Beleef het moois van het noorden van Nederland

Ontdek Drenthe

Vanaf

€ 77.25

per nacht

Aalden,
Drenthe
In deze luxe bungalow kun je perfect verblijven met een vriendengroep, elke kamer heeft een eigen badkamer! Maar ook voor grote gezinnen is de accommodatie zeer geschikt. In Aalden en omgeving zijn namelijk genoeg leuke activiteiten te doen!

Vanaf

€ 135

per nacht

Paterswolde,
Drenthe
Dit luxe ingerichte vakantiehuis in Paterswolde ligt in het noorden van Drenthe. Doordat het huisje omringd is door bos geniet je van binnen al van de natuur. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes.

Vanaf

€ 83.50

per nacht

Stieltjeskanaal,
Drenthe
Dit vakantiehuisje in Stieltjeskanaal is geschikt voor jonge stellen die graag van de omgeving willen genieten. Doordat er wordt geslapen op een slaapzolder is het belangrijk dat de gasten goed te been zijn. In de omgeving zijn er veel wandel- en fietsroutes door bijvoorbeeld het mooie Bargerveen.

Vanaf

€ 83.50

per nacht

Eursinge,
Drenthe
Wil je graag naar Drenthe maar je weet niet goed waar? Dan is de middenweg altijd een optie. Dit strak ingerichte appartement in Eursinge ligt namelijk midden in Drenthe. Zo kun je overal heen wandelen, fietsen of rijden en mis je niets van Drenthe.

Vanaf

€ 207.85

per nacht

Annen,
Drenthe
Deze boerderij in Annen is een geschikte plek voor grote gezinnen. Voor de kinderen zijn er namelijk veel dieren en een speelplaats. Ook is er een rolstoeltoegankelijke kamer. De ouders kunnen lekker ontspannen in de privé sauna. Er op uit gaan is geen probleem want water, heide en veen zit in de buurt.

De mooiste natuur ontdekken?

Overnachten in Drenthe betekent onthaasten

Misschien wel de meest onbekende provincie van Nederland: Drenthe. In deze provincie vind je een divers palet aan natuurgebieden. Van bossen met vennetjes tot heide en zandverstuivingen. Daarnaast staat de provincie van oudsher natuurlijk bekend om de hunebedden. Kom overnachten in Drenthe en verken de natuur in de provincie! 

Overnachten in Drenthe

Bewonder de Drentse natuur

In Drenthe vind je maar liefst drie nationale parken, die ieder opties bieden voor bijzonder overnachten Drenthe. Zo is er Nationaal park Dwingelderveld, waar je zo maar een schaapskudde kunt tegenkomen. Op het heidegebied lopen namelijk twee kudden rond. 

Op de grens van Friesland en Drenthe vind je het Nationaal Park Drents-Firese Wold. Dit park is een van de meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland. Bos, heide, vennen en zand wisselen elkaar af, wat voor prachtige gezichten zorgt. 

Nationaal park Drentsche Aa vormt zich rond de rivier de Aa, waar je prachtig langs kunt fietsen of wandelen. Dit natuurgebied kent de oudste esdorpen: dorpen die in de middeleeuwen op een zandrug zijn gebouwd. Wil je overnachten in Drenthe, dan kun je in een van deze unieke esdorpen verblijven.

‘t Nije Hemelriek

Wanneer je Drenthe bezoekt is het ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de recreatieplas ‘t Nije Hemelriek. Verscholen tussen de bossen ligt namelijk een plas met prachtig blauw water, waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Maar ook met minder zomers weer is het heerlijk fietsen en wandelen rondom de plas. In de buurt ligt het Boomkroonpad, die bij zonsondergang de kers op de taart is voor romantisch overnachten Drenthe. 

Op de camping overnachten in Drenthe

In de vele Drentse natuurgebieden is het prachtig kamperen om bijvoorbeeld te overnachten in het bos Drenthe. Bijkomend voordeel is dat het in Drenthe ‘s nachts erg donker wordt, waardoor je bij helder weer oneindig veel sterren kunt spotten. Zet je tent op, neem de caravan of camper mee of boek een huisje en zit midden in de heerlijke natuur. 

Bijzonder overnachten in Drenthe

Midden tussen de bomen kun je overnachten in het bos Drenthe, in compleet ingerichte boomhutten. Van primitief tot luxe overnachting Drenthe: slapen in een boomhut is een unieke ervaring. Sommige boomhutten staan zo midden in de natuur dat de reeën gewoon onder je hut door lopen. Geniet van het uitzicht of spot door je verrekijker een bonte specht die graag leeft in Drenthe. 

Hunebedden

Als je komt overnachten in Drenthe kan een bezoek aan de hunebedden natuurlijk niet ontbreken. Verspreid over Drenthe liggen maar liefst 52 hunebedden. Veel daarvan vind je in de Hondsrug, het enige Unesco Global Geopark van Nederland. 

In het Oertijdpark reis je door de tijd en word je gevoed met historische feiten die alles vertellen over de hunebedden. Maar er is ook van alles te doen wanneer je met kinderen komt overnachten Drenthe. Denk aan een boogschietbaan, of een rit in een oude locomotief op een smalspoor.

Demografie van Drenthe

Als dunstbevolkte provincie van Nederland is het in Drenthe relatief rustig. Waar andere provincies juist dichtbevolkter worden vanwege de trek naar grote steden, neemt de bevolkingsgrootte in Drenthe af. Kom je overnachten in Drenthe, dan zal de rust je ongetwijfeld opvallen. 

Drentse plaatsen met de meeste inwoners zijn Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Met 67.000 inwoners is Assen de grootste Drentse plaats. Houd je van stedelijke gezelligheid, dan zijn dit de plaatsen om te overnachten in Drenthe. Daar moet echter wel bij gezegd worden dat dit alle vier geen grote steden zijn en dat ze dus ook minder voorzieningen hebben dan misschien verwacht wordt. Desalniettemin kun je zeker een luxe overnachting Drenthe vinden. Wat denk je van een hottub onder de heldere sterrenhemel?

Drenten, zoals de bewoners van de provincie genoemd worden, hebben ook hun eigen dialect. Het Drents is een erkende streektaal. Bij bijzonder overnachten Drenthe hoort dan ook het leren van een beetje Drents. We helpen je een beetje op weg: ‘girrelgat’ betekent lachebek. Misschien ken je zonder dat je je ervan bewust bent zelfs al een beetje Drents! De band Mooi Wark komt namelijk uit Drenthe en zingt ook in dialect.

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email