Ontdek de hotspots in het noorden van Nederland

Beleef Groningen

Vanaf

€ 89

per nacht

Opende,
Groningen
Dit appartement in Opende heeft een prachtige bloementuin waar veel verschillende vogels op af komen. Het appartement ligt in een wandelgebied en ook het blotevoetenpad ligt in de buurt. Ook met de fiets kun je je erg vermaken hier.

Vanaf

€ 82.14

per nacht

Boerakker,
Groningen
Bij dit vakantiehuis in Boerakker is genoeg te doen. Zo zijn er verschillende fietstochten, wandelroutes en kanotochten. Ook kun je hier vissen of genieten op het terras in de tuin. Bij de vijver staat een loungeset waar je heerlijk kunt ontspannen.

Vanaf

€ 40.70

per nacht

Molenrij,
Groningen
Ga een stukje terug in de tijd met een verblijf in dit knusse huisje in de Molenrij. Luxe voorzieningen zijn namelijk niet aanwezig in dit huisje en er is één slaapplateau voor 4 personen. Je geniet hier van de natuur en de Waddenzee is om de hoek

Vanaf

€ 55

per nacht

Wedde,
Groningen
Deze knusse blokhut staat op een camping in Wedde. Je maakt hier dan ook gebruik van gemeenschappelijke sanitair en keuken voorzieningen. De accommodatie heeft een grote tuin, een mooie omgeving om te wandelen, fietsen en kanoën. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om te waterskiën en wakeboarden.

Vanaf

€ 99

per nacht

Usquert,
Groningen
Bij deze woonboerderij in Usquert kunt u genieten van de natuur of dit nou in de zon is of in de schaduw. De accommodatie ligt gelegen aan wandel- en fietsroutes. Ook is er plek op de accommodatie om uw elektrische auto of fiets op te laden.

Het noorden van Nederland ontdekken?

Kom overnachten in Groningen en ontdek het moois wat deze provincie te bieden heeft. ​

De iconische hoofdstad van de provincie staat bekend om haar rijke geschiedenis. De voormalig Hanzestad was vooral in de 15e eeuw een machtige stad, wat overnachten in Groningen interessant maakt. Musea zoals het Noordelijk Scheepvaartmuseum brengen die historie tot leven. De gezellige sfeer van de stad proef je bij één van de vele cafés op de Grote Markt of tijdens een wandeling door de plantsoenen die de stad rijk is. Plof bijvoorbeeld neer in het Noorderplantsoen of het Stadspark. 

Niet te missen bij een bezoek aan Groningen is de Martinitoren. Met haar 97 meter hoog is het dé eyecatcher van de grootste stad van het Noorden. De Martinikerk werd in de vijftiende eeuw gebouwd en het Rijksmonument bleef wonderwel gespaard bij de strijd in Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aan de vele singels die de stad rijk is kun je romantisch overnachten in Groningen. Wandel bijvoorbeeld langs de A en steek het water over via een hangbrug, of bekijk de stad vanaf het water. Grote kans dat je op de terrasjes studenten ziet zitten, want Groningen is een echte studentenstad. Zo’n 1 op de 4 inwoners is student. Kom je overnachten in Groningen, dan zal de gezelligheid van studenten je dus niet ontgaan.

Overnachten in Groningen

De provincie

De noordelijke provincie heeft naast de stad Groningen nog veel meer te bieden. Met haar uitgestrekte natuurgebieden is het één van de minst dichtbevolkte provincies. Groningen als provincie telt iets minder dan 600.000 inwoners, waarmee het na Drenthe en Flevoland de provincie met de minste inwoners is.

Een andere naam voor Groningen is Grunn, en het Grunnegs is dan ook de naam van de streektaal. Je kunt de taal herkennen aan het eigen accent en de woordenschat. Ga je overnachten in Groningen, dan zal je merken dat de ‘-en’ in een woord vaak wordt ingeslikt. ‘Lopen’ wordt bijvoorbeeld ‘loo’m’ en ‘even’ wordt ‘ee’m’. Meer kennismaken met het Groningse dialect tijdens het overnachten in Groningen? Leer dan het volkslied, het Grönnens Laid, wat in dialect is geschreven.

Nationaal park Lauwersmeer

Naast de stad Groningen, kun je op veel meer mooie plekken overnachten in Groningen. Bezoek bijvoorbeeld nationaal park Lauwersmeer, dat bekend staat als vogelparadijs en watersportoord. Bovendien wordt het in dit gebied ‘s nachts zo donker dat het een officieel Dark Sky park is: de perfecte plek voor bijzonder overnachten provincie Groningen.

Romantisch overnachten in Groningen: Vesting Bourtange

Houd je meer cultuur snuiven? In het oosten van Groningen tegen de Duitse grens ligt Vesting Bourtange. Waan je in de achttiende eeuw in dit gereconstrueerde verdedigingswerk. Wil je romantisch overnachten in Groningen, dan ben je in de buurt van Vesting Bourtange aan het juiste adres. 

Veenkoloniën

Op de Groningse grond werd vanaf de Middeleeuwen tot en met de zeventiende eeuw turf gewonnen. De naam veenkoloniën verwijst naar de stad Groningen die het bezit had over deze veengebieden. Door het veenkoloniaal gebied lopen verschillende fietsroutes die de moeite waard zijn wanneer je gaat overnachten in Groningen. Je fietst langs verschillende kanalen die vroeger voor turfvaart werden gebruikt. Rust uit bij een van de idyllische restaurantjes langs het water of breng een bezoek aan het Veenkoloniaal museum. Bijzonder overnachten in provincie Groningen? Slaap een nachtje in de veenkoloniën. Het gebied heeft verschillende duurzame campings en B&Bs. 

Streekproducten

Eenmaal in de meest noordelijke provincie van Nederland, wil je misschien Groningse streekproducten proberen. In Onstwedde bevindt zich Gasterij Natuurlijk Smeerling, waar je duurzame en lokale producten kunt proeven. Probeer de boer’nkarnemelk of soep van mosterd uit de Marne. Streekproducten bereid door een chef-kok kun je proeven bij De Piloersemaborg. Je kunt op de boerderij blijven logeren en zo dus zowel duurzaam dineren als overnachten in Groningen. 

Plaatsen om te overnachten in Groningen

Een bekende plaats in Groningen is Winsum, dat volgens de ANWB zelfs werd uitgeroepen tot het allermooiste dorp van Nederland. Kies je voor Winsum om te overnachten in Groningen, dan bevind je je in een levendig dorp, met de gezelligheid van kleine straatjes en een haventje aan het Winsumerdiep, dat midden door het dorp heen stroomt. 

Je kunt ook kiezen voor Appingedam als je wilt overnachten in Groningen. Deze plaats staat bekend om de hangende keukens, wat letterlijk het keukengedeelte van de huizen is. Die zijn zo uitgebouwd dat ze boven het water hangen, wat een uniek gezicht geeft. Wil je liever overnachten in een rustig pittoresk dorpje, dan is Niehove de place to be. Dit is een wierdedorp, wat betekent dat het vroeger op een heuvel is gebouwd om het te beschermen tegen hoog water. 

Nog meer ontdekken?

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email