Ontdek de hotspots in het noorden van Nederland

Duurzame vakantie Friesland?

Friesland is de enige provincie met zijn eigen taal, het Fries! Tijdens de vakantie in Friesland zul je ongetwijfeld een beetje Frysk, Fräisk of Friisk – de verschillende namen voor het Fries – meekrijgen. Duik je de natuur in, of bezoek je liever de authentieke dorpen? Friesland heeft het allemaal! 

Vanaf

€ 80.71

per nacht

Poppenwier,
Friesland
Deze vakantie blokhut in Poppenwier is het meest geschikt voor een gezin van 4. Het huisje staat aan vaar- en viswater, er zou hier dan ook gevaren en gevist kunnen worden. Ook is de omgeving een mooie plek om een fietstocht te maken.

Vanaf

€ 59.14

per nacht

Oudega,
Friesland
Dit appartement in zuid-west Friesland is licht ingericht en de perfecte plek om 1 te worden met de natuur. Vanuit het huisje kijk je over het mooie landschap. Bij het huisje kan er een sauna, e-bikes en SUP-boards gehuurd worden.

Ontdek het unieke karakter van Friesland

Steden bezoeken op vakantie? Friesland heeft het!

De provincie Friesland telt ongeveer 650.000 inwoners en heeft als hoofdstad en grootste stad Leeuwarden. In Leeuwarden is genoeg te beleven: van een rondvaart in een gondel, tot het natuurmuseum en de bijzondere Oldehove. Net als in Pisa, kun je tijdens een vakantie in Friesland een scheve toren tegenkomen. In Leeuwarden staat namelijk de Oldehove: een scheve en kromme toren. 

Verder kun je tijdens een vakantie in Friesland nog de kleinere, maar zeer gezellige steden bezoeken: Sneek, Drachten en Heerenveen. Ook het gezellige Dokkum is de moeite waard. Je kunt natuurlijk ook de Elfstedentocht route nemen en langs alle Friese steden gaan. In elke plaats ontdek je wel iets bijzonders. 

Duurzame vakantie Friesland

Heerlijk de natuur in duiken tijdens een duurzame vakantie Friesland? Friesland heeft Nationaal Park Drents-Friese Wold, Lauwersmeer en Nationaal Park de Alde Feanen. Alle drie parken die totaal van elkaar verschillen op het gebied van dieren en landschap. 

Door de verschillende Nationale Parken is er altijd wel een mooi stuk natuur in de buurt. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt aan de grens van Friesland en Drenthe het uitgestrekte landschap waar boom, duin en heide elkaar mooi afwisselen. Een andere leuke optie is om naar het Nationaal Park Lauwersmeer te gaan, dit park kenmerkt zich door de hoeveelheid verschillende vogels die hier leven. Het Nationale Park is na het bouwen van een dam ontstaan. De reden van de bouw van de dam, grote angst voor een overstromingen. Het is nu een van de hotspots voor vogels. Het park ligt in het noorden van Friesland. 

Tot slot kun je tijdens een duurzame vakantie Friesland een bezoek brengen aan Nationaal Park de Alde Feanen. Dit park ligt in het hart van Friesland en is een fantastische plek om even op adem te komen. In dit park komen water en bos samen. Hier kan gewandeld en gefietst worden, maar ook is er ruimte om heerlijk een dagje te varen of in een kano een rondje te maken. Na een lange dag in de natuur is het een goed idee om een van de vele vegetarische restaurants op te zoeken, er is genoeg aanbod! 

Vakantie in Friesland aan het water

In Friesland vind je veel water, wat het erg leuk maakt om een vakantie in Friesland aan het water te boeken. Je kunt er heerlijk op uit gaan met een boot en zo vanaf het water het Friese landschap ontdekken. Op verschillende plekken in de provincie kan je een bootje huren. Zin in een meer sportieve dag tijdens de Friesland vakantie? Kies dan voor fierljeppen, kanoën of suppen: het kan allemaal!

Tips voor een vakantie in Friesland met hond

Wanneer je op vakantie in Friesland met hond bent is het leuk om activiteiten te doen waar jouw hond ook van kan genieten. De drie nationale parken die staan onder “duurzame vakantie Friesland” zijn erg geschikt voor een uitstapje met de hond. Wat je hond ook geweldig gaat vinden is een dagje aan het strand bij de IJsselmeerkust. Hier kun je een dagje gaan lopen en relaxen. Honden vinden het strand geweldig!

Een bijzondere vakantie? Friesland biedt het!

Ga je het liefst duurzaam op vakantie Friesland? Ontdek een duurzame accommodatie om te overnachten in Friesland! De accommodaties die je bij Sustainaway vindt zijn goed voor het milieu en hun omgeving. Zo kun je verantwoord genieten van een Friesland vakantie! Leuk bijkomend voordeel: deze accommodaties hebben vaak iets unieks, waardoor je een bijzondere vakantie beleeft!

Wat ook speciaal en kenmerkend is aan Friesland, is de Sneekweek. Dit zeilevenement vindt begin augustus plaats. Specifiek: vanaf de vrijdag voor de eerste zaterdag in augustus, tot en met de donderdag daarop. Ben je op dat moment op vakantie in Friesland, dan zul je veel zeilboten spotten. Tijdens de Sneekweek staan gezelligheid en sportiviteit centraal! 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email