De beste bestemmingen voor jouw auto vakantie: Spanje

Spanje is één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders. Het land van prachtige en bijzondere steden, cultuur en de Spaanse keuken. Daarnaast is Spanje een betaalbare reisbestemming. Dit komt onder andere doordat het land vanuit Nederland goed te bereiken is met de auto. Dus pak je auto in, neem je familie of vrienden mee en ervaar de vrijheid die reizen met de auto biedt! Ontdek de diversiteit van dit heerlijke vakantieland tijdens jouw auto vakantie Spanje.

Andere bestemmingen voor auto vakanties​

Met de auto op vakantie naar Spanje

Met de auto op vakantie gaan brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kun je vertrekken wanneer jij dat wilt, heb je vervoer op locatie en kun je de auto zo vol stoppen als je wil. Deze optie is vooral ideaal als je houdt van kamperen. Dus geen lange wachtrijen, geen extra kosten voor bagage en ook geen gedoe met het regelen van een huurauto. Daarnaast kan het een voordeel zijn dat je op je eigen tempo kan reizen. Je kunt stoppen wanneer je wil en een ander weggetje nemen om een bepaalde bezienswaardigheid, leuk dorpje of natuurgebied mee te pakken tijdens je auto vakantie in Spanje. Verder kun je natuurlijk optimaal gebruik maken van de tijd door gezellig meezingen met de muziek, die je overigens zo hard kunt zetten als je wil. Daarnaast veroorzaak je met een auto vakantie (Spanje) veel minder CO2-uitstoot vergeleken dezelfde reis met het vliegtuig.

Bestemmingen voor jouw auto vakantie Spanje

In Spanje vind je alles wat je nodig hebt voor een fantastische auto vakantie. De sociale en gastvrije mensen geven jou een kijkje in de speciale regionale culturen. Er is een grote diversiteit van steden en architectuur en natuurlijk de wereldsteden als Madrid en Barcelona. Er zijn genoeg bestemmingen langs de kust voor jouw vakantie in de zon. Je kunt genieten van het warme klimaat met Spaanse tapas en wijn aan het strand, in een pittoresk dorpje of gewoon op een gezellige camping.

Madrid, Spanje
Zaragoza, Spanje
Barcelona, Spanje

Auto vakantie Spanje: met kinderen​

n Spanje vind je een breed scala aan campings. Grote en kleine campings, kampeerplaatsen aan de kust, in of aan de rand van natuurgebieden of met activiteiten voor de kinderen. Door het warme klimaat zijn veel campings voorzien van een zwembad en misschien zelfs een waterpark. Of ligt aan één van de vele ‘costa’s’ van de Spaanse kust? Ideaal om af te koelen na de gezellige roadtrip met je gezin.

Auto vakantie Spanje: langs de kust​

Spanje is voorzien van een lange kust met veel verschillende ‘costa’s’ waar je uit kunt kiezen. Zie jij jezelf al zitten op het strand met een boekje en een cocktailtje in je hand? Trek tijdens je auto vakantie Spanje langs de kust en kies zelf waar je stopt. Misschien is de Costa Brava in het noordoosten van Spanje wel wat voor jou, of ga je liever verder naar het zuiden en zoek je de Costa del Sol op?

Auto vakantie Spanje: Catalonië

In de regio Catalonië, in het noordoosten van Spanje, vind je de wereldstad Barcelona. Naast de cultuur die je in de regio kunt ervaren en bewonderen is er ook veel groen te vinden. Er is namelijk ruim dertig procent van het grondgebied beschermd om natuurlijke ecosystemen te behouden! Ben jij een natuurliefhebber? Dan biedt het bezoeken van één van de 18 nationale parken in Catalonië een heerlijke escape. Met de auto heb je zelfs de mogelijkheid om een roadtrip langs meerdere parken te doen!

Santa Clotilde gardens, Catalonië

Met de auto naar Galicië​

Galicië, Spanje

Calicië ligt in het noordoostelijke puntje van Spanje, boven Portugal. Het is het groenste gebied van Spanje, dus ideaal voor natuurliefhebbers. Daarnaast is het een eindpunt van de beroemde pelgrimsroute Santiago de Compostela. Ook als je niet helemaal lopend vanuit Nederland komt is het een prachtig gebied die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens je auto vakantie in Spanje!

 

Galicië

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email