Omringd door water in de jongste provincie

Ontdek Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en bestaat pas sinds 1986. Waar je ook bent in deze provincie, je bent bijna altijd omringd door water. Houd je van zwemmen, kanoën of andere watersporten? Dan kan je een bezoek aan Flevoland dus zeker niet overslaan!

Wij zijn druk bezig met het vinden van meer duurzame accommodaties in Flevoland. Heb jij een duurzaam verblijf? Neem contact met ons op en wie weet staat jouw accommodatie hier binnenkort! 

Vanaf

€ 105

per nacht

Lelystad,
Flevoland
Overnachting in dit tiny house is een unieke ervaring! Het ligt midden in de duinen en kijk uit op het water, wat wil je nog meer? Tijdens je verblijf ben je meteen in prachtige natuur om een rondje te wandelen of te fietsen!

Weekendje weg aan het water?

Kom overnachten in Flevoland en ontdek de geheimen van de jongste provincie

Ook Flevoland is één van de Nederlandse provincies waar de prachtige natuur je waarschijnlijk zal verrassen. Hoewel de provincie deels man-made is, is de natuur er volledig zijn eigen gang gegaan. Je hebt dan ook vast wel eens gehoord van de Marker Wadden, de Oostvaardersplassen of de Lepelaarplassen. Flevoland is dan misschien de jongste provincie, maar een gebrek aan natuur heeft het zeker niet! Wil je de natuur even afwisselen met een bezoek aan de stad? Dan kun je terecht in Almere of Lelystad, maar natuurlijk ook in één van de kleinere dorpjes die de provincie rijk is. 

Overnachten in Flevoland

De provincie

De Nederlandse Flevopolder is het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Het gebied is aangelegd door mensenhanden en werd ingepolderd tussen 1950 en 1968. Het is hiermee een uniek stukje land, niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. Dit zorgt dan ook voor bijzonder overnachten in Flevoland. 

Flevoland staat ook bekend om haar onafgemaakte bouwprojecten. Zo werd station Lelystad Zuid in 1988 aangelegd. Toen echter bleek dat Lelystad niet zo snel zou groeien als verwacht, werd de verdere bouw stil gelegd. In 2016 werd een deel van het station gesloopt en is het gedoopt tot ‘spookstation’ Lelystad Zuid. Soortgelijke situaties deden zich voor bij Kasteel Almere en het dorp Larsen. Allemaal hebben ze een eigen Wikipedia pagina die de ‘onafheid’ van de projecten laat zien. Columniste Romana Abels noemt Flevoland dan ook ‘het land van de onvervulde dromen’. Voor fotografen of fans van verlaten bouwwerken is dit niet helemaal het geval, voor hen is Flevoland een droom die wellicht nu pas in vervulling gaat. 

Overnachten Almere

Overnachten in Almere biedt een goede uitvalsbasis voor je bezoek aan Flevoland. Vanuit hier ben je niet alleen binnen een uurtje in het centrum van Amsterdam, maar ben je ook binnen no-time in de verschillende nationale parken en natuurgebieden. In Almere vind je verder een escaperoom (leuk om te doen met familie of vrienden), kun je met een bootje door het water varen, of bezoek je de stadsboerderij voor lokale producten. Overnachten in Almere dus!

Overnachten Lelystad

Lelystad vind je direct aan het uiteinde van de afsluitdijk. Overnachten Lelystad is dus perfect als je je dagen graag dicht bij het water doorbrengt. Je vindt hier het bekende Batavia schip, het luchtvaartmuseum en een escaperoom.

Marker Wadden

Ook de Marker Wadden zijn een stukje natuur gemaakt van mensenhanden. In de Marker Wadden vind je verschillende natuureilanden die beschikken over een grote populatie vogels. De ongerepte natuur biedt namelijk een paradijs voor veel verschillende vogelsoorten. Met de Marker Wadden probeert men de natuur in het Markeermeer weer tot leven te brengen door verschillende eilanden aan te leggen. Het eerste eiland is dan ook nog heel erg jong, en was pas in 2016 klaar!

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is misschien wel het bekendste natuurgebied in deze regio. De plassen liggen ten zuiden van Almere. In het grote moerasgebied vind je rietvlaktes, ruige graslanden, waterplassen en bos. Deze combinatie maakt het een unieke plek om te bezoeken. Niet alleen de natuur is er mooi, ook de diersoorten die je er vindt zijn adembenemend. Zo kun je er reeën, vossen, hazen en vleermuizen spotten. Door te overnachten in Flevoland kom je in dit stukje natuur even helemaal tot rust.

Plaatsen om te overnachten in Flevoland

Als je besluit te overnachten in Flevoland is een overnachting in de buurt van het water eigenlijk niet te missen.  Zo ervaar je alles wat deze provincie te bieden heeft, en kun je de natuur zien wanneer deze op haar mooist is: voor dag en dauw ‘s ochtends. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email