Ontdek de tofste activiteiten

Een keer iets nieuws uitproberen of meer leren over duurzaamheid? Ga surfen in de Noordzee, volg een workshop wildplukken of proef nieuwe smaken tijdens een vegan food tour!

Ontdek de tofste activiteiten

De smaak van nieuwe belevenissen

Om nieuwe ervaringen op te doen, hoef je gelukkig niet altijd ver weg te gaan. Zo vind je in de Benelux onvergetelijke belevenissen. Ga op avontuur en verleg je grenzen met deze duurzame activiteiten!

Onze favorieten

Alles over duurzame activiteiten

Duurzame activiteiten zijn overal om je heen: surfen, een bierproeverij met lokale speciaalbiertjes, een vegan foodtour, je kan het zo gek niet bedenken! Wat dan precies een duurzame activiteit is? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen, maar in de kern gaat het bij duurzame activiteiten om aandacht voor de natuur, de mensen om je heen en het verhaal achter de ondernemers die het aanbieden. 

Culinaire belevingen

Probeer je al een tijdje duurzamer te eten, vaker vegan te eten of minder voedsel te verspillen? Duik dan eens in onze culinaire ervaringen. Volg een vegan food tour in Utrecht waarbij je de lekkerste gerechten van lokale ondernemers proeft, of doe mee aan een workshop wildplukken waarbij je alles leert over het herkennen van eetbare planten in de natuur! Niet alleen een duurzame activiteit, maar ook nog eens heel erg lekker!

Actief de dag beginnen (of eindigen)

De meeste activiteiten die je in de natuur kunt doen, zijn al vrij snel duurzaam. Toch zijn er soms manieren om dit nóg een stukje milieubewuster aan te pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een volledig zelfvoorzienende surfschool of vooruit geblazen worden door de kracht van de wind tijdens een wedstrijdje blokarten op het strand?

Ontdek de leukste duurzame activiteiten

Wil jij nieuwe plekken ontdekken of iets nieuws uitproberen? In Nederland zijn genoeg dingen te ondernemen en als je weet waar je moet kijken een heel aantal duurzame uitjes te vinden! Om het makkelijker te maken zoeken wij met je mee naar activiteiten die geschikt zijn. Zo kun jij onbezorgd mee doen aan een duurzame activiteit en hoef je niet eindeloos te zoeken.

Duurzame activiteiten

Alles over duurzame activiteiten

Wat zijn duurzame activiteiten nou eigenlijk? Vaak denken we bij een duurzaam uitje aan een activiteit die buiten wordt ondernomen. Dit kan, maar hoeft zeker niet zo te zijn. Over het algemeen wordt met een duurzame activiteit bedoeld dat er rekening wordt gehouden met verschillende factoren. Zo wordt er geprobeerd om van negatieve impact op het milieu naar een positieve impact op het milieu toe te werken. Wat er dan centraal staat is een combinatie van mens, dier en natuur.

Waarom zou je nou op zoek gaan naar een duurzaam uitje? Naast dat je op deze manier bijdraagt aan een beter milieu, zul je ook nieuwe ervaringen op doen. Deze verrassende nieuwe belevenissen kunnen erg leerzaam zijn. Ze stimuleren nieuwsgierigheid die van nature in de mens is verweven. Op deze manier wordt je eigen kennis en beeld van op de wereld verder verbreed. Daarnaast is het, in het geval van duurzame uitjes die buiten plaatsvinden, ook nog eens heel gezond!

Inspiratie voor duurzame activiteiten

In de natuur en in de tuin

Misschien houd je van de zilte zeelucht en een frisse duik in de Noordzee. Dan is een beach cleanup of een surfles wellicht wat voor jou. Inspiratie voor andere watersporten die dichtbij te beleven zijn? Je kunt dan op zoek naar meertjes in de buurt waar je op het water kunt genieten vanuit je kano of vanaf een sup. 

Wil jij je eigen steentje bijdragen aan een betere biodiversiteit? Kijk dan eens naar workshops over moestuinen, zoals deze workshop vruchtgewassen of gewasverzorging. Of probeer je eigen moes- of kruidentuin te starten als duurzame activiteit. Hier kun je zelfs binnen mee beginnen als je geen tuin of balkon hebt. Er zijn namelijk genoeg groenten en kruiden die je binnen kunt laten groeien!

Zoek je iets om met familie of vrienden te doen? Misschien kun je dan eens op zoek naar een boomplant dag als duurzaam uitje bij jou in de buurt. Of doe mee aan een cursus wildplukken bij een pluktuin als één van de vele duurzame activiteiten die je met groepen kunt doen.

In de stad

Duurzame activiteiten hoeven niet alleen buiten in de natuur plaats te vinden. Je kunt ook naar een natuur museum of een wandeling maken in het parkje in de stad. Soms bieden steden een tour over hoe biodiversiteit wordt gestimuleerd in deze bepaalde stad. Je maakt dan vaak een rondje langs duurzaamheidsprojecten als sedumdaken en bloemen weides op grasveldjes. Daarnaast kun je in het geval dat een stad beschikt over een gracht vaak ook suppen of kanoën in jouw favoriete stad! Ben jij actief? Probeer tijdens je ochtend rondje eens een zak mee te nemen om afval in te doen dat je onderweg tegenkomt.

Culinaire belevingen

Heb jij interesse in culinaire duurzame activiteiten? Doe dan een food tour door een stad en ontdek lokale, seizoensgebonden of vegan eettentjes. Neem bijvoorbeeld de Vegan Food Tour door Utrecht of proef lokale speciaal biertjes. Probeer een challenge zero waste koken, door alle ingrediënten moeten zonder verpakking aan te schaffen. Daag jezelf uit door bij de biologische kraam op de markt langs te gaan als duurzaam uitje en seizoensproducten te kopen om hier een heerlijk gerecht van te maken.

Romantische gezelligheid

Misschien wil jij een romantische activiteit regelen voor jou en je partner. Je kunt dan een tandem huren en langs speciale knooppunten fietsen. Iets wat zelfs met deze activiteit te combineren is is een lekkere picknick regelen voor onderweg of in een parkje. Voor de picknick kun je dan ook eerst naar de markt om daar verse (als het lukt zo veel mogelijk verpakkingsvrije) producten te scoren. Een ander idee voor romantische duurzame activiteiten is misschien wel sterren kijken op een heldere avond en als het koud is samen oprollen in een dekentje. Kun jij de sterrenbeelden spotten?

Nieuwsgierig naar alle activiteiten?

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email