De highlights van Vlaams-Brabant 

Duurzaam op vakantie in Leuven?
Ontdek de hotspots!

Tijdens een vakantie in Leuven valt er genoeg te beleven. Heb je zin om de natuur op te zoeken? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de rozentuin van domein Coloma of zie de natuur vanaf de andere kant en huur bij Dijle Floats een vlot of kano. De provincie Vlaams-Brabant is rijk aan geschiedenis. Ook vind je er overal terrassen. Niet voor niks dat deze provincie dan ook bekend staat om de biercultuur. Hoe gaat jouw Sustainaway eruitzien?

De beste accommodaties

Vanaf

€ 1539

per nacht

Wange,
Vlaams-Brabant
Deze grote groepsaccommodatie is goed geschikt voor bedrijven. Er is een professionele keuken en er zijn grote zalen voor eventuele workshops/vergaderingen. De omgeving is ook leuk om te ontdekken met de voet, de fiets, elektrische scooters of met de huifkar.

Vanaf

€ 210

per nacht

Assent,
Vlaams-Brabant
Deze boerderij in Assent is strak en modern ingericht. De accommodatie is leuk voor jong en oud. Er is namelijk een kinderspeeltuin waar kinderen lekker kunnen spelen. En voor de volwassenen is er een jacuzzi om lekker te ontspannen. Het huis heeft een mooi uitzicht over een tuin met vijver. In de omgeving zijn er verschillende wandel- en fietsmogelijkheden.

Vanaf

€ 328.57

per nacht

Budingen,
Vlaams-Brabant
Deze groepsaccommodatie in Budingen is strak, modern en luxe ingericht. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over glooiend landschap. Er is een vuurplaats om ‘s avonds voor een gezellige sfeer te zorgen. Ook is er een jacuzzi om lekker te ontspannen. In de omgeving zijn er verschillende wandel-, fiets- en ruitermogelijkheden. Het is mogelijk om een paard mee te nemen.

Vanaf

€ 64.28

per nacht

Wijgmaal,
Vlaams-Brabant
Deze Tiny house in Wijgmaal is knus ingericht en staat midden in een weiland. Hierdoor heb je alle rust en ruimte en kun je heerlijk ontspannen. Er is een vuurplaats voor knusse avonden waar je ook kunt genieten van de sterrenhemel. In de omgeving heb je de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen.

Ben je benieuwd naar wat te doen in Leuven?

Ga op vakantie in Leuven en ontdek deze provincie!

De provincie Leuven wordt ook wel Vlaams-Brabant genoemd. Leuven is de jongste en daarbij ook de kleinste van de vijf Vlaamse provincies. Het Vlaamse deel komt van de voormalige Belgische provincie Brabant. 

De provincie staat bekend om de (hoofd)stad Leuven, waar er genoeg te zien en te doen is. In de cafés is het standaard gezellig druk. Een echte studentenstad dus. Ideaal aan het centrum is dat het compact is. Je hoeft dus niet de stad in met een elektrische auto of elektrische fiets, want alles is op wandelafstand. 

In de stad Leuven kan je bezienswaardigheden als het stadshuis, de Sint Pieterskerk of het M Museum bezoeken, de twee Begijnhoven en vooral heel veel bier. De bekendste lokale brouwerij is de hypermoderne Stella Artois, waar je tijdens een rondleiding alles te horen krijgt over de geschiedenis van dit Belgische pils. Ook leuk is dat er bijna altijd wel een bierfestival op de agenda staat. Uitgaan Leuven is zeker iets om op je to-do lijst te zetten. Houd het programma in de gaten.

Leuven bezienswaardigheden

E-chopper verhuur in Leuven

Ga je op vakantie in Leuven? Verken op een duurzame en ecologische manier het glooiende Pajottenland. De e-chopper is te huren voor een hele of voor een halve dag. Elke route vertrekt vanuit Gaasbeek. Tussendoor een rustpauze nodig? Stop bij Greenway voor een vegan burger, vegan mixed platter of de vegan kebab- of falafel wrap. Of eet vers, plantaardig en lokaal bij Noordoever. Genoeg te doen tijdens jouw Leuven weekendje weg.

Kringloopwinkel Heverlee

Heverlee is een deelgemeente van de stad Leuven in de provincie Vlaams-Brabant. Wil je tijdens je vakantie Leuven duurzaam winkelen? Breng dan een bezoekje aan de kringwinkel ViTes in Heverlee. Je vindt hier elektro, textiel, speelgoed, fietsen, huisraad, muziek, meubelen en boeken. Ook is het mogelijk om op aanvraag een rondleiding te krijgen door de kringloopwinkel.

Museum Parcum

Wil je tijdens je vakantie in Leuven cultuur opsnuiven? Breng dan een bezoekje aan het museum Parcum. Sinds 1997 is het Centrum voor Regiligeuze Kunst en Cultuur opgericht door de Vlaamse bisdommen. Sindsdien is er een grote expertise opgebouwd op het vlak van religieus erfgoedbeheer in Vlaanderen en Brussel. In dit museum wordt de collectie getoond van religieus erfgoed. Ook thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur zijn hier te vinden.

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email