Ontdek de hotspots in het midden van Nederland

Op vakantie in Utrecht?

Ondanks dat Utrecht de kleinste provincie van Nederland is, is er genoeg te doen. Met een vakantie Utrecht geniet je van de mooie natuur tussen grote steden in. Eindeloos struinen over de Utrechtse Heuvelrug of kanoën op een van de rivieren die Utrecht rijk is: genoeg mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in Utrecht! 

Vanaf

€ 180

per nacht

Papekop,
Utrecht
Op de bovenste verdieping van de woonboerderij verbindt zich de B&B. Het biedt de mogelijkheid voor 4 gasten. Het natuurhuisje ligt in Papekop, wat midden in het mooie polderlandschap is van het Groene Hart.

Vanaf

€ 65

per nacht

Bunschoten,
Utrecht
Altijd al bijzonder willen overnachten? Dat kan in een pipowagen in Spakenburg. In de pipowagen is ruimte voor 4 gasten (2 volwassene en 2 kinderen). De pipowagen staat op boerenterrein waar biologische vleeskoeien worden gehouden.

Vanaf

€ 110

per nacht

Vreeland,
Utrecht
Dit luxe appartement is op een boerderij met koeien en schapen. Het appartement is uitgerust met een keuken, badkamer en er is mogelijkheid om kleding te wassen en te drogen. Bij de accommodatie bevindt een klompenpad, door het platteland. Verder kan er ook erg mooi gefietst worden, namelijk langs de vecht.

Het midden van Nederland ontdekken?

Ga op vakantie Utrecht en ontdek het moois wat deze provincie te bieden heeft. ​

De Utrechtse Heuvelrug is op de Veluwe na het grootste bosgebied van Nederland en ligt tussen Utrecht en Amersfoort in. Naast dit Nationaal Park met bossen en heide is er in de provincie ook genoeg water te zien. Zo is er het Henschotermeer wat het hele jaar mooi is om te bezoeken. Hier kan worden gezwommen, gewandeld en bij hevige vorst zelfs worden geschaatst. Daarbij zijn er in Utrecht ook nog de Loosdrechtse Plassen waar verschillende watersporten beoefend kunnen worden. De langste rivier van Europa, namelijk de Rijn, is tijdens de vakantie Utrecht ook niet te missen. De aftakkingen van deze rivier zoals de Vecht en de Lek stromen ook door deze mooie provincie.

Ten slotte staat de grootste kerktoren van Nederland uit 1321 in Utrecht, namelijk de 112 meter hoge Domtoren wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je kan er namelijk met de trap of met de lift omhoog waardoor je een fantastisch uitzicht kijkt over de regio. Kortom ga je naar Utrecht vakantie, dan geniet je van een prachtige afwisselende omgeving en kun je je overal thuis voelen.

Vakantie Utrechtse Heuvelrug

Je geniet van de rust in de natuur met een vakantie Utrechtse Heuvelrug. De Heuvelrug is ongeveer 150.000 jaar geleden in de ijstijd ontstaan. Doordat het water in de rivieren bevroor werden zand en grind omhoog geduwd en ontstonden er stuwwallen. Vanaf Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug heb je uitzicht op bos-, heide- en rivierlandschap. Hier zijn verschillende soorten dieren te zien zoals vogels, reeën, dassen en amfibieën. Je kunt deze dieren spotten tijdens een rustige wandel- of fietstocht in jouw duurzame vakantie Utrecht. Ook is het mogelijk om een actievere mountainbike tocht te maken door de bossen tijdens de vakantie Utrecht. 

Naast planten en dieren zijn er ook veel kastelen en andere culturele erfgoederen te zien zoals de piramide van Austerlitz. De piramide is in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon, staat midden in de bossen en is bedekt met gras. Tijdens de vakantie Utrechtse Heuvelrug is het een bijzonder en uniek monument dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

Vakantie activiteiten Utrecht

In Utrecht is van alles te doen voor jong en oud. Zo kun je naar het Ouwehands dierenpark in Rhenen of naar het dierenpark in Amersfoort. Iets heel anders, maar wel heel leuk om te doen in Amersfoort is een kijkje nemen bij de Koppelpoort. Je kunt hier een rondleiding krijgen en alles te weten komen over de geschiedenis van de poort.

Voor een unieke ervaring kun je in de grachten van Utrecht een kanotocht maken tijdens de vakantie Utrecht. Op zoek naar meer activiteiten voor een vakantie Utrecht? Dan kun je naast kanoën ook nog gaan suppen in de grachten, waar af en toe zelfs een SUP clean-up gehouden wordt. Of kies ervoor om een E-chopper te huren. Dit kan bijna door heel Utrecht, vanwege de vele verschillende routes die je kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld over de Utrechtse Heuvelrug of door de Leusderheide rijden. 

Door de provincie heen zijn daarnaast er verschillende bowlingbanen, bioscopen, escape rooms en speelhallen. Hoewel deze activiteiten niet per se doen denken aan een groene  vakantie Utrecht, zijn ze wel een goede optie als het weer je niet mee zit tijdens je weekendje weg. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om naar Utrecht Centraal te gaan, zit het Hoog Catharijne waar je heerlijk kunt shoppen. Deze vakantie activiteiten Utrecht maken jouw vakantie compleet. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email