Ontdek de hotspots op de vijf eilanden

Een duurzame vakantie op de waddeneilanden?

De Waddenzee loopt van Den Helder via de noordkust van Nederland en Duitsland helemaal door tot aan Esbjerg in Denemarken. De 500 km lange zee kenmerkt zich door de droogvallende zandvlaktes bij laagwater. Hier vind je vijf unieke eilanden, die ieder het ontdekken waard zijn! Welk eiland is jouw favoriet? 

Wij zijn druk bezig met het vinden van duurzame accommodaties op de Waddeneilanden. Heb jij een duurzaam verblijf? Neem contact met ons op en wie weet staat jouw accommodatie hier binnenkort! 

Ontdek de unieke sfeer van een eiland

Ga voor een duurzame vakantie waddeneilanden

De waddeneilanden zijn bekend van het wadlopen, de mooie natuur en de biodiversiteit. Tijdens een vakantie op de waddeneilanden hoef je je geen moment te vervelen. Wist je dat de wadden sinds 2009 behoren tot het UNESCO werelderfgoed? Dat is op zich al genoeg reden voor een vakantie op de waddeneilanden! 

Op elk eiland zijn er diverse mogelijkheden om duurzame activiteiten te doen. Denk aan wandelen langs de kust of heerlijk fietsen door de duinen. Een heel bijzonder duingebied is het Nationale Park de duinen van Texel, een bezienswaardigheid die tijdens de vakantie op de waddeneilanden niet mag missen! Zo zie je: het is goed mogelijk om een duurzame vakantie waddeneilanden te plannen. 

Met Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog  – op de basisschool bekend als tv-tas – zijn de waddeneilanden compleet. Benieuwd wat je kunt doen tijdens een vakantie op de waddeneilanden? We geven je de leukste tips voor elk eiland! 

Een vakantie waddeneilanden met hond

De waddeneilanden zijn de ideale plek om je hond mee naar toe te nemen. De grote hoeveelheden strand en duinen bieden de perfecte plaats voor je hond om lekker te genieten van een nieuwe omgeving. Een vakantie waddeneilanden met hond is dan ook een goede keuze! Tijdens de vakantie op de waddeneilanden is het ook leuk om een vuurtoren te bezoeken. Elk eiland heeft er een en ze zien er allemaal anders uit! 

De eilanden op een rijtje

Ameland

Ameland kent zout en zoet water, wat ervoor zorgt dat er grote diversiteit is aan plantensoorten. Wist je dat er in Nederland 1400 plantensoorten voorkomen? Op dit kleine stukje land komen wel 500 van deze verschillende plantensoorten voor! In de zomer staat Ameland dan ook vol in bloei, wat een prachtig beeld geeft. 

Texel

Het grootste waddeneiland van Nederland had vroeger een luchtbasis, ook wel de Mokbaai genoemd. Hier had de Nederlandse luchtvaart al zijn watervliegtuigen. Door wat kleine aanpassingen was het hier ook mogelijk om te landen op laagwater. In de Tweede Wereldoorlog werd de Mokbaai actief gebruikt als vliegbasis, totdat het op 10 en 11 mei 1940 vernietigd werd door de Duitsers. Zij gebruikten het vervolgens voor luchtdoelartillerie. 

Vlieland

Het kleinste eiland van allemaal, Vlieland, heeft wel het meeste natuur! Op 0,4 vierkante kilometer na is het hele eiland natuurgebied! Ook op Vlieland is een grote diversiteit aan planten en dieren te bewonderen. Bos en duin wisselen elkaar mooi af, wat zorgt voor een leuke vakantie op de waddeneilanden.

Schiermonnikoog

Het enige eiland met een eigen taal! Zo’n honderd mensen spreken nog de Schierse taal, die afgeleid is van de Friese taal. Bijzonder om te noemen is dat het eiland ook constant verschuift! Schiermonnikoog is sinds 1500 drie kilometer opgeschoven naar het oosten. 

Terschelling

Het bijzondere aan Terschelling is dat het bijna tien verschillende biotopen heeft. Een biotoop is een soort natuur, zoals duinen, bos, etc. Ook hier heerst grote biodiversiteit door de aard van het eiland. Wist je dat er 1200 verschillende vlinders en motten leven op Terschelling? Op dit eiland kun je veel verschillende activiteiten ondernemen. Ga tijdens jouw vakantie op de waddeneilanden bijvoorbeeld raften in de Noordzee, een absolute aanrader! 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email