Duurzame hotspots Rotterdam | Welke plekken mag jij niet missen?

hotstpots rotterdam

Rotterdam staat ook wel bekend als “de poort van Europa”. Deze stad kent vele gezichten: het is een havenstad, uitgaansgebied, winkelgebied en een kunstenaarsstad. Bovenal is vooral de architectuur kenmerkend. Zo verandert de skyline constant. Ben je benieuwd geworden naar wat Rotterdam je te bieden heeft? In deze blog geven we je een top 5 van de duurzame hotspots Rotterdam. De hotspots lopen uiteen van een plekken waar je kunt eten en drinken tot de beste plekken om te winkelen. 

5x de leukste groene hotspots van Rotterdam

Backyard 

Ben je op zoek naar een makkelijk bereikbare duurzame hotspot Rotterdam? Midden in het centrum vind je Backyard, ook wel de achtertuin in het hart van Rotterdam genoemd. Je kan het concept vinden op twee locaties. Eén op de Korte Hoogstraat 14 in het centrum en één op de Wilhelminakade 58 in de foodhallen. In dit vegan restaurant is plantaardig eten de basis. Met de ruime openingstijden van 9 uur ‘s morgens tot 9 uur ’s avonds kan je hier terecht voor ontbijt, lunch, diner, koffie en cocktails. Dé perfecte plek voor een pauze tijdens je city trip. 

Natur-el 

Natur-el is één van onze favoriete duurzame hotspots in Rotterdam. Je vindt ‘m op de Zwaanhals 376. Begonnen uit liefde voor mode en mooie materialen is de eigenaar van Natur-el in 2006 gestart met de webshop. In het begin werd hier vooral wol en zijde ondergoed inclusief onderkleding verkocht. In 2014 is de stap gezet om een stenen winkel te open waar je het complete assortiment kan vinden met mode voor kinderen, dames en heren. 

Als je houdt van mooie, eerlijke kleding is Natur-el dé plek waar je moet zijn. Alleen kleding die naast verantwoord en eerlijk (fairtraide) ook nog eens van biologische grondstoffen is gemaakt, wordt hier verkocht. Er wordt hierbij rekening gehouden met het product zelf, maar ook met het proces. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar het transport. 

De Groene Passage 

De Groene Passage mag ook niet ontbreken op onze lijst van de duurzame hotspots Rotterdam. Deze spot is gevestigd op de Mariniersweg 9. Wanneer je een duurzaam dagje uit wilt in Rotterdam is dit dé plek. Een uniek concept want De Groene Passage is het enige duurzame winkelcentrum in Europa. Je vindt er alleen maar winkels en activiteiten die goed zijn voor jou als persoon, voor anderen en voor de planeet. Alles is gemaakt met respect voor de mens en natuur. 

Een voorbeeld van een vegetarisch en veganistisch restaurant in dit winkelcentrum is Spirit. Hier werken ze met een lopend buffet. De prijs wordt berekend per 100 gram. Helemaal duurzaam want je schept alleen op wat je lust en wanneer je toch nog trek hebt, schep je gewoon nog eens op! 

Fenix Food Factory 

Fenix Food Factory is gevestigd op de Veerlan 19D. Een alles-onder-één-dak concept dat uit liefde voor eten en ambacht is opgezet. Onder de verzamelnaam Fenix Food Factory zijn er allerlei ondernemers samengebracht die smaak over willen brengen. Je vindt hier allerlei food-stalletjes van bijvoorbeeld de Kaapse Bierbrouwerij. Alle producten die eet- of drinkbaar zijn, zijn lokaal of zelfs in het pand gemaakt. 

Er zijn twee verschillende markten. De eerste markt die je kan vinden, is de versmarkt. Hier vind je allerlei lokale versgebakken brood, Hollandse kazen, vis, groente en fruit. Voorbeelden van ondernemers die hierbij horen zijn Booij Kaasmakers, Fruit & Veggies en Bosch & de jong. 

De tweede markt die je kan vinden is de marktkeuken. In de marktkeuken is er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor jou gekookt door de ondernemers die in Fenix Food Factory gevestigd zitten. Voorbeelden van gerechten die hier te vinden zijn maaltijd salades, soepen en ovenschotels. Dé hotspot van Rotterdam als je van lekker eten houdt. 

Stek de Stadstuinwinkel 

Stek is gevestigd op de Nieuwe Binnenweg 195b. Deze groene hotspot wordt gerund door een groep enthousiaste groen-professionals waarbij de liefde voor planten, mensen en het mooier maken van de wereld centraal staat. Wil je terecht kunnen op een plek waar mensen alles vinden om hun directe woonomgeving te vergroenen? Een plek om inspiratie op te doen maar ook om kennis te delen? Vanuit Stek wordt de directe omgeving groener en levendiger gemaakt. Het assortiment van Stek bestaat uit biologische zaden, natuurlijke planten en duurzame producten zoals bloempotten om jouw balkon of tuin om te toveren in een plek waar je niet meer weg wilt. 

Bekijk hier ook direct de beste plekken voor een duurzame overnachting in Rotterdam.