Ontdek het mooiste van Noord Nederland

Beleef Friesland

Vanaf

€ 80.71

per nacht

Poppenwier,
Friesland
Deze vakantie blokhut in Poppenwier is het meest geschikt voor een gezin van 4. Het huisje staat aan vaar- en viswater, er zou hier dan ook gevaren en gevist kunnen worden. Ook is de omgeving een mooie plek om een fietstocht te maken.

Vanaf

€ 59.14

per nacht

Oudega,
Friesland
Dit appartement in zuid-west Friesland is licht ingericht en de perfecte plek om 1 te worden met de natuur. Vanuit het huisje kijk je over het mooie landschap. Bij het huisje kan er een sauna, e-bikes en SUP-boards gehuurd worden.

Vanaf

€ 99.14

per nacht

Wijckel,
Friesland
Dit vakantiehuisje heeft een aparte vorm wat het leuk maakt om er in te overnachten. In de tuin staat een Green Egg BBQ waar in gekookt kan worden. In de bossen kan er worden gedaan aan wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. In het Slotermeer kunnen watersporten worden gedaan.

Vanaf

€ 98.90

per nacht

Blesdijke,
Friesland
Voor een nachtje weg met het zien van veel natuur kunt u naar de B&B/Tiny House in Blesdijke. Het huisje is luxe ingericht en in de omgeving kunt u wandelen, fietsen, op stap met een E chopper, kanoën en/of varen.

Het noorden van Nederland ontdekken?

Kom overnachten in Friesland en ontdek het moois wat deze provincie te bieden heeft. ​

Friesland heeft als enige provincie van Nederland een eigen taal, namelijk het Fries. Met de 649.957 inwoners die de provincie heeft wordt deze taal ook op school geleerd. Hierdoor krijg je door te overnachten in Friesland echt een vakantiegevoel.

In Leeuwarden (of op z’n Fries Ljouwert) staat net als in Pisa een scheve toren. Naast de toren zijn er ook vele andere culturele activiteiten te zien, niet alleen in musea maar ook op straat. Leeuwarden is in 2018 zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa.

Overnachten in Friesland

De omgeving

Je kan op allerlei manieren overnachten in Friesland, of dit nou voor een actieve of relaxte vakantie is of met vrienden of familie. In Friesland kun je namelijk heerlijk ontspannen in een omgeving naar jou keuze, denk bijvoorbeeld aan water, weiland/akkerbouw, bos of heide. Ook kun je in deze omgevingen actief worden door wateractiviteiten te gaan doen zoals een bootje huren, suppen of kanoën. Ook zou je kunnen wandelen of fietsen door de natuur. In Friesland kan het allemaal.

Luxe overnachten Friesland aan de Elfstedentocht

Wil je luxe overnachten Friesland aan de elfstedenroute? Dat kan in de Dorpjes Dokkum en Molkwerum. De Elfstedentocht is een bekend evenement in Nederland en wordt gehouden door de elf steden Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en de Bonkefeart in Friesland. De ruim 200 kilometer tocht wordt gehouden op de schaats, hiervoor is het belangrijk dat het in de winter goed vriest.

Leuke overnachtingen Friesland | Sneekweek

Voor leuke overnachtingen Friesland kun je gaan voor Westhem of Poppenwier. Deze dorpjes liggen namelijk dichtbij Sneek. Hier wordt jaarlijks op de 1e zaterdag van Augustus de Sneekweek georganiseerd. Sneekweek is een zeilevenement en is de grootste van Europa, het draait er vooral om sportiviteit en gezelligheid.

Uniek overnachten Friesland

Voor uniek overnachten Friesland in verschillende soorten natuur kun je een kijkje nemen in Wijckel, Westergeest of Schalsum. Wanneer je naar Wijckel gaat zul je de bossen van Gaasterland ervaren, ook het slotermeer ligt op 1 kilometer afstand. Houdt je meer van weilanden en akkerbouw dan kun je naar Schalsum. Westergeest was eerder de plek waar er veel werd gedaan aan Fierljeppen. Fierljeppen is een sport waar je met een stok zo ver mogelijk over een sloot springt. Nu is de natuur er erg belangrijk en kijk je uit op het Nieuwe Zemmer kanaal.

Romantische overnachting Friesland

Op zoek naar een romantische overnachting Friesland? Dan kun je naar de dorpjes Oldeberkoop, Boijl of Blesdijke. De dorpen liggen vlak bij het Drents-Friese Wold wat een romantische plek is om door te wandelen, fietsen of paardrijden.

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email