Bezoek de hotspots in het zuiden van Nederland

Ontdek Limburg

Vanaf

€ 137

per nacht

Maastricht,
Limburg
Dit vakantiehuisje in Maastricht ligt net buiten de stad waardoor je alle rust en ruimte hebt maar toch alle bereikbaarheid. De accommodatie ligt aan de Maas en er zijn in de buurt heel veel wandel- en fietsmogelijkheden. De grootste slaapkamer van het huisje heeft uitzicht over weilanden waar dieren lopen.

Vanaf

€ 112.85

per nacht

Mechelen,
Limburg
Dit appartement in Mechelen heeft een mooi uitzicht op het glooiende landschap van Limburg. Het appartement zit op de bovenverdieping en heeft een gezamenlijk terras. De omgeving heeft veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen of mountainbiken.

Vanaf

€ 233.75

per nacht

Baarlo,
Limburg
Baarlo en ook deze accommodatie liggen aan de Maas. Het vakantiehuisje is een oude carréboerderij. Daarbij is het zo ingericht dat het warm en knus aanvoelt zodat je je direct thuis voelt. Deze accommodatie is rolstoeltoegankelijk er is een mindervalide badkamer met wc en slaapkamer op de begane grond. Vanaf de accommodatie zijn verschillende wandel- en fietsroutes om de omgeving te ontdekken.

Vanaf

€ 145.17

per nacht

Mechelen,
Limburg
Dit vakantiehuisje in Mechelen is geschikt voor grotere gezinnen. Het huisje is rolstoeltoegankelijk en voor de kinderen zijn en veel binnen en buiten speelmogelijkheden. Ook is er een zwembad aanwezig en een eventuele hond kan mee. De omgeving is een mooie plek om te wandelen, fietsen of mountainbiken.

Vanaf

€ 125

per nacht

Baexem,
Limburg
Deze gerenoveerde kippenhokken in Baexem zijn strak en modern ingericht. Het huisje staat in een weiland waardoor je wakker wordt tussen de koeien. Baexem ligt in de gemeente Leudal wat een mooie plek is om te verkennen met de voet of met de fiets. Op hetzelfde terrein staan nog drie huisjes, met ieder haar eigen stijl. Het is dan ook mogelijk hier met 8, 12 of zelfs groepen tot en met 16 personen te verblijven.

Het gezellige zuiden van Nederland ontdekken?

Kom overnachten in Limburg en proef de bourgondische sfeer

In de meest zuidelijke provincie van ons land waan je je in vakantiesferen. Limburg wordt dan ook geregeld een stukje buitenland genoemd. Het landschap is een stuk heuvelachtiger dan de rest van het veelal platte Nederland. Bovendien is het ‘s zomers een paar graden warmer en ‘s winters juist een paar graden kouder dan elders in het land. Ontdek wat je allemaal te wachten staat wanneer je komt overnachten in Limburg. 

Dat Limburg voelt als een stukje buitenland, heeft ongetwijfeld te maken met de ligging van de provincie. Limburg grenst namelijk aan zowel België als Duitsland. De invloeden van beide landen zul je zeker herkennen bij overnachten in Zuid Limburg. De langgerekte provincie is in het zuiden af en toe maar 10 kilometer breed. 

Limburg is populair onder toeristen. Als je kijkt naar overnachtingen op vakantieparken, kwamen er in 2019 van alle provincies de meeste mensen overnachten in Limburg. Kom kamperen in het heuvelland, boek een duurzaam hotel in Maastricht of ga voor een ecolodge in Heerlen. Overnachten in Limburg biedt voor ieder wat wils! 

Overnachten in Limburg

De mooiste Limburgse dorpen steden

Zeg je Limburg, dan zeg je ook Maastricht. Als een van de zuidelijkste steden van Nederland is dit een populaire locatie voor stedentrips. Bewonder de vestingwerken, strijk neer op het Vrijthof en flaneer langs de Maas: Maastricht is een heerlijke plek om te overnachten in Limburg. 

Ook een bezoek aan Valkenburg kan niet ontbreken wanneer je in Limburg bent. De stad ligt in het mooie Geuldal, waar het prachtig wandelen is. In Valkenburg zul je niet de enige toerist zijn, want er zijn het hele jaar door allerlei toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. De mergelgrotten vertellen de geschiedenis van kalksteen winning. Ook zijn er muurschilderingen te zien. In de winter heeft Valkenburg haar populaire kerstmarkt, waardoor het romantisch overnachten in Limburg is. 

Kleiner, maar ook zeker de moeite waard is het dorpje Thorn. De witte huizen maken het tot een idyllische plaats. Thorn was vroeger een vorstendom, waardoor het een rijke historie heeft. Naast de witte huizen is de abdijkerk een mooie bezienswaardigheid. Ben je meer in het noorden van provincie, dan is Thorn een prachtige plek om te overnachten in Limburg. 

Limburgs landschap

De grootste hoogteverschillen van Nederland vind je in Limburg. Het heuvelachtige landschap in Zuid-Limburg biedt prachtige uitzichten, of je nu een van de vele wandelroutes neemt of op de wielrenfiets stapt. Zo vind je er bijvoorbeeld de 134 meter hoge Cauberg: een mooie plek om te overnachten in Zuid Limburg. Of breng een bezoek aan Nationaal Park de Maasduinen, waar je kunt wandelen door de rivierduinen van de Maas of door het vennengebied. 

Wil je bijzonder overnachten in Limburg, slaap dan een nachtje in één van de stiltegebieden. Hier hoor je vrijwel alleen de geluiden van de natuur, waardoor je heerlijk tot rust kunt komen. 

In de buurt van Roermond vind je de uitgestrekte Maasplassen. Je kunt er ‘s zomers een verfrissende duik nemen en ook voor watersport zijn er veel mogelijkheden. Langs het water zijn verschillende campings, waar je kunt vertoeven als je wilt overnachten in Limburg. 

Wist je dat je in Limburg flora en fauna vindt die in de rest van Nederland niet voorkomen? Zo kun je zomaar de geelbuikvuurpad tegenkomen in het water, of het langs de kant het eveneens gele zinkviooltje zien groeien. 

Cultuur snuiven bij overnachten in Limburg

Limburg bestond tot 1800 veelal uit zelfstandige gebieden, waardoor er verschillende Limburgse dialecten bestaan. Wil je dat dialect horen, dan kun je bijvoorbeeld naar het Oud-Limburgs schuttersfeest gaan, beter gezegd het ‘D’n Auwe Limburger’. Ieder jaar op de eerste zondag van juli is het bijzonder overnachten in Limburg. Je kunt de schutterijen met hun kostuums bewonderen tijdens optochten en bijvoorbeeld schietwedstrijden.

Kom je overnachten in Limburg, dan zal het je niet ontgaan dat de provincie van oudsher Rooms-Katholiek is. Zo wordt er natuurlijk carnaval gevierd en zijn er op de tweede zondag Pinksteren sacramentsprocessies. 

Limburg kent haar eigen volkslied, genaamd ‘Waar in ‘t bronsgroen eikenhout’. Dit lied werd aan het begin van de 20e eeuw geschreven. Opvallend genoeg niet in het Limburgs, maar in het Nederlands, om te benadrukken dat de provincie bij Nederland hoorde en niet bij België of Duitsland. 

Wil je romantisch overnachten in Limburg, dan is de wijnstreek in het zuiden van de provincie een aanrader. Je kunt daar verschillende ‘Routes des vins’ volgen, waar je al wandelend alles leert over de wijnen uit de Limburgse wijngaarden. Bourgondisch genieten in eigen land! 

Overnachten in Limburg: ander landschap en klimaat

We zeiden het al: Limburg lijkt een stukje buitenland. Dat komt deels door het heuvelachtige landschap, wat haar weerslag heeft op het klimaat. Met name in Zuid-Limburg is het ‘s zomers al gauw een paar graden warmer én ‘s winters een paar graden kouder dan in de rest van Nederland. Daarnaast bevat Limburg zowel het droogste gebied van Nederland – in het Maasdal – als het natste gebied van Nederland, bij Vaals. Deze liggen slechts 10 kilometer van elkaar verwijderd. Overnachten in Zuid Limburg is dan ook gegarandeerd bourgondisch genieten. 

Zoals je ziet heeft deze zuidelijke provincie voor ieder wat wils. Tenslotte, wil je een punt Limburgse vlaai ook zeker niet missen. Bij traditionele Limburgse bakkerijen vind je ook genoeg vegan opties. Wil je alles ontdekken, dan zal je zeker moeten overnachten in Limburg!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email