Bezoek de hotspots op de Waddeneilanden

Ontdek ze alle vijf!

Wij zijn druk bezig met het vinden van duurzame accommodaties op de Waddeneilanden. Heb jij een duurzaam verblijf? Neem contact met ons op en wie weet staat jouw accommodatie hier binnenkort! 

De eilanden van Nederland ontdekken?

Kom overnachten op de waddeneilanden en proef de unieke sfeer van een eiland

De Waddeneilanden behoren sinds 2009 bij het UNESCO werelderfgoed. Het biologische ecosysteem wat je vindt op de Waddeneilanden is uniek. De diverse natuur trekt ieder jaar miljoenen vogels aan. Of je gaat wadlopen vroeg in de ochtend of komt voor een lekker relaxte vakantie aan de zee: de Waddeneilanden hebben veel te bieden. Met van links naar rechts Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en tot slot Schiermonnikoog hebben de kleine eilandjes genoeg ruimte voor leuke activiteiten. We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. 

Wist je dat het waddengebied 500 kilometer lang is? In totaal is het zo’n 300.000 hectare groot. Het grootste gedeelte van het waddengebied ligt in Duitsland (50%), 30% hoort bij Nederland en 20% is van de Denen. Er zijn in totaal 23 Waddeneilanden die bewoond worden. 

Overnachten waddeneilanden

Kom je overnachten op de waddeneilanden, dan kun je de mooie ongerepte natuur bewonderen. Zo zijn Vlieland en Schiermonnikoog helemaal autovrij en hebben verschillende waddeneilanden beschermde natuurgebieden. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen tijdens het overnachten waddeneilanden. 

Texel

Texel, het eiland dat boven Noord-Holland ligt, heeft een leuk en knus dorpje, namelijk Den Burg. Verder is het erg leuk om tijdens het overnachten Waddeneilanden te genieten van de rust die een eiland je biedt. Een leuk uitje voor jong en oud is het Fort Kijkduin, het museum en aquarium met Noordzeedieren geeft je een exclusief kijkje in de Noordzee. 

Vlieland


Vlieland is het eiland dat naast Texel ligt. Op Vlieland zijn er veel sportieve activiteiten te doen. Bij Paal 50 kun je namelijk blokarten (een combinatie van zeilen en karten), golfsurfen, suppen, kanoën en nog veel meer. Voor de minder fanatieke sporters is er mogelijkheid om een tripje te maken naar de Jachthaven waar je kan kijken naar mooie boten en rustig een drankje kan drinken aan het water. 

Terschelling

Ook tijdens het overnachten op Terschelling is er ruimte om wat actiefs te doen. Het op een na grootste waddeneiland biedt de mogelijk om te raften op zee. Ga je liever ontspannen? Zoek Peit’s Hoeve in het dorp Lies op. Hier kun je meekijken hoe kaas wordt gemaakt, en is de bijzondere boerderij te zien. Na het rondkijken kun je de kaas zelf ook proeven! 

Ameland

Tijdens het bezoeken van Ameland is het leuk om mee te gaan op een Robbentocht.  Tussen Ameland en Terschelling bevindt zich een zeegat, waar heel vaak grote groepen zeehonden te vinden zijn. Niet voor niks heet de zandbank dan ook Robbeneiland. Wist je dat de zeehond tijdens het jagen snelheden kan behalen van wel 40 km/u?

Een ander leuk uitstapje bij overnachten waddeneilanden is de vuurtoren van Hollum. De vuurtoren, die dateert uit 1881, heeft geen functie meer. De kust wordt tegenwoordig namelijk in de gaten gehouden met camera’s. Echter is het bezoeken van de vuurtoren nu open voor publiek. 

Schiermonnikoog

Bij het overnachten op de waddeneilanden is het heerlijk om tot rust te komen op Schiermonnikoog. Een activiteit die daar bij aansluit is yoga. Zo kun je meedoen aan een yogasessie op het strand. Het is de ultieme vorm van tot rust komen. Of neem plaats in de vogelkijkhut Westerplas en spot allerlei verschillende soorten watervogels. De zoet water plas heeft een belangrijke functie in de omgeving van veelal zout water. Dat geldt niet alleen voor dieren, maar ook voor de bewoners van Schiermonnikoog. De Westerplas wordt namelijk gebruikt om drinkwater te winnen. 

Bijzonder overnachten waddeneilanden

Wat het bijzonder overnachten waddeneiland zo speciaal maakt, is het wadlopen. Op elk eiland kan het, maar voor onervaren wadlopers is het sterk aan te raden om te beginnen op Vlieland of Ameland. Wanneer je enige ervaring hebt, kan je ook gaan wadlopen vanaf de andere eilanden. De waddeneilanden behoren niet voor niets tot het UNESCO werelderfgoed. Ga dus vooral een keer wadlopen wanneer je de waddeneilanden bezoekt!  

Uniek overnachten waddeneilanden

Dankzij het authentieke karakter van de waddeneilanden is het helemaal niet moeilijk om uniek overnachten waddeneilanden te vinden. Ervaar dit bijvoorbeeld door een fiets te huren en een fietstocht te maken over een waddeneiland naar keuze. Je zult dingen zien die je op geen enkele andere plek ziet. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email