Zoek de grenzen op in het oosten

Ontdek Overijssel

Overijssel, de provincie die bekend staat om het Grolsch bier, fietspaden en mooie natuur. Benieuwd naar wat deze provincie verder nog te bieden heeft? Bekijk de leukste accommodaties in Overijssel voor een weekendje weg of vakantie. 

Mander,
Overijssel
Dit grote landhuis is de geschikte plek als je op zoek bent daar een groepsaccommodatie voor jong en oud. De accommodatie is namelijk rolstoeltoegankelijk en er zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen. Er is een grote tuin waar eventuele activiteiten gedaan kunnen worden.

Vanaf

€ 181.55

per nacht

Olst,
Overijssel
Genieten van rust en ruimte? Dat kan in deze boerderij in Olst. De boerderij ligt aan een doodlopende weg waardoor je vrijwel van niemand last hebt. Vanaf het huis zijn er verschillende wandel-, fiets- en ATB-routes. Het huis is ruim ingericht met een mooie badkamer en een grote tuin

Vanaf

€ 85

per nacht

Zwolle,
Overijssel
Deze B&B in Zwolle ligt net buiten de stad zodat je toch kan genieten van de natuur maar ook dichtbij een grote stad bent. Hierdoor zijn er in de omgeving genoeg wandel- en fietsroutes. Door de scheiding in het huisje is het huisje geschikt voor 2 stellen die samen op vakantie willen gaan maar toch ook weer apart.

Vanaf

€ 80

per nacht

Lierderholthuis,
Overijssel
Deze Bed & Breakfast in Liederholthuis geeft u informatie over een weidevogelgebied genaamd ‘t Liederbroek. In de buurt zijn er genoeg wandel- en fietsmogelijkheden om de mooie omgeving te ontdekken. Bij het huisje zit een sauna waar heerlijk gerelaxt kan worden.

Benieuwd naar het oosten van Nederland?

Kom overnachten in Overijssel en ontdek alle ins- en outs van deze oostelijke provincie.​

In Overijssel vind je als bekendste steden Zwolle, Deventer en Enschede. Ook staat de provincie bekend om haar uitgestrekte natuur. Niet te missen bij een bezoek zijn dan ook zeker de twee nationale parken, waar je je even helemaal in een oase van rust bevindt. Ben je liever actief bezig in de stad? Dan kun je de geschiedenis van Deventer, één van de vijf oudste steden van Nederland, induiken en voor een pauze stoppen bij vegan hotspot Sync-OK. 

Ook een bezoek aan Giethoorn mag niet ontbreken bij het overnachten Overijssel. In het noordelijke puntje van de provincie kun je je het best verplaatsen per boot of kano. Liever in de winter een bezoekje brengen aan deze unieke plek? Dan kun je met een beetje geluk zelfs je schaatsen onder binden.

Overnachten Overijssel

De provincie

De provincie Overijssel bestaat uit drie landstreken: Salland, Twente en Land van Vollenhove. De provincie staat bekend om haar vele fietspaden en uitgestrekte landschap waarin veel water te vinden is. 

Nationale parken

In Overijssel vind je twee nationale parken: Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden. De parken staan bekend om hun prachtige natuur en geven je het gevoel even helemaal ergens anders te zijn.

Sallandse Heuvelrug

In de Sallandse Heuvelrug raak je direct geïnspireerd door de paarse gloed die overal om je heen lijkt te hangen. Zodra de heide in bloei staat, is het moeilijk om niet te blijven staren naar de omgeving om je heen. In dit nationale park vind je niet alleen unieke plantsoorten, maar ook zeldzame vogels en dieren. Het perfecte moment om het park te bezoeken is voor dag en dauw ‘s ochtends. Wellicht even moeilijk om je warme bed te weerstaan, maar mistige ochtenden met de zonsopgang zijn het toch echt helemaal waard.

Weerribben-Wieden

In het nationale park Weerriben-Wieden bevind je je in een groene oase omringd door water. Heb je het getroffen met een blauwe lucht? Dan is het perfecte plaatje helemaal compleet. In het labyrint van meertjes, plassen en moerasbossen kun je op ontdekkingstocht gaan met een boot, kano of sup board. Neem een picknickmand mee om de hele dag op het water door te brengen of stop onderweg voor een uitgebreide lunch. 

Bijzonder overnachten Overijssel

Overnachten in Overijssel is speciaal. In de provincie vind je niet alleen rustige plekken om je hoofd even helemaal leeg te maken, maar ook bruisende steden met genoeg cafés voor een borrel aan het einde (of begin) van de dag. Bijzonder overnachten in Overijssel is dus niet al te moeilijk. Altijd al eens in een pipowagen willen slapen of willen overnachten midden in de natuur? Het kan in Overijssel allemaal.  

Streekproducten

Ben je benieuwd naar bekendste traditionele producten uit deze regio? Dan is je overnachting in Twente of één van de andere steden in de buurt het perfecte moment om dit te doen. Eén van de bekendste producten uit het Twentse Overijssel is toch wel het Grolsch bier. De Grolsch brouwerij werd al in 1615 opgericht in Groenlo, en is hiermee al ruim 406 jaar oud. Een echt must-try biertje dus. 

Ook Heksenkaas komt Overijssel. In deze dip vind je een mix van peterselie, knoflook en prei. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is bij haar roots gebleven en is nog steeds in Oldenzaal te vinden. Het allerleukste? Heksenkaas heeft nu ook een vegan variant uitgebracht, helemaal duurzaam dus!

Houd je meer van zoet? Dan kun je tijdens je overnachting in Overijssel in de stad Zwolle eens de Zwolse balletjes proberen. Deze balletjes zijn een Oudnederlandse lekkernij, die al sinds het midden van de 19e eeuw in Zwolle worden gemaakt.

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email