Ontdek Oost-Vlaanderen

Beleef een duurzaam weekendje Gent

Tijdens een vakantie Gent België valt er genoeg te beleven. Zin om de natuur op te zoeken? Op slechts 3 kilometer van het centrum vind je natuurgebied De Bourgoyen-Ossemeersen. Of bezoek Natuurpark Levende Leie waar je kan wandelen of fietsen naar Keuzemeersen, Beelaertmeersen of Latemse Meersen.

Daarnaast heeft de provincie Oost-Vlaanderen een rijk aanbod aan steden. Je kunt een bezoekje brengen aan Gent, Aalst, Oudenaarde, Dendermonde of Deinze. Hoe gaat jouw sustainaway eruitzien? 

De beste accommodaties

Vanaf

€ 95

per nacht

Zottegem,
Oost-Vlaanderen
Deze bed & breakfast in Zottegem is strak en modern ingericht. Het straalt een warm gevoel af waardoor je je er direct thuis voelt. Zottegem is een mooie stad om door heen te wandelen of te fietsen, er zijn verschillende soorten bezienswaardigheden. Ook in de omgeving heb je een mooie natuur om te ontdekken.

Vanaf

€ 78.57

per nacht

Sint-Margriete,
Oost-Vlaanderen
Een overnachting in een pipowagen? Dat kan in Sint-Margriete! Deze accommodatie is geschikt voor jong en oud. De kinderen kunnen hier lekker spelen en de ouderen kunnen hier genieten van de stilte door bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht te maken. Het huisje is knus en strak ingericht.

Vanaf

€ 196.28

per nacht

Stekene,
Oost-Vlaanderen
Dit vakantiehuisje staat midden in het bos waardoor je een wordt met de natuur. De bossen zijn dan ook erg leuk om te verkennen. In het huisje voel je je direct door alle comfort die de accommodatie te bieden heeft. Er is bijvoorbeeld een grote tv om op de wat mindere dagen een lekker filmpje te kijken.

Vanaf

€ 51.42

per nacht

Kalken,
Oost-Vlaanderen
In dit gerestaureerde melkhuisje in Kalken kun je helemaal tot rust komen. Er is namelijk een jacuzzi en sauna aanwezig. In de omgeving kom je ook tot rust door het te ontdekken met de voet of met de fiets.

Vanaf

€ 144

per nacht

Sint-Kornelis-Horebeke,
Oost-Vlaanderen
Uniek overnachten in een windmolen? Dat kan in Sint-Kornelis-Horebeke! De molen komt uit 1816 en is wat ouderwets ingericht, maar beschikt wel over alle voorzieningen. Vanuit de molen heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Je kunt in de omgeving dan ook mooi wandelen en fietsen.

Benieuwd naar Oost-Vlaanderen?

Ga voor een weekendje Gent en ontdek de regio!

In de provincie Oost-Vlaanderen – die bekend staat om speciaalbieren in alle soorten en maten – kun je verschillende uitstapjes maken om te genieten tijdens jouw vakantie Gent België. Zo heeft de provincie vijf natuurparken waar je in het voor- en najaar een mooie wandeling of fietstocht kunt maken: Bourgoyen Ossemeersen, Beelaertmeersen, Leeuwenhof, De Assels en Latemse Meersen. 

Tijdens een vakantie in Gent zul je de historische stad in de provincie Oost-Vlaanderen in België helemaal kunnen ontdekken. De stad telt ongeveer een kwart miljoen inwoners. Qua aantal inwoners is Gent te vergelijken met Utrecht. De binnenstad is autoluw en op sommige plekken zelfs autovrij. Hierdoor zijn de straten grotendeels bevrijd van vervuilende en lawaaierige auto’s. 

Geniet van een duurzaam weekendje Gent

Wat te doen in Gent?

Gent behoort samen met Antwerpen, Brugge en Brussel tot de top 4 belangrijkste Belgische steden. Wat te doen in Gent? Het is een heerlijke stad om in duurzame winkeltjes te snuffelen. Deze winkels vind je vooral in de Serpenstraat, de Baudelostraat en Oudburg. Doorgaans kun je deze winkels bezoeken van maandag tot en met zaterdag. Normaliter zijn de winkels op de zondagen gesloten, tenzij er de maandelijkse koopzondag is. Meestal is deze koopzondag op de eerste zondag van de maand. Dit kan afwijken, dus check voor je bezoek de precieze data.

Tijdens je vakantie in Gent vind je tientallen fairtrade, vegan en eco hotspots. Breng een bezoekje aan Madam Bakster, een volledig vegan koffie- en gebakshuisje. Of ga langs bij de Ygen brouwerij. Hier vind je lokale en volledig vegan kombucha: gezoete zwarte of groene thee in combinatie met bacteriecultuur. Genoeg vegan, fairtrade en eco hotspots tijdens jouw weekendje Gent! 

Weekendje Gent met kinderen

Een weekendje Gent met kinderen? Dan is het Prullenbos een echte aanrader. Plof lekker neer op het sfeervolle terras, terwijl de kids zich uitleven op het speelveld. Er is een visvijver, circustent en je kunt hier zelfs overnachten. 

Wanneer je met kinderen op vakantie in Gent bent, zorg dan dat je langs kasteel Gravensteen gaat. Deze burcht midden in de stad stamt uit de 10e eeuw. Vanaf het kasteel kun je uitkijken over de hele stad. Als je van kastelen houdt, is het ook leuk om het middeleeuwse kasteel Ooidonk te bezoeken. Het kasteel ligt net buiten Deinze, heeft een slotgracht en is indrukwekkend om te zien. In de zomer kun je er ook geregeld naar binnen, om bijvoorbeeld een toer met een gids te doen. 

Ontdek Deinze

Tijdens jouw weekendje Gent kan je ook een bezoekje brengen aan de stad Deinze. Je kunt gemakkelijk en snel – binnen 10 minuten- met de trein van Gent naar Deinze toe. Ontdek het natuurgebied tussen Gent en Deinze, waar de Leie meandert tussen het groen. Bij Boot.be kan je een volledig elektrisch aangedreven sloep huren voor 5 personen. De vaarsnelheid bedraagt amper 7 kilometer per uur, zodat de rust in het gebied niet wordt verstoord. 

In dit mooie gebied vind je vlakbij Deinze een leuke duurzame hotspot. Bij de biologische winkel De Wassende Maan kun je je ogen uitkijken in het assortiment van lokale en vegan producten. Je vindt er biologische fruit en groenten, wijnen en verpakkingsvrije producten. 

Nog meer ontdekken?

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email