Weekendje weg naar Koudum

Beleef Koudum: overnachtingen Koudum

Wat te doen in Koudum

Uitstapje naar Koudum ?

Centraal gelegen tussen de meren de Fluessen en de Morra in Zuidwest Friesland, Koudum is DE hotspot voor liefhebbers van een vakantie midden in de natuur. Of nou op of rond het water, er is hier genoeg te beleven en Sustainaway heeft voor jou een paar leuke duurzame uitjes uitgezocht !

Heerlijk genieten op de Friese wateren

Kom gezellig genieten van een dagje varen of beleef een echte watersportvakantie over de Friese meren. Voor groot en klein, met vrienden of familie, Koudum is de ideale uitvalsbasis om actief te kunnen kitesurfen, suppen, zeilen of foilen. Het is daar nooit zo druk als in andere Friese dorpen en kan je dus in alle rust genieten van een uitstapje over het water naar Stavoren, Workum en Hindeloopen of een vaartochtje door de Luts naar Balk.

Met de boot de buurt verkennen

Je kunt makkelijk een boot huren bij het VVV Waterland van Friesland of met jouw eigen boot komen aanvaren, maar als je denkt : “ik vaar liever niet zelf”, kan je een leuke rondvaart kiezen en je door de natuur laten leiden. Je kan je ook aanmelden aan Zeilschool de Morra voor een zeilles en laat de navigator die in jou zien !

Kortom: of je nou een dag komt genieten van het Friese water of heerlijke vakantie wil houden, Koudum zal je verrassen met ongewone, leuke en natuurlijk duurzame activiteiten.

Wat ook erg leuk is, is jouw eigen route op het water samen te stellen en een boat-trip de maken ! Daar helpen wij jou graag bij.

Allemaal “fytse”

Friesland is ook bekend voor beroemde Elfstedenfietsroute, de tocht der tochten! Over meer dan 255 km geniet je van het weidse Friese land, ideaal voor een leuke fietsvakantie door de mooiste plekjes. Het landschap is tussen de Meren, de weilanden en de bossen altijd afwisselend en maakt deze tocht uniek. Je kunt natuurlijk de tocht inkorten om de tijd te nemen de landschappen en de kleine dorpjes in de omgeving te ontdekken.

Neem jouw fiets lekker mee of huur er een en begin jouw route op het zuidelijke deel van de Elfstedenfietsroute. Fiets naar Molkwerum op 3km afstand van Koudum en doorkruis Stavoren, Oudemirdum en kom via Kippenburgh weer terug naar het beginpunt.

Op jouw route kom je vast en zeker leuke horecagelegenheden tegen waar je lekker kunt genieten van een kopje koffie of een lekkere lunch. Het is mogelijk een Bagageservice en pech-onderweg-service te regelen en in alle rust te kunnen fietsen.

Restaurants in Koudum

Van al deze activiteiten wordt je zeker een beetje hongerig! Hier een paar duurzame opties voor eten in Koudum.

De Pianoman

Het restaurant De Pianoman zal blij zijn jou te verwelkomen en lekkere vegetarische gerechten serveren gebaseerd op lokale en biologische producten. Restaurant De Pianoman is een gezellig muzikaal restaurant gelegen aan de Hoofdstraat in Koudum. Er wordt gebruik gemaakt van diervriendelijke en lokale producten voor hun gerechten. Veel van de gerechten zijn vegetarisch en ze staan bekend om hun biologische pannenkoeken. Tijdens het eten wordt er een muziekje gespeeld op de piano en is het een en al gezelligheid.

Corriente’s Kofjehûske

Corriente’s Kofjehûske is gelegen in het centrum van Koudum. Hier kun je terecht voor een lekkere hap, een simpele maaltijd of een echte high tea.

Corriente is een organisatie in Zuidwest Friesland die zich bezighoudt met het verschaffen van arbeid aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook het organiseren van dagbesteding voor mensen die het überhaupt lastig vinden om de arbeidsmarkt op te komen of deze mogelijkheid niet hebben op de reguliere arbeidsmarkt.

Bij het Kofjehûske wordt in grote maten gebruik gemaakt van producten van lokale ondernemers. Ook in de kadoshop van het Kofjehûske vind je voornamelijk producten die afkomstig zijn van de lokale ondernemers of de producten zijn gemaakt door de cliënten van de dagbesteding.

Koudum

Het centrum

In het centrum van het dorp vind je allemaal gezellige winkeltjes en voor liefhebbers van een beetje cultuur raden we aan naar het Jopie Huisman Museum te gaan of het Eerste Friese Schaatsmuseum te bezoeken. Omdat Koudum zoveel te bieden heeft, is één dag best wel kort om de regio te ontdekken en van de natuur te genieten, kun je een van onze tiny houses reserveren en midden tussen de bloemen slapen. Boek gemakkelijk jou verblijf via deze link : https://sustainaway.nl/aanbod/tiny-house-rh/

Weet jij genoeg en wil je gelijk boeken?

Acitiviteiten in Koudum

Activiteiten 

Denk jij ook wel eens bij jezelf: “wat te doen in Koudum?”. Dat heeft Sustainaway voor je uitgezocht! Koudum is ook wel ‘het warme hart’ van Zuidwest Friesland, is een ideale plek voor je watersportvakantie of voor wandel- en fietstochten. Koudum ligt centraal gelegen aan de Friese meren de Morra en de Fluessen. In het knusse centrum vind je gezellige winkeltjes en verschillende horecagelegenheden om een lekker hapje of drankje te doen.

Wat te doen in Koudum: activiteiten?

Koudum is een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen midden in de natuur. Aan watersport is er dan ook geen gebrek. Er zijn voldoende mogelijkheden om je op verschillende manieren te verplaatsen op het water. Voor groot en klein, met vrienden of familie, Koudum is de ideale plek om actief te kunnen kitesurfen, windsurfen, suppen, zeilen of foilen.

Zeilschool De Morra

Ben je gek op zeilen? Of wil je dit een keer uitproberen? Dan is Zeilschool De Morra de ideale plek om te leren zeilen. Vanaf het moment dat je kan zwemmen kan je hier zeillessen volgen. Ben je minder van het zeilen, maar ben je wel graag op het water, dan is er ook de mogelijkheid tot het huren van een bootje of een rondvaart te maken door de wateren van Koudum richting Stavoren, Workum of Hindeloopen. Een boot is eenvoudig te huren via VVV Waterland van Friesland.

Escaperoom Koudum

Iets minder fan van het water? In Koudum is nog veel meer te doen. Hou je van escaperooms en de buitenlucht? Dan is de escapeloop een ideale activiteit voor jou en je vrienden, familie of collega’s. Een escapeloop is namelijk een escaperoom gecombineerd met een citytour. Door middel van samenwerken met je team los je raadsels en mysteries op terwijl je langs alle belangrijke plekken in het dorp komt. Zo ontdek je de historie van de stad en onderneem je een leuke duurzame activiteit tegelijk. Het historische dorp is overigens ook heel leuk om zonder activiteit te bezoeken. Er zijn veel lokale winkeltjes te bezoeken en verschillende historische monumenten. Zo kun je je verse broodje halen bij de bakker om de hoek en wat groentes en fruit aan het einde van de straat.

Fiets- en wandeltochten Koudum

Ook voor fiets- en wandeltochten zit je in Koudum helemaal goed. Koudum is voorzien van verschillende wandel- en fietsroutes die te verkrijgen zijn bij VVV Waterland van Friesland en te vinden op internet. Ook kun je natuurlijk je eigen wandel- of fietsroute uitstippelen. Voor de mensen onder ons met een elektrische fiets zijn er verschillende oplaadpunten te vinden in Koudum. Het dorp heeft zoveel te bieden dat één dag eigenlijk te kort is om de regio te ontdekken en van de natuur te genieten. Daarom is het bij ons mogelijk een tiny house te reserveren en midden in een bloemenweide te slapen. Oant gau yn Koudum!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email