Barcelona en dit allemaal binnen 1 dag. 

Met de nachttrein op vakantie naar Spanje, Barcelona

Vind je het fijner om met een nachttrein naar Spanje te reizen dan kan dat ook! Vanuit Amsterdam vertrek je naar Paris Nord, waar je overstap op de metro naar Paris Austerliz. Vanuit daar stap je op de nachttrein naar. In Toulouse stap je nog een keer over naar de trein richting Barcelona. Het voordeel van de nachttrein is dat je een ligbed hebt en dus heerlijk kunt bijkomen en uitrusten terwijl de bestemming steeds dichterbij komt. 

Op vakantie naar Madrid

De reis naar Madrid duurt iets langer als naar Barcelona. Het is bijna dezelfde route als die je naar Barcelona aflegt. Je gaat met de trein vanuit Amsterdam naar Paris Nord en daarna naar Toulouse. Hier slaap je ook in een nachttrein zodat je heerlijk kunt uitrusten. Vanuit Toulouse stap je over naar Barcelona en vanuit Barcelona stap je over naar Madrid. De totale reis naar Madrid duurt ongeveer 22 uur, maar dat is het zeker waard! Je komt door de mooiste plaatjes heen en als je wilt kun je hier en daar nog een tussenstop maken.

Vakantie met de trein naar Noord-Spanje

Je kunt op meerdere manieren met de trein naar Spanje. Als je liever voor een andere route gaat kun je namelijk ook vanaf Amsterdam naar Parijs en vanuit daar naar Bordeaux. In Bordeaux neem je dan de trein naar het Noord-Spaanse San Sebastián. Een regio waar ontzettend veel mooie dingen te zien zijn en je kunt er heerlijk eten. Vanuit San Sebastián zijn er verschillende mogelijkheden om naar andere steden in Spanje te reizen met de trein.

Tussenstops maken tijdens je trein vakantie Spanje

Je hoeft natuurlijk niet in een keer door te reizen naar Spanje. Het is heel gemakkelijk om onderweg uit te stappen in bijvoorbeeld Parijs en daar een tijdje door te brengen. Zo zie je nog meer van Europa tijdens je trein vakantie. 

Interrailen

Interrailen is een prettige manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts een ticket. Hierbij heb je geen lange incheckprocedures of wachtrijen. Daarnaast heb je genoeg beenruimte, geen bagagebeperking, wifi en een prachtig uitzicht. Wat ook fijn is, is dat je gebruikt kunt maken van de nachttreinen. Zo kun je lange stukken reizen terwijl je even bij komt. 

Benieuwd naar andere bestemmingen in Europa?

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email