Ontdek de hotspots in het oosten van Nederland

Duurzame vakantie in Overijssel?

Tijdens een vakantie in Overijssel valt er genoeg te beleven. Zin om de natuur op te zoeken? Ga bijvoorbeeld naar Nationaal Park de Weerribben-Wieden of Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Overijssel heeft ook een rijk aanbod aan historische steden. Hoe gaat jouw sustainaway eruitzien?

Mander,
Overijssel
Dit grote landhuis is de geschikte plek als je op zoek bent daar een groepsaccommodatie voor jong en oud. De accommodatie is namelijk rolstoeltoegankelijk en er zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen. Er is een grote tuin waar eventuele activiteiten gedaan kunnen worden.

Vanaf

€ 181.55

per nacht

Olst,
Overijssel
Genieten van rust en ruimte? Dat kan in deze boerderij in Olst. De boerderij ligt aan een doodlopende weg waardoor je vrijwel van niemand last hebt. Vanaf het huis zijn er verschillende wandel-, fiets- en ATB-routes. Het huis is ruim ingericht met een mooie badkamer en een grote tuin

Het oosten van Nederland ontdekken?

Ga op vakantie in Overijssel en ontdek deze provincie! ​

In de provincie Overijssel – die bekend staat om onder andere Grolsch bier – kun je verschillende uitstapjes maken om te genieten tijdens jouw vakantie Overijssel. Zo heeft de provincie mooie natuurgebieden en prachtige fietspaden. De provincie telt twee nationale parken: de Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Verder heeft Overijssel ook verschillende steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Neem het authentieke Deventer, een van de oudste steden van Nederland. Daarnaast kun je tijdens de vakantie Overijssel naar de hoofdstad van de provincie, Zwolle, gaan. In de regio Twente liggen onder andere de steden Enschede en Almelo. 

Almelo is een mooie stad waar je nog oud-Hollandse cultuur vindt, zoals bij het Weverhuisje. Hier dragen de vrijwilligers oud-Hollandse kleding, waarin ze je met plezier een rondleiding door de boerderij geven die in hartje centrum ligt. 

Duurzame vakantie Overijssel

Zowel in de zomer als in de winter biedt de provincie genoeg mogelijkheden voor een duurzame vakantie Overijssel. Zo zit er in Deventer een heerlijke vegan lunchroom: Sync-OK. Bij Sync-OK kan je genieten van vegan taartjes of een lunch, maar het is ook mogelijk om hier eten te bestellen. Dat wordt vervolgens geleverd door een fietskoerier. 

Een andere leuk uitje dat past in een duurzame vakantie Overijssel zijn de nationale parken. Zoals eerder benoemd kent Overijssel er twee: het nationale park de Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug. De Weerribben-Wieden vormt het grootste veenlandschap gebied van Noord-Europa! Het park kent verschillende bijzondere dieren en planten. Zo leven er dankzij de goede waterkwaliteit sinds 2002 otters. Ook nationaal park De Sallandse Heuvelrug is een bijzonder stukje natuur. Het heeft prachtige heide en veel biodiversiteit. Eind 2019 werd er zelfs een jonge wolf gespot! Door het hoogteverschil kun je mooi uitkijken over het uitgestrekte landschap. 

Weekendje weg Overijssel

Op zoek naar een sportieve activiteit tijdens je weekendje weg Overijssel? Bekijk het klimbos AvaTarZ. Je vindt hier een laag en een hoog klimparcour, waardoor er door iedere leeftijd (vanaf 6 jaar) een leuk klimroute kan worden afgelegd. Daarnaast biedt het klimbos de expeditie AvaTarZ, waar je met een grote groep of bedrijf aan mee kunt doen. Tijdens deze expiditie, geïnspireerd op het televisieprogramma Expeditie Robinson, speel je verschillende spellen. 

De leukste uitjes Overijssel

Tijdens je vakantie Overijssel kun je kiezen uit een breed scala uitjes. Een van de uitjes Overijssel die de moeite waard is, is Giethoorn. Deze stad staat bekend als Hollands Venetië en kenmerkt zich door de vele bruggetjes en de waterwegen. Wanneer je naar Giethoorn gaat, kun je het best vooraf een bootje reserveren. Giethoorn is namelijk het best te bewonderen vanaf het water. Hoewel het in de zomer flink druk kan zijn met toeristen, is het in het laagseizoen een stuk rustiger. Mocht er in de winter ijs liggen, dan behoort schaatsen onder de bruggetjes van Giethoorn door zeker tot een van de leukste uitjes Overijssel. 

Een weekje weg? Overijssel biedt genoeg mogelijkheden

Omdat er zoveel te beleven is tijdens een duurzame vakantie Overijssel, is het aan te raden om een weekje weg Overijssel te boeken. Je kunt de mooie natuur en steden dan perfect afwisselen. Zo is het leuk om de oude stad Deventer te bezoeken, die je prachtig ziet liggen als je langs de IJssel loopt. Het is dan ook een aanrader om een plek te bezoeken waar je dit mooie uitzicht hebt. 

Wanneer je een weekje weg Overijssel boekt is het ook leuk om naar Zwolle – een andere stad langs de IJssel – te gaan. Zwolle heeft een kanaal wat om de stad loopt. In Zwolle zijn er ook een hoop leuke dingen te doen, zoals een dagje met de kinderen naar Dinoland, of naar het Museum de Fundatie, waar je beeldende kunst kunt bewonderen. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email