Ontdek de hotspots in de kleinste provincie van Nederland

Plan jouw duurzame vakantie in Flevoland

De provincie Flevoland bestaat pas sinds 1986 en kent ruim 431.488 inwoners. Met het unieke erfgoed, spraakmakende landschapskunst en het bruisende amateurleven, heb je in Flevoland een ruim aanbod. Waar je ook bent binnen de provincie, overal om je heen is water te vinden. Zeker wanneer je van watersporten houdt, is een vakantie in Flevoland een aanrader. 

Wij zijn druk bezig met het vinden van meer duurzame accommodaties in Flevoland. Heb jij een duurzaam verblijf? Neem contact met ons op en wie weet staat jouw accommodatie hier binnenkort! 

Vanaf

€ 105

per nacht

Lelystad,
Flevoland
Overnachting in dit tiny house is een unieke ervaring! Het ligt midden in de duinen en kijk uit op het water, wat wil je nog meer? Tijdens je verblijf ben je meteen in prachtige natuur om een rondje te wandelen of te fietsen!

Een duurzame vakantie Flevoland?

5x duurzame activiteiten om te doen 

Flevoland is een provincie gelegen in het midden van Nederland. De hoofdstad is Lelystad. Van de twaalf provincies, is Flevoland de jongste. Door drooglegging van de delen van de voormalige Zuiderzee, is de Noordoostpolder en de Flevopolder ontstaan en daarmee ook Flevoland. Ga je op vakantie naar dé jongste provincie van Nederland?  Je leest hier de top 5 duurzame activiteiten om te doen tijdens je vakantie Flevoland. 

Suppen bij Watersportcenter Eemhof

Ga je op vakantie Flevoland en ben je gek op watersport? Dan is suppen echt wat voor jou. Suppen staat voor stand up paddle surfen en is een snelgroeiende trend op het water. Je beweegt jezelf voort wanneer je staat op een surfboard, met behulp van een lange peddel. Zowel op vlak water als in de golven is deze sport te beoefenen. 

Wanneer je in Flevoland een sup wilt huren, kun je onder andere terecht bij Watersportcenter Eemhof. Je vindt Eemhof op de Slingerweg 7C. Hier kun je een sup board huren inclusief peddel en wetsuit! 

Kringloopwinkel Beer en Bo bezoeken

Tijdens je duurzame vakantie Flevoland, kan een bezoek aan de kringloopwinkel niet achterblijven. Beer en Bo is een conceptstore gelegen in Harderwijk op de Donkerstraat 16. Duurzaamheid staat voorop bij Beer en Bo. Dit zie je terug in de prachtige tweedehands merkkleding die wordt verkocht voor kinderen en dames. Alle producten hebben een goed verhaal. 

Lunchen of dineren bij Luigi’s

Ga je naar Flevoland vakantie regio Harderwijk? Ga dan lunchen of dineren bij Luigi’s in Harderwijk bij Truida en Johan. Je kunt Luigi’s vinden op de Markt 3. Je wordt op een warme en persoonlijke manier bediend door het personeel. Alle gerechten die worden geserveerd zijn huisgemaakt met verse lokale producten. Zelfs het koekje bij de koffie. Ideaal wanneer je houdt van een duurzame vakantie Flevoland. 

Bezoek de Oostvaardersplassen

Ben je dol op natuurgebieden bezoeken tijdens je vakantie in Flevoland? Breng dan een bezoek aan misschien wel het bekendste natuurgebied uit de regio: de Oostvaardersplassen. Je vindt hier rietvlaktes, ruige grasranden een bos en diverse waterplassen. Daarnaast kun je ook verschillende diersoorten tijdens je route tegenkomen, zoals reeën, vossen, hazen en vleermuizen. Deze combinatie van natuur maakt de Oostvaardersplassen een uniek gebied. 

Wanneer je in de Flevoland vakantie regio Lelystad bent, kun je het makkelijkst parkeren op de Kitsweg 1, de Knardijk of de Buizerdweg in Lelystad. 

E-bike huren

Ga je op een duurzame vakantie Flevoland? Met een e-bike fiets je lange tochten dankzij de trapondersteuning. Deze kleiner motor helpt je met een stille actieradius tussen de 60 en 140 kilometer aan trapondersteuning. Hiermee kun je gemakkelijk ongeveer 25 kilometer per uur fietsen. 

Wanneer je op een vakantie in Lelystad bent, ligt alles dichtbij. Steden als Almere, Dronten, Enkhuizen en Urk liggen omringd aan de provincie Flevoland. Voor ongeveer 25 euro per dag huur je een e-bike bij Rent-a-Bike Lelystad 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email