Stedentrip Brussel

Ontdek de Europese hoofdstad Brussel

Brussel staat niet alleen bekend om haar Belgische wafels, Manneken-Pis en belangrijke rol in de EU, maar ook om haar mooie binnenstad. Ontdek de verschillende aspecten van deze wereldse stad en geniet ondertussen van het Belgische bier en de wafels!

De beste accommodaties

Vanaf

€ 287.42

per nacht

Medendorf,
Luik
Deze grote groepsaccommodatie heeft een prachtig uitzicht. Het huis is rolstoelvriendelijk en geschikt voor jong en oud. Voor kinderen is er genoeg ruimte om te spelen. Er staat een barbecue in de tuin om te zorgen voor gezellige avonden. In de buurt is een rivier waar in gezwommen kan worden en watersporten kunnen worden beoefend.

Vanaf

€ 1539

per nacht

Wange,
Vlaams-Brabant
Deze grote groepsaccommodatie is goed geschikt voor bedrijven. Er is een professionele keuken en er zijn grote zalen voor eventuele workshops/vergaderingen. De omgeving is ook leuk om te ontdekken met de voet, de fiets, elektrische scooters of met de huifkar.

Vanaf

€ 210

per nacht

Assent,
Vlaams-Brabant
Deze boerderij in Assent is strak en modern ingericht. De accommodatie is leuk voor jong en oud. Er is namelijk een kinderspeeltuin waar kinderen lekker kunnen spelen. En voor de volwassenen is er een jacuzzi om lekker te ontspannen. Het huis heeft een mooi uitzicht over een tuin met vijver. In de omgeving zijn er verschillende wandel- en fietsmogelijkheden.

Vanaf

€ 328.57

per nacht

Budingen,
Vlaams-Brabant
Deze groepsaccommodatie in Budingen is strak, modern en luxe ingericht. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over glooiend landschap. Er is een vuurplaats om ‘s avonds voor een gezellige sfeer te zorgen. Ook is er een jacuzzi om lekker te ontspannen. In de omgeving zijn er verschillende wandel-, fiets- en ruitermogelijkheden. Het is mogelijk om een paard mee te nemen.

Vanaf

€ 64.28

per nacht

Wijgmaal,
Vlaams-Brabant
Deze Tiny house in Wijgmaal is knus ingericht en staat midden in een weiland. Hierdoor heb je alle rust en ruimte en kun je heerlijk ontspannen. Er is een vuurplaats voor knusse avonden waar je ook kunt genieten van de sterrenhemel. In de omgeving heb je de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen.

Benieuwd naar Brussel?

Bekijk de leukste bezienswaardigheden in Brussel

Brussel is een van de grootste steden van België. Wanneer je kijkt naar de inwoners staat de stad op plek vier. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar Brussel een onderdeel van is, vormt met 19 andere gemeenten één gewest. Het gewest heeft in totaal 1.2 miljoen inwoners. 

Brussel staat ook bekend om de internationale rol die het speelt. Het vervult namelijk de rol als bestuurlijke hoofdstad van de Europese Unie. Naast de functie die Brussel vervult als politieke hoofdstad van van Europa zul je merken dat een vakantie Brussel ook veel leuke kanten heeft. In de stad kun je de heerlijke Belgische chocolade en wafels proeven. Verder heeft het ook veel bijzondere biersoorten. Heb je wel eens het befaamde Brusselse lambiek biertje gedronken?

Op vakantie naar Brussel

De lekkerste hotspots

Een leuke (en duurzame) manier om naar Brussel te gaan is met de trein. Vanaf Utrecht is het zo’n 2 uur met de trein. De kosten voor de reis variëren, zo is het in het weekend duurder. De kosten liggen tussen de 20 en 39 euro wanneer je een ticket koopt via NS International. Het voordeel van reizen met de trein is niet alleen de lage CO2-uitstoot, je stapt namelijk uit midden in de stad, ideaal!

Tijdens je vakantie Brussel moet je natuurlijk ook lekker eten! Gelukkig heeft Brussel veel verschillende vegan restaurants en cafés. Liu Lin in een vegan Aziatisch restaurant in het centrum van de stad. Er worden voornamelijk Chinese en Taiwanese gerechten geserveerd, maar schrik niet als je een verdwaald Thais gerecht tegenkomt op de kaart. 

Les 4 Jeudis is een vegan café, waar je kan lunchen en dineren. Ze serveren elke dag een dagelijkse maaltijd die naast gluten vrij ook uit niet verwerkte ingrediënten bestaat. De maaltijden zijn heerlijk en verrassend. Buddy Buddy is een vegan café waar je heerlijk kan genieten van cake, gebakjes, een broodje en koffie!

Wat te doen in Brussel?

Wanneer je op vakantie naar Brussel gaat vraag je je misschien af: wat te doen in Brussel? Het hoofdstedelijke gewest heeft gelukkig genoeg bezienswaardigheden. Tijdens je vakantie Brussel mag een bezoek aan het beeld dat dateert uit de 17e eeuw, het Manneken Pis, niet missen. Het beeld is uitgegroeid tot een toeristentrekpleister en is een soort mascotte van de stad. Verder heb je het Atomium, de beroemde constructie werd gebouwd in kader van de wereldtentoonstelling, de EXPO, die in 1958 in België was. De stalen constructie is een atoom, maar dan 165 miljard keer vergroot. Een aanrader is om de binnenkant te bekijken. Met roltrappen kun je je eenvoudig in het Atomium verplaatsen. Dit is een unieke bezienswaardigheid Brussel. 

Wanneer je op vakantie in Brussel bent, is het ook aan te raden een van de vele musea te bezoeken. Wanneer je affiniteit hebt met muziek en op vakantie in Brussel bent, dan mag een bezoek aan het Nim, het Muziekinstrumentenmuseum, niet ontbreken. Dit bekende muziek museum heeft een collectie van zo’n 1500 instrumenten. Het koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België is een groep met verschillende in Brussel gevestigde musea. Het is opgericht in 1801 met het idee dat Brusselse kunstliefhebbers niet meer naar kerken hoefden om private collecties te bekijken, maar publiekelijk terecht konden om te genieten van kunst. Met in totaal een oppervlakte van 20.000 vierkante meter over vier locaties kun je nog steeds genieten van kunst. 

Bezienswaardigheden Brussel

Tijdens je vakantie Brussel zijn er verschillende traditionele en mooie gebouwen die je niet wilt missen, zoals het Koninklijk Paleis van Brussel. De koning van België gebruikt dit als werkpaleis. Verder wordt het paleis ook gebruikt voor recepties, feesten en andere formaliteiten. In de zomer is het mogelijk om een rondleiding te volgen door het paleis. De volgende Brussel bezienswaardigheid is de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. In het luxe winkelcentrum zitten verschillende luxe winkels, maar het gaat vooral om de mooie bouwstijl van het winkelcentrum en het glazen plafond. 

Daarnaast heb je ook de St-Michiels en St-Goedelekathedraal Brussel. Bezienswaardigheden als de kathedraal en de galerij liggen op steenworp afstand van elkaar. Wat kenmerkend is voor de stad Brussel is dat de meeste bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Iets buiten het centrum kun je heerlijk tot rust komen in het stadspark. Het Jubelpark mag tijdens je vakantie Brussel niet ontbreken.

Stedentrip Brussel

Een stedentrip Brussel is een goede optie voor mensen die graag in korte tijd veel van de stad willen zien. Het hoofdstedelijk gewest heeft alles om er een leuk tripje van te maken. Ook de andere steden in België zijn relatief snel te bereiken. Met de trein kun je dus zelfs eenvoudig city hoppen en meerdere plekken in België ontdekken. Het enige wat je nog te wachten staat is een duurzame accommodatie boeken!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email