Belgische wafels, de mooiste wandelingen in Wallonië en verrassende accommodaties

Ontdek de Belgische natuur

Tijdens je vakantie in Waals-Brabant ben je in de Franstalige regio Wallonië (België), waar genoeg te beleven valt. Heb je zin om natuurgebieden op te zoeken? Ga bijvoorbeeld naar Les Jardins d’Aywiers of de Lake Genval. Je maakt hier de mooiste wandelingen van Wallonië.  

Maar in Waals-Brabant kun je ook genoeg cultuur snuiven in bijvoorbeeld Waterloo en provinciehoofdstad Waver België. In de Waalse steden Namen, Luik en Bergen vind je vervolgens genoeg historie. Ook hier geniet je van de cultuur, ontspanning en gezelligheid. Hoe gaat jouw sustainaway eruitzien?

De beste accommodaties

Vind jouw unieke overnachting in een van de Waalse provincies: Waals-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg of Namen! 

Vanaf

€ 171.45

per nacht

Engreux,
Luxemburg (BE)
In dit grote vakantiehuis kan je verblijven met grote families en een vriendengroep! Het huis is modern ingericht en beschikt over een badkamer met sauna en ligbad. Zodat je tijdens je vakantie goed tot rust kan komen. Verder kan je direct vanuit huis beginnen aan een wandeling door de Belgische Ardennen!

Vanaf

€ 95.66

per nacht

Poupehan,
Luxemburg (BE)
In deze knusse chalet kan je even helemaal tot rust komen. Het huisje ligt in het hart van de Ardennen en heeft een uniek karakter, ideaal voor wie fanatieke fietsers of wandelaars. Verder is het verblijf een echte off-grid ervaring. Naast de telefoon is het dan niet de bedoeling andere elektronische apparaten mee te nemen.

Vanaf

€ 50

per nacht

Etalle,
Luxemburg (BE)
In dit vakantieappartement kan je lekker tot rust komen. De omgeving is groen en vooral heel rustig. Verder zijn er diverse culturele uitstapjes te maken in de regio. Verder zijn er in de regio verschillende wandel-, fiets- en wandeltocht.

Vanaf

€ 192.85

per nacht

Waulsort,
Namen
Overnachten op een Boot? Dat kan in Waulsort. De boot is autonoom doordat het is uitgerust met zonnepanelen en een waterterugwinningsysteem. Je kunt van de boot afstappen om een wandeling of fietstocht te maken. Op het dak van de boot is een terras met een 360 graden uitzicht.

Vanaf

€ 104.28

per nacht

Achouffe-Houffalize,
Luxemburg (BE)
In dit gezellige vakantiehuis kan je lekker tot rust komen, in de buurt liggen verschillende wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Verder ligt op 200 meter afstand de bekende brouwerij Achouffe. Daarnaast is er ook een bezoek aan Beverwaard de moeite waard.

Ga op vakantie naar Waals-Brabant en ontdek de provincie!

Hoe ziet jouw vakantie eruit?

Waals-Brabant- ook wel Brabant Wallon- staat bekend om Waterloo. Hier heeft Napoleon in 1815 zijn strijd op moeten geven. Wanneer je Waterloo bezoekt, kun je de mooiste wandelingen maken Wallonië, langs de heuvels waar hevige strijd geleverd is. Je kan tijdens je bezoek aan Waterloo slagvelden bekijken uit 1815 en vroegere boerderijen bezoeken. Een echte aanrader – wanneer je dol bent op ruïnes, tuin en wijngaarden- is de abdij van Villers-la-Ville.

Waver België is de hoofdstad van Waals-Brabant en telt ruim 34.000 inwoners. Frans is de voornaamst gesproken taal in deze regio. In de hoofdstad zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo kan je een bezoekje brengen aan het Koninklijke Museum voor Midden-Afrika waar cultureel erfgoed, koloniale geschiedenis en biodiversiteit centraal staan. Of je kunt een wandeling maken door het Park Van Tervuren, waar in de dertiende eeuw de hertog van Brabant, Hendrik I woonde.

Wat te doen in Wallonië?

De mooiste wandelingen Wallonië

Wandelen is één van de beste manieren om meer te zien van het landschap. Er zijn verschillende wandelroutes Wallonië die variërend zijn van een uur tot een wandeling van 3,5 uur. Je vindt in Wallonië bossen, heuvels en dorpjes met karakter. Deze regio is dan ook de regio voor echte natuurliefhebbers.

Een mooie wandelroute Wallonië is die vanuit Gastuche. Deze wandeling duurt ongeveer een uur en brengt je midden in de natuur. Een langere wandelroute Wallonië is die van 3,5 uur. Deze gaat langs Dans le bois vanuit Profondsart. Hier vind je een afwisseling tussen natuur en bezienswaardigheid.

Back to basic? Vind jouw camping Wallonië

Wil je kamperen in Wallonië België? In deze regio vind je een breed scala aan campings met een binnenzwembad, waar honden toegestaan zijn, strandcampings en campings die aan het water liggen.

Wanneer je op zoek bent naar een camping Wallonië België, zijn onze favorietem de campings aan het water. Rij met een elektrische camper naar een camping aan het water en neem een plons midden in de natuur. Laad jezelf op door een mooie wandeling langs het water te maken. Ben je een echte watersportliefhebber? Dan zit je in deze provincie goed!

Walhalla voor watersport: Wallonië

Wil je jezelf opladen op en langs het water? Of ben je toe aan watersport Wallonië in een kajak, kano of op een vlot? In Wallonië zit je op de goede plek! Bij Dock79 voel je je echt op vakantie. Hier kun je een dag of nacht genieten van sportieve activiteiten als wakeboarden, wakeskaten, kneeboarden of het besturen van een biski. De banen van Dock79 zijn werkzaam volgens een vernieuwd en ecologisch systeem.

Toe aan een spannender avontuur met watersport Wallonië? Tegenwoordig kan je ook packraften in de Ardennen bij PackAndDraft. Doordat de boot opblaasbaar is en maar 2,5 kg weegt, kun je een mooie combinatie maken van wandelen en in het water packraften. Deze watersport is geschikt voor jong en oud. Ideaal voor tijdens jouw sustainaway!

Nog meer ontdekken?

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email