Kom tot rust in het noorden van Nederland

Beleef Groningen

In Groningen kan je genieten van de natuur of een leuk avondje beleven in de gezellige studentenstad. De provincie heeft verschillende nationale parken met mooie bossen. Maar ook als je het water op wilt zoeken ben je in Groningen in de juiste provincie. De stad in? In Groningen heb je Noorderplantsoen, het Stadspark, de Vismarkt of de Grote markt. Kortom, genoeg te beleven!

Vanaf

€ 89

per nacht

Opende,
Groningen
Dit appartement in Opende heeft een prachtige bloementuin waar veel verschillende vogels op af komen. Het appartement ligt in een wandelgebied en ook het blotevoetenpad ligt in de buurt. Ook met de fiets kun je je erg vermaken hier.

Vanaf

€ 82.14

per nacht

Boerakker,
Groningen
Bij dit vakantiehuis in Boerakker is genoeg te doen. Zo zijn er verschillende fietstochten, wandelroutes en kanotochten. Ook kun je hier vissen of genieten op het terras in de tuin. Bij de vijver staat een loungeset waar je heerlijk kunt ontspannen.

Vanaf

€ 40.70

per nacht

Molenrij,
Groningen
Ga een stukje terug in de tijd met een verblijf in dit knusse huisje in de Molenrij. Luxe voorzieningen zijn namelijk niet aanwezig in dit huisje en er is één slaapplateau voor 4 personen. Je geniet hier van de natuur en de Waddenzee is om de hoek

Vanaf

€ 55

per nacht

Wedde,
Groningen
Deze knusse blokhut staat op een camping in Wedde. Je maakt hier dan ook gebruik van gemeenschappelijke sanitair en keuken voorzieningen. De accommodatie heeft een grote tuin, een mooie omgeving om te wandelen, fietsen en kanoën. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om te waterskiën en wakeboarden.

Vanaf

€ 99

per nacht

Usquert,
Groningen
Bij deze woonboerderij in Usquert kunt u genieten van de natuur of dit nou in de zon is of in de schaduw. De accommodatie ligt gelegen aan wandel- en fietsroutes. Ook is er plek op de accommodatie om uw elektrische auto of fiets op te laden.

Benieuwd naar het noorden van Nederland?

Ga op vakantie in Groningen en beleef de mooiste noordelijke plekjes

Met een vakantie Groningen hoef je je niet te vervelen. Je geniet in de studentenstad van een verzameling van historie én nieuwe cultuur in één. Door de hele stad heen zijn veel gezellige plekken te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld het Noorderplantsoen, het Stadspark, de Vismarkt of de Grote markt. In het Noorderplantsoen stonden er in de 17e eeuw verdedigingswallen en werden er grachten gegraven. Nu is het omgebouwd tot een mooi park met vijvers. Het park is aangelegd in Engelse stijl. Veel mensen komen hier om te relaxen of juist om te sporten waardoor je in het park een mengelmoes van culturen en achtergronden vindt. 

Elk jaar in augustus wordt in het park het Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, oftewel Noorderzon georganiseerd. Naast het Noorderplantsoen is er ook nog het Stadspark. In het Stadspark is er ook van alles te doen en is er voor iedereen wel een plekje: of je nu een natuurliefhebber, sporter of muzikant bent. Je wordt in het park één met de natuur. Het NDE Natuurpaviljoen ‘t Groene Hart staat namelijk in het park. Hier kun je van alles leren over het park en verschillende routes lopen. 

Gezelligheid tijdens je vakantie Groningen

De hoofdstad ontdekken

De vismarkt staat elke dinsdag, vrijdag en zaterdag vol met kraampjes. In de 15e eeuw werd hier alleen maar in vis gehandeld, maar nu kun je op deze markt van alles krijgen. Aan de Vismarkt zit de Korenbeurs, waar vroeger werd gehandeld in graan. Nu zit er in het gebouw een supermarkt. Het gebouw staat in de top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten, een unieke plek om je boodschappen te doen dus! Naast de Vismarkt heb je ook nog de Grote Markt. Net zoals op de vismarkt staan hier op dinsdag, vrijdag en zaterdag allerlei kraampjes.

Aan de Grote Markt staat de Martinitoren, of zoals de Stadjers het noemen “d’Olle Grieze”. De Martinitoren is met bijna 100 meter de hoogste toren van Groningen en hoort bij de Martinikerk. Het is mogelijk om de Martinitoren te beklimmen om zo een prachtig uitzicht te krijgen over de mooie stad. Voor een heerlijk hapje, drankje of etentje kun je naar Grand Café & Terras De Drie Gezusters. Het café is erg bekend onder de Stadjers maar misschien nog wel bekender onder studenten. Is er binnen geen plek meer? Geen probleem! Het café heeft namelijk een verwarmd terras. Met een vakantie in Groningen hoef je je dus zeker niet te vervelen met al deze gezellige hotspots.

De natuur in

Nationale parken & meren

Ga je op vakantie in provincie Groningen? Ook dat moet geen probleem zijn! In de provincie zelf is er namelijk ook genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar de Hortus botanicus in Haren. Hier vind je verschillende tuinen zoals een Chinese tuin of een kruidentuin, maar ook een bijenstal. Ben je een natuurliefhebber, maar geniet je toch meer van water?  Dan zou je kunnen gaan voor het Paterswoldsemeer, het Zuidlaardermeer of het Nationaal Park Lauwersmeer.

Bij het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer kun je zwemmen, vissen, zeilen, wandel, fietsen en nog veel meer leuke dingen om te genieten van de mooie omgeving. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een natuurgebied waar je verschillende dieren kunt spotten en wat een mooie omgeving is om te wandelen of te fietsen. Deze drie gebieden zijn ook erg leuk voor een vakantie in Groningen met hond.

Onderweg tijdens je vakantie Groningen

In het noorden van Groningen kun je ook wadlopen. Hierbij loop je met laagwater over het wad. Een andere leuke activiteit is om een route te rijden op een E-chopper door de mooie provincie. De E-chopper is volledig elektrisch waardoor het leuk blijft voor iedereen. Ga bijvoorbeeld langs Bourtange, een stadje aan de grens met Duitsland. De stad is een vestingstad en ziet eruit als een ster. Je gaat hier terug in de tijd en het is een hele leuke ervaring om te zien hoe het vroeger in het dorp ging. Naast dat deze activiteiten allemaal heel leuk zijn, kunnen ze ook nog bijdragen aan een duurzame vakantie Groningen!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email