Ontdek de tofste activiteiten

Een keer iets nieuws uitproberen of meer leren over duurzaamheid? Ga surfen in de Noordzee, volg een workshop wildplukken of proef nieuwe smaken tijdens een vegan food tour!

Ontdek de tofste activiteiten

De smaak van nieuwe belevenissen

Om nieuwe ervaringen op te doen, hoef je gelukkig niet altijd ver weg te gaan. Zo vind je in de Benelux onvergetelijke belevenissen. Ga op avontuur en verleg je grenzen met deze duurzame activiteiten!

Onze favorieten

Voel het ritme van de golven tijdens een surfles bij dé duurzame surfschool
2 uren6
7
Scheveningen
Surfen is voor veel mensen de ultieme manier om absolute vrijheid te ervaren en zo dicht mogelijk bij de natuur te komen.  Bij een unieke surfschool in Scheveningen nemen ze de...
37,00
Ontdek

Nog meer duurzame activiteiten

Vanaf

€ 20.50

Amsterdam,
Noord-Holland
Ontdekken hoe de keuzes die je maakt jouw geluk en gezondheid beïnvloeden? Bij Body Worlds ontdek je wat er allemaal achter jouw huid afspeelt tijdens een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Op iedere verdieping zie en leer je iets nieuws zoals hoe je organen werken, wat het effect van veelvoorkomende ziektes is en hoe geluk en de gezondheid van je lichaam met elkaar verweven zijn. Laat een InBody Scan doen en ontdek hoe jouw lichaam in balans is. Na een bezoek aan BodyWorlds zie je jezelf en je lichaam op een totaal nieuwe manier!
Amsterdam,
Noord-Holland
Jezelf langzaam in het water voortbewegen terwijl je de zon onder ziet gaan aan de horizon? Tijdens een kanotocht kom je de mooiste plekjes tegen en kan je zo langzaam of snel gaan als je zelf wilt. Volg een uitgestippelde route of verdwaal juist even helemaal in de sereniteit van het water. Deze kanotocht vertrekt vanaf Amsterdam Centraal Station waar je na 15 minuten met de bus middenin de natuur in de kano stapt.

Vanaf

€ 24.75

De Kwakel,
Noord-Holland
Geïnspireerd geraakt door de special forces programma’s op tv en wil je nu wel eens ondervinden hoe het ervoor staat met jouw survival skills? Tijdens deze survival tour midden in de weilanden ergens onder Amsterdam probeer je van A naar B te komen terwijl je onderweg allerlei hindernissen tegenkomt. Trek warme kleren aan die nat mogen worden, want je zou wel eens een aantal spetters en modderbaden tegen kunnen komen onderweg…

Vanaf

€ 37.50

Volendam,
Noord-Holland
De omgeving verkennen op een snelle milieuvriendelijke manier? Ga op pad met een e-scooter en ontdek de mooiste plekjes in en rondom Volendam! Omdat de scooter – ook wel bekend als e-chopper – elektrisch wordt aangedreven, maakt deze nauwelijks lawaai terwijl je door de stad of natuurgebieden sjeest.

Vanaf

€ 37.50

Brouwersdam,
Zeeland
Heb je blokarten al eens eerder gedaan en wil je jezelf nog iets meer uitdagen? Kies dan voor kitebuggyen: het moeilijkere zusje van blokarten. Hierbij maak je net als bij kitesurfen gebruik van een grote vlieger. De wind duwt de kite en de buggy waarin je zit, wordt vooruit geduwd! Dankzij de hoge snelheid die je behaalt, is deze activiteit een echte aanrader voor adrenaline junkies!

Vanaf

€ 95

Amsterdam,
Noord-Holland
Wat is een betere manier om zoveel mogelijk adrenaline door je lichaam te laten stromen dan een goede bungeejump? Wij kunnen in ieder geval geen betere activiteit verzinnen. Waag de sprong in het diepe en laat jezelf vallen vanaf maar liefst 50 meter hoog. Tijdens de sprong heb je uitzicht op het prachtige Amsterdam vanaf de NDSM werf.

Vanaf

€ 17.50

Ewijk,
Gelderland
Was jij als kind ook al zo’n fan van klimmen en klauteren? Dan moet je als volwassene zeker een keer een bezoek brengen aan een klimbos! Vlakbij Nijmegen vind je het klimpark Fundustry, waar je toegang tot verschillende parcours hebt. Ontdek hoe goed jij bent in de hoogte en nodig je vrienden uit voor een wedstrijdje!

Vanaf

€ 37.50

Scharendijke,
Zeeland, Zuid-Holland
Altijd al eens jezelf letterlijk in de wind willen gooien? En ervaren hoe je rechtop blijft staan terwijl je je zelf helemaal laat vallen? Ga dan eens blokarten! Tijdens het blokarten, ook wel strandzeilen genoemd, gebruik je de kracht van de wind en laat je je vooruit blazen in een zeilwagen. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is strandzeilen heel makkelijk te leren en rijd je na een korte uitleg zelf weg!

Iets nieuws leren of op culinaire rondreis?

Kies voor de duurzame optie!

Alles over duurzame activiteiten

Duurzame activiteiten zijn overal om je heen: surfen, een bierproeverij met lokale speciaalbiertjes, een vegan foodtour, je kan het zo gek niet bedenken! Wat dan precies een duurzame activiteit is? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen, maar in de kern gaat het bij duurzame activiteiten om aandacht voor de natuur, de mensen om je heen en het verhaal achter de ondernemers die het aanbieden. 

Culinaire belevingen

Probeer je al een tijdje duurzamer te eten, vaker vegan te eten of minder voedsel te verspillen? Duik dan eens in onze culinaire ervaringen. Volg een vegan food tour in Utrecht waarbij je de lekkerste gerechten van lokale ondernemers proeft, of doe mee aan een workshop wildplukken waarbij je alles leert over het herkennen van eetbare planten in de natuur! Niet alleen een duurzame activiteit, maar ook nog eens heel erg lekker!

Actief de dag beginnen (of eindigen)

De meeste activiteiten die je in de natuur kunt doen, zijn al vrij snel duurzaam. Toch zijn er soms manieren om dit nóg een stukje milieubewuster aan te pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een volledig zelfvoorzienende surfschool of vooruit geblazen worden door de kracht van de wind tijdens een wedstrijdje blokarten op het strand?

Inloggen

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email