Ontdek de Belgische regio Namur

Combineer natuur en cultuur in Namen (België)

De beste accommodaties in Namen België

Hoewel Namen (België) niet één van de meest bekende plekken in België, is het een bezoek meer dan waard! 

De stad Namen is omringd door water en is hiermee niet alleen een knusse plek in de winter, maar ook een perfecte uitvalsbasis in de zomer. In de provincie vind je ook daarnaast ook prachtige natuur en zelfs kastelen!

Lees op deze pagina alles over een vakantie in deze prachtige Belgische omgeving. 

namen bezienswaardigheden

De beste accommodaties in Namen (België)

Vanaf

€ 192.85

per nacht

Waulsort,
Namen
Overnachten op een Boot? Dat kan in Waulsort. De boot is autonoom doordat het is uitgerust met zonnepanelen en een waterterugwinningsysteem. Je kunt van de boot afstappen om een wandeling of fietstocht te maken. Op het dak van de boot is een terras met een 360 graden uitzicht.

Vanaf

€ 177.28

per nacht

Furnaux,
Namen
Bij deze groepsaccommodatie in Furnaux is een uitstapje naar de bioscoop niet nodig. Er is namelijk een thuisbioscoop! Het huisje is strak ingericht en er is een grote tuin voor eventuele activiteiten. Voor de natuurliefhebbers is er een mooie en rustige omgeving om door heen te wandelen.

Vanaf

€ 90.85

per nacht

Viroinval,
Namen
Dit vakantiehuisje in Viroinval staat midden in het bos. Je kunt hier heerlijk ontspannen door alle rust en ruimte die je hier hebt. Bij het huisje is er een sauna en jacuzzi aanwezig. De woonkamer en keuken hebben een romantische setting waar je lekker knus tegen elkaar aan kunt kruipen.

Benieuwd naar Namen?

Bekijk de leukste bezienswaardigheden in Namen

Namur, de Franse naam voor de Belgische stad en provincie Namen, ligt in Wallonië, het Franstalige gedeelte van België. De stad kent een rijke geschiedenis. Zo dateren de eerste sporen van mensen uit 8000 v C. De oorsprong van de stad ligt echter een stuk later tussen de 6e en 8e eeuw.

De stad Namen, België is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Tijdens een vakantie Namur zijn er genoeg leuke activiteiten te doen, zowel in de stad als in de provincie. Er is een ruim aanbod aan musea, maar tijdens de vakantie Namur is er ook ruimte de natuur op te zoeken. Het prachtige natuurgebied Parc de Furfooz ligt in het zuiden van de provincie. In dit park vind je naast grotten ook resten van een Romeins fort.

In de stad Namen wordt jaarlijks (sinds 1411) een hele bijzondere wedstrijd gehouden. De bewoners van de ‘oude’ stad nemen het op tegen de bewoners van de ‘nieuwe’ stad, ze gaan stelten lopen. Tegenwoordig kun je deze wedstrijden nog steeds bijwonen. Absoluut een unieke gebeurtenis die je niet snel in andere steden zult vinden!

Welke bezienswaardigheden in Namen (België) zijn er?

De provincie in

In het zuiden van België heb je verschillende kastelen. Zo vind je hier enkele van de verschillende bijzondere bezienswaardigheden in Namen. In de provincie vind je het Château royal de Ciergnon, in het Nederlands: het Koninklijk kasteel van Ciergnon. Het kasteel bevindt zich in de Ardennen. Niet alleen is het een prominent gebouw, het heeft ook een prominente bestemming. Het dient namelijk als buitenverblijf van de koninklijke familie van België. In de stad Rochefort heb je de overblijfselen van het Gravenkasteel van Rochefort. Het is ideaal om dit te bezoeken voor of na het bezoeken van de grotten van Lorette-Rochefort. 

Bezoek de spannende grotten van Namen (België)

Je kunt ook er ook een actieve vakantie in Namur van maken door één van de grotten te bezoeken. Bij de stad Rochefort liggen de grotten van Lorette-Rochefort, die bestaat uit zes ‘zalen’. De grootste zaal is zo’n 35 meter hoog en ligt 65 meter onder de grond. In de grotten is de bekende druipsteen te zien, die zorgt voor de typische grot-vibe. Op steenworp afstand van Rochfort vind je de grotten van Han. Een klein gedeelte van de grot is tegen betaling te bezoeken. Centraal gelegen in de provincie vind je de grot van Dinant La Merveilleuse. De grot werd per toeval gevonden tijdens het aanleggen van een spoor in het begin van de 20e eeuw. De grot heeft in totaal een grootte van 850 meter, een groot gedeelte hiervan is beschikbaar voor het publiek, zo’n 650 meter.

Heerlijk fietsen in Namen, België

De provincie heeft veel groen, wat de ideale omstandigheden bied om lekker te gaan fietsen in Namen. Of je nu een fanatieke mountainbiker bent of een rustig rondje wilt fietsen. De leukste fietsroutes staan online al voor je klaar. De routes variëren tussen de 20 en 150 kilometer zo is er voor iedere fietsen een leuke route beschikbaar.

Namen bezienswaardigheden: de stad in

Tijdens je vakantie Namur zijn er verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. In de stad Namen heb je het historische Citadel van Namen. Op een rots is op bijzondere wijzen een citadel gebouwd, je kunt deze tegen betaling bezoeken. Er zijn onder andere tentoonstelling, onderaardse gangen en een tuin. Het citadel werd van de 10e eeuw tot de 15e eeuw bewoond door de Graaf van Namen. Bezienswaardigheden zijn er genoeg!

Tijdens de vakantie Namur mag de Kathedraal van Saint-Aubain niet missen. De kathedraal die werd gebouw in de 18e eeuw heeft een unieke, redelijk moderne, strakke stijl waardoor het een prachtige kathedraal is om te zien van buiten, maar vooral ook van binnen.

Het mag niet missen tijdens je vakantie Namur, een bezoek aan een museum! Er is in de stad Namen en in de hele provincie een ruim aanbod aan musea. Het Egypte Museum is een van de opvallendste. Het museum neemt het bestaan van de oude Egyptenaren onder de loep.

Alternatieven voor Namen, België: beste vakanties van Europa

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email