Ontdek de gezellige grachten en dineer romantisch aan het water

Overnachten in Utrecht

Vanaf

€ 180

per nacht

Papekop,
Utrecht
Op de bovenste verdieping van de woonboerderij verbindt zich de B&B. Het biedt de mogelijkheid voor 4 gasten. Het natuurhuisje ligt in Papekop, wat midden in het mooie polderlandschap is van het Groene Hart.

Vanaf

€ 65

per nacht

Bunschoten,
Utrecht
Altijd al bijzonder willen overnachten? Dat kan in een pipowagen in Spakenburg. In de pipowagen is ruimte voor 4 gasten (2 volwassene en 2 kinderen). De pipowagen staat op boerenterrein waar biologische vleeskoeien worden gehouden.

Vanaf

€ 110

per nacht

Vreeland,
Utrecht
Dit luxe appartement is op een boerderij met koeien en schapen. Het appartement is uitgerust met een keuken, badkamer en er is mogelijkheid om kleding te wassen en te drogen. Bij de accommodatie bevindt een klompenpad, door het platteland. Verder kan er ook erg mooi gefietst worden, namelijk langs de vecht.

Vanaf

€ 123.57

per nacht

Schalkwijk,
Utrecht
De ruime boerderij in de buurt van Houten heeft ruimte voor maximaal 5 personen. Met een recreatiestrand aan de Lek op 15 minuten is er in de zomer ook ruimte om af te koelen. Daarnaast ligt het huis in de buurt van het Kromme Rijngebied een heerlijke plek om te wandelen.

Vanaf

€ 160

per nacht

Kamerik,
Utrecht
`Overnachten in een verbouwde hooiberg kan in Kamerik. Het huisje ligt rustig gelegen waardoor je goed kan genieten van de natuur. De omgeving is een mooie plek om te wandelen of te fietsen en Utrecht en Woerden liggen in de buurt. Achter het huisje is een kanaal waar je verschillende dieren zoals zwanen kan spotten.

Het midden van Nederland ontdekken?

Kom overnachten in Utrecht en ontdek de hele provincie!

De provincie in het midden van Nederland: Utrecht! Tijdens het overnachten Utrecht hoef je je niet te vervelen! De stad Utrecht en de op een na grootste stad van de provincie, Amersfoort, bieden al genoeg voer voor twee leuke citytrips. Ook het prachtige dorpje Spakenburg is zeker de moeite waard. De provincie heeft daarnaast genoeg natuur met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de Blauwe Kamer als hoogtepunten. 

Utrecht is een provincie die van alles te bieden heeft: veel natuur en bossen, maar ook verschillende wateractiviteiten op de Maarsseveense of Loosdrechtse plassen. Utrecht heeft ook veel cultureel erfgoed. Het is zelfs de tweede monumentenstad van Nederland. Kortom: genoeg te beleven in Utrecht!  

Overnachten Utrecht

De provincie

Utrecht is een populaire provincie, zowel als woonbestemming als voor toerisme. Hoewel het de een na kleinste provincie van Nederland is, hoef je je zeker niet te vervelen tijdens het overnachten in Utrecht. Er zijn gezellige steden én prachtige natuur. Bezoek je graag het water, dan zit je bij overnachten Utrecht goed: er zijn verschillende aftakkingen van de Rijn, zoals de Vecht en de Lek. 

Een levendige historie

Tijdens het overnachten Utrecht is het leuk om het Kasteel de Haar te bezoeken. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat gebouwd in is 1892. Het kasteel dat lang eigendom is geweest van de familie van Zuylen is nu eigendom van Stichting Kasteel de Haar. Wat bijzonder is aan dit kasteel is dat de familie van Zuylen wel recht heeft om het kasteel in september te bewonen. In dezelfde periode als de bouw van het kasteel is de historische kaasmarkt ontstaan in Woerden (1885). Het is leuk om tijdens het overnachten Utrecht op zaterdagochtend naar de kaasmarkt te gaan. Op de markt komen de plaatselijke kaasboeren bij elkaar voor de verkoop van verse streekproducten. 

Overnachten Utrechtse Heuvelrug

Het is heerlijk om te overnachten Utrechtse Heuvelrug. In de uitgestrekte en diverse natuur zul je snel tot rust komen. De Utrechtse Heuvelrug beslaat welgeteld 133 km². Dat is ongeveer 10% van de hele provincie! Ook tijdens de Utrechtse Heuvelrug overnachten kun je dingen bezoeken, de pyramide van Austerlitz bijvoorbeeld. De naam zegt het al, het is een piramide. De bijzondere piramide is met gras bedekt en is omringd door bossen. Dit unieke monument dateert uit 1804 en is gebouwd door soldaten van Napoleon. 

Henschotermeer & Loosdrechtse Plassen

In de buurt van de piramide zit het Henschotermeer, een recreatieplas waar gezwommen kan worden. In de winter kan er bij genoeg vorst ook geschaatst worden. Is het geen zwem- of schaatsweer? Maak je geen zorgen! Een wandeling om het Henschotermeer is ook zonder vorst ongelofelijk mooi. Het meer ligt namelijk midden in de bossen. Wie van water houdt, kan ook terecht aan de andere kant van de provincie. Bij de Loosdrechtse Plassen kun je een bootje huren en genieten van de bijzondere natuur die daar te vinden is. Wil je in de Utrechtse heuvelrug overnachten? Boek hierboven snel de accommodatie die bij jou past!

Romantisch overnachten in Utrecht

De stad Utrecht heeft veel ruimte om een romantische overnachting in Utrecht waar te maken. Het heeft namelijk een groot scala restaurants aan de oude grachten. De Domtoren die centraal staat in de stad verlies je geen moment uit het oog. De toren is ook wel het hart van de stad. Utrecht voelt klein en vertrouwd aan, maar is een stad waar je niet snel op uitgekeken bent. Tijdens het overnachten Utrecht zul je merken dat de binnenstad autovrij is, dat maakt het prettig de stad te voet te bewonderen.

Naast Utrecht is het ook in Amersfoort mogelijk romantisch te overnachten. Breng een bezoekje aan het sfeervolle Lieve Vrouweplein, waar je uitkijkt op de Onze Lieve Vrouwetoren. Net als Utrecht heeft Amersfoort oude grachten, waar je door middel van een rondvaartboot van kunt genieten. Het is de moeite waard om in de avond langs de Koppelpoort te lopen. Die straalt letterlijk en figuurlijk in de nacht. Een andere plaats die leuk is om te bezoeken is Spakenburg, een dorp dat bekend staat om de klederdracht. Op dit moment zijn er nog zo’n 200 vrouwen die de traditionele kleding dragen. De oud-Hollandse trots is daar nog heel goed te voelen. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email