Organiseer een duurzaam bedrijfsuitje

Een keer iets nieuws uitproberen of meer leren over duurzaamheid? Ga voor een duurzaam bedrijfsuitje: verantwoord en ongetwijfeld verrassend!

Een keer iets anders

Vind jouw groene bedrijfsuitje

Het bedrijfsuitje: hét event waar elk personeelslid naar uitkijkt. Naast een teambuilding- of leermoment, is het tegelijkertijd het moment voor teamleden om te ontspannen, te socializen met collega’s en het naar hun zin te hebben.

Onze favorieten

Teambuildingactiviteit, personeelsdiner of iets nieuws doen?

Kies voor de duurzame optie!

Wanneer is een activiteit duurzaam? Dat is niet in één zin uit te leggen en is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk: er ligt een focus op de natuur, mensen om je heen en het verhaal achter de ondernemers. 

Ook onder bedrijfsuitjes is de groeiende duurzaamheidstrend te zien. Het wordt steeds belangrijker dat jouw bedrijf of onderneming geassocieerd kan worden met duurzaamheid, omdat het ook een steeds grotere rol gaat spelen in de maatschappij. Daarom hebben wij voor jullie volgende trip al een aantal leuke activiteiten bekeken voor een duurzaam bedrijfsuitje!

Een sportief bedrijfsuitje

Denk je aan een duurzaam bedrijfsuitje dan kom je al snel bij een sportief bedrijfsuitje. Samen sporten of een actieve activiteit doen, is een hele goede manier van teambuilding wanneer het doel bijvoorbeeld is om onderlinge relaties te versterken. Daarbij is zo’n sportief bedrijfsuitje vaak in de buitenlucht waardoor het al snel ook een duurzaam bedrijfsuitje is. Ga bijvoorbeeld waterskiën of spring een klimbos in. Maak een kanotocht of doe een middagje midgetgolf. En kan je niet kiezen? Zoek dan een arrangement met veel verschillende kleinere activiteiten en een competitie-element! Dan is er gegarandeerd voor iedereen wat wils. 

Een sportief bedrijfsuitje is geschikt voor zowel grote als kleinere groepen en kun je heel makkelijk op jouw eigen bedrijf of onderneming aanpassen. Zo kun je gewoon een ochtend- of een middagprogramma doen, maar je kunt er ook een uitgebreide lunch of diner aan plakken! Een vrolijke picknick of een gezellige barbecue passen heel goed bij de actieve sfeer waarin iedereen zich dan bevindt. En ook dit kun je laten passen in een duurzaam bedrijfsuitje. Zo kan je een elektrische barbecue huren of lenen en een locatie regelen waar je beschikking hebt tot groene en/of hernieuwbare energie. Bovendien ervaart het team dan direct hoe lekker plantaardig barbecueën kan zijn! 

Uitgebreid bedrijfsuitje: weekend weg met z’n allen!

Vind je één dag te weinig voor een duurzaam bedrijfsuitje? Nou, dan ga je toch langer! Ga een weekend weg met een groep personeel! Met name wanneer je een bedrijfsuitje kleine groep zoekt, is dit een uitdagende optie. Ben je met een grote in plaats van een kleine groep, dan kun je ook zeker een weekend weg gaan. Houd er dan echter wel rekening mee dat de kosten snel hard kunnen oplopen. 

Voor een kleine groep is een bedrijfsuitje weekend weg ideaal, omdat je uitgebreid kunt plannen wat je gaat doen en daar ook echt de tijd voor kunt nemen. Daarbij komt natuurlijk dat je voor iedereen een slaapplaats moet regelen. Voor een duurzaam bedrijfsuitje is kamperen heel geschikt. Laat iedereen gewoon een eigen tent meenemen of zorg zelf voor grotere tenten.

Is dat iets te primitief voor jou en je collega’s? Dan kies je toch voor glamping! Hierbij verblijf je in een tent, maar dan wat luxer en van alle moderne gemakken voorzien. Of huur een groepsaccommodatie, zodat je meteen ruimte hebt voor een teambuildingactiviteit overdag. Het samen leven, koken en alles wat daarbij komt kijken, zijn ook al geweldige teambuilding oefeningen!

Wil jij je personeel een keertje echt verwennen, maar ook een duurzaam bedrijfsuitje als uitgangspunt houden? Dan zoek je gewoon naar luxe hotels waar ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Je vindt tegenwoordig hotels die enkel gebruik maken van groene energie, biologisch eten en drinken serveren, geen single-use producten gebruiken en hun energieverbruik zoveel mogelijk reduceren. 

Een duurzaam bedrijfsuitje buiten!

Ben je wat minder sportief aangelegd, maar wil je wel graag een duurzaam bedrijfsuitje in de buitenlucht? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Een bedrijfsuitje buiten kan uit veel meer bestaan dan alleen sporten, want je hebt natuurlijk toegang tot de weidse natuur die overal wel te vinden is. En een bedrijfsuitje buiten kan altijd: zomer of winter, er is altijd wel wat leuks te doen. Maak een lange wandeling langs het strand of door het bos of kies een mooie fietsroute.

Ga je fietsen en wil je graag lachen? Stuur je personeel dan samen op pad op tandem! Het is een geweldige activiteit om samen te leren werken en is bijzonder grappig om naar te kijken. En hier kun je natuurlijk gemakkelijk een activiteit aan toevoegen. Doe bijvoorbeeld een puzzel of speurtocht waarbij je verschillende stops maakt, of houd een quiz over dingen die je onderweg tegenkomt. Of ga een stuk varen over de rivieren of door de grachten van onze mooie steden en dorpen.

En wil je iets dat toch wat avontuurlijker is? Ga dan boogschieten, paintballen of stuur je collega’s met allerlei middelen de zee of een meer op. Iemand van een SUP-board zien vallen of om zien slaan met een kajak is erg vermakelijk om te zien, naast het feit dat het zelf proberen ook erg leuk is.

Zorg bij een bedrijfsuitje buiten wel voor de juiste pauzes en afsluiting. Doe je het in de winter, zorg dan dat er tussendoor en aan het eind opgewarmd kan worden. Eindig bijvoorbeeld met een sfeervolle winterborrel of een stevige, warme maaltijd in een gezellig restaurant. Is jouw bedrijfsuitje buiten in de zomer? Zorg dan juist voor genoeg verkoeling! Onderweg een ijsje en eindigen met een frisse duik of relaxt wat eten en drinken op een terras zijn goede opties.

Handen uit de mouwen met een workshop bedrijfsuitje

Wil je een duurzaam bedrijfsuitje gebruiken om iets nieuws te leren? Dan zijn er genoeg leuke workshops om te doen, in veel verschillende thema’s en omgevingen. Zoek je bijvoorbeeld een bedrijfsuitje Nijmegen, dan kun je terecht bij Gelukkige Groentes. Hier kun je alles leren over tuinieren en het kweken van groenten en fruit.

Of ga voor een creatief workshop bedrijfsuitje! Leer tekenen, schilderen of werken met klei. Ook fotografie is een kunst die erg leuk is om te leren. Daarmee kun je ook nog eens alle kanten op. Fotografeer binnen en buiten, overdag en ‘s nachts, etc. Alles is mogelijk! Ook leuk is een workshop koken of bakken! Niet alleen ben je een paar uur lekker bezig, je hebt ook meteen een diner, een hapje bij de borrel en/of een dessert!

Dit soort workshops zijn erg geschikt voor een duurzaam bedrijfsuitje, omdat je maar weinig stroom gebruikt of vervuilende stoffen uitstoot. Daarbij worden workshop bedrijfsuitjes op veel plekken gegeven. Of je nu een bedrijfsuitje Nijmegen, Groningen, Middelburg, Roermond, Zwolle, Haarlem of op welke plek dan ook zoekt, je vindt ongetwijfeld een duurzaam bedrijfsuitje in jouw buurt!

Originele bedrijfsuitjes

Klinken deze ideeën voor een duurzaam bedrijfsuitje nou een beetje saai of ben je op zoek naar iets unieks om met jouw personeel en collega’s te doen? Geen zorgen, als je goed zoekt kom je vanzelf ideeën voor originele bedrijfsuitjes tegen.

  • Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van dineren in het donker? Je beleeft smaken en texturen op een heel andere manier en ook ben je veel meer gefocust op geluiden zoals iemands stem. 
  • Of misschien een moordspel diner? Hierbij dineer je met een groep collega’s terwijl je ondertussen een moord probeert op te lossen, waarbij elke deelnemer een eigen rol speelt.
  • En als je zoiets liever apart doet van de maaltijd, ga dan voor een Escaperoom of een Prison Escape, waarbij jullie je met een groepje uit een kamer of gevangenis moeten bevrijden door het oplossen van raadsels en puzzels, maar waarbij er ook iemand er een stokje voor zou kunnen steken.
  • Iets minder spannend? Wat dacht van een klassieke spelletjes dag, maar dan met levensgrote varianten op de klassieke spelletjes. Dan kun je helemaal zelf de dag indelen en unieker dan dat wordt het natuurlijk niet!

Je kunt van een duurzaam bedrijfsuitje natuurlijk ook een maatschappelijk verantwoord bedrijfsuitje maken, waarbij je dingen gaat doen waar je normaal gesproken misschien niet aan zou denken.

  • Ga bijvoorbeeld met jouw team aan de slag op een zorglocatie waarbij jullie helpen met het onderhoud of andere klussen oppakt zoals het bouwen van een schuur of het aanleggen van een mooie tuin.
  • Of neem een groep ouderen mee op stap en beleef met elkaar een gezellige middag.
  • Een andere optie is om samen aan de slag te gaan in de natuur. Draai een dagje mee met een boswachter en help met het onderhouden van onze bossen.

Met een bedrijfsuitje zoals deze ben je niet alleen duurzaam bezig, maar draag je ook iets bij aan de gemeenschap. Daarbij zijn het vaak verrassend originele bedrijfsuitjes!

Hoe ziet jouw duurzame bedrijfsuitje eruit?

Zo zijn er dus oneindig veel keuzes wanneer je een duurzaam bedrijfsuitje wilt organiseren. Van actief tot ontspannen en van avontuurlijk tot leerzaam, het is er allemaal. Met de  inspiratie op deze pagina vind je misschien wel het perfecte bedrijfsuitje voor bedrijf! Zodra je je creativiteit erop laat, zul je voor jouw team een onvergetelijke dag kunnen organiseren. Wat ons betreft staat het als een paal boven water dat het combineren van plezier en verantwoord omgaan met de omgeving uitsteken samen gaan!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email