Hotspots Enschede – De 6 plekken die je niet mag missen

hotspots enschede

Enschede, gelegen in het uiterste oosten van Twente, stond bekend als een echte arbeidersstad. Vooral harde werkers die niks hadden, zochten Enschede op en kwamen er onder slechte omstandigheden een bestaan opbouwen. Momenteel heeft Enschede 160.000 inwoners en circa 160 verschillende nationaliteiten. Niet voor niks staat de stad in de top 12 van de leukste studentensteden. Momenteel volgen er meer dan 30.000 studenten een studie aan de hogeschool Saxion, de Universiteit Twente, het ArtEZ conservatorium of de AKI. 

In deze blog laten wij je kennis maken met de top 5 hotspots Enschede. Uiteenlopend van restaurants en het stadspark tot een toffe conceptstore waar meer dan 80 ondernemers gevestigd zitten. 

Hotspots Enschede – De top 6 beste plekken

Van Doorn & Doorn 

Eén van de hotspots Enschede vind je in de wijk Roombeek. Sinds 2018 kan je bij Van Doorn & Doorn terecht voor (h)eerlijk ontbijt, lunch of een heerlijke koffie.  De menukaart is opgedeeld in de comfort zone en de danger zone. Voor ieder wat wils, als je houdt van gezonde quilty pleasures. 

Zo staat er bijvoorbeeld een gezonde versie van de schnitzel op de menukaart. De gezonde schnitzel is gemaakt van aubergine, tomatensalsa met feta, munt en een huisgemaakte focaccia! Een groot gedeelte van de gerechten op de menukaart is vegetarisch of veganistisch. Voor een duurzame maaltijd kun je hier dus langs als je de wijk Roombeek bezoekt. 

Museumcafé Meneer Rozendaal

In dezelfde wijk als Van Doorn & Doorn vind je Museumcafé Meneer Rozendaal, gevestigd in de Museumfabriek. Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek mogen zichzelf de grootste van het oosten van het land noemen. Waar het Rijksmuseum Twenthe zich focust op kunsttentoonstellingen, richt De Museumfabriek zich op een combinatie van cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Daar waar verleden, heden en de toekomst worden verbonden met elkaar.

Het Museumcafé Meneer Rozendaal heeft een aanbod samengesteld met lokale ondernemers en leveranciers. Er wordt gebruik gemaakt van verantwoorde producten: mooi, fair trade (eerlijk) en natuurlijk. Eten en drinken is zowel op locatie te nuttigen als to-go. Je hebt geen toegangskaartje nodig om hier te kunnen vertoeven. Het museumcafé is eveneens een fijne plek om te werken. Er is gratis WiFi.

Het Volkspark

Ontsnappen aan de drukte van de stad? Ga dan een kijkje nemen in het Volkspark, gelegen op de Parkweg. Het fijne aan het Volkspark is dat het dicht bij het centrum ligt. Zo kan je gedurende je bezoek een goede combinatie maken tussen natuur en de drukte van de stad. In de zomer is het park tevens een broedplek voor kunst & cultuur en vind je er verschillende festivals.

Heel Bijzonder!

Heel Bijzonder is een unieke combinatie van een lunchroom en interieurwinkel in één. Alles wat je ziet, is te koop. Daarnaast is alles wat wordt geserveerd met de hand gemaakt. Je vindt Heel Bijzonder op De Heurne. Niet alleen de combinatie van een lunchroom en interieurwinkel is bijzonder, maar ook de werknemers verdienen een speciale benoeming in dit artikel. Er werken uitsluitend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zich zo beter willen voorbereiden op de toekomst. 

Zo werken er mensen die in de ziektewet zitten, mensen in de WIA of WAJONG die willen en kunnen werken, leerlingen die nog te weinig ervaring hebben op de arbeidsmarkt en mensen met een indicatie voor de dagbesteding. Heel Bijzonder is zeker een bezoek waard! 

De Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal, gevestigd op de Hoge Bothofstraat, beschikt over een oppervlak van 1000 m². Hier hebben ondernemers hun krachten gebundeld en acht verschillende keukens samengebracht onder één dak.

Verrassende fair trade en lokale producten vormen de basis van het Foodhal concept. Hier geldt de regel dat de ingrediënten maximaal 40 kilometer verderop worden geoogst of gehouden. Naast het goede eten, vind je er ook 16 verschillende bieren op de tap. Een goede combinatie voor een mooie beleving! 

Conceptstore The Upperside

Conceptstore The Upperside, gevestigd in de Haverstraatpassage, is een conceptstore waardoor je gegarandeerd verrast wordt.

In de conceptstore worden verschillende concepten samen gebracht onder één dak.
Zo zitten er in de Conceptstore The Upperside twee kappers, een skateshop en een store gedeelte. In het store gedeelte worden producten van creatieve ondernemers verkocht. Momenteel zitten er in de conceptstore The Upperside 80 ondernemers gevestigd.

Green Vibrations Festival

Ben je toevallig in Enschede in het voorjaar? Dan kun je misschien wel het unieke Green Vibrations Festival meemaken! Op het festival vind je een unieke mix van artistieke gekkigheid, verschillende stages die je muziek bieden van de meest uiteenlopende muziekstijlen, en een kijkje in de relaxte underground scene van deze studentenstad. 

Dit groene festival is, zoals de naam impliceert, ook nog eens helemaal groen. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van wegwerpbekers, maar krijg je bij binnenkomst je eigen festival cup waar je de rest van het festival gebruik van kunt maken. Ook wordt er voor de aankleding gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en wil het festival over een paar jaar volledig energieneutraal opereren door gebruik te maken van slimme technologieën. 

Benieuwd naar deze hotspots in Enschede? Kom dan snel overnachten in Overijssel en ontdek alle ins en outs van deze provincie!

Geef een reactie