Prikkel je smaakpapillen tijdens een Vegan Food Tour door Utrecht

Prijs

€65 per persoon

Duur

3,5 uur

Aantal personen

Maximaal 12 per tour

Type

Activiteit

Wat krijg je?

 • Food tour inclusief gids die de gekste weetjes vertelt
 • Ontdek dé vegan hotspots in Utrecht
 • Proef verrassende hapjes op 7 locaties
 • Totale wandeling van 5,5 -6 km
 • Maximaal 12 deelnemers per tour
 • Inclusief een drankje

Over deze activiteit

Utrecht op een unieke manier leren kennen én de lekkerste vegan hapjes proeven? Ga mee met de Vegan Food Tour! In een tocht van zo’n 3,5 uur ontdek je de leukste vegan hotspots tijdens een wandeling door het historische centrum van Utrecht. Local en gids Patrick vertelt onderweg bijzondere verhalen over Utrechtse ondernemers, grappige geheimen en random feitjes over de stad, die je hierdoor op een nieuwe manier ziet.

Daisy’s achtergrond als kookboekauteur, Patrick’s geschiedenis als verkoper van verhalen en hun gedeelde liefde voor een plantaardige levensstijl maakt de Vegan Food Tour Utrecht de ultieme introductie in de smaken van de Domstad.

“Ik wist niet dat Utrecht zoveel leuke en lekkere eettentjes had! Dit smaakt naar meer. De gids vertelde met zoveel passie en humor over het eten.”

 

Het eten

De tour stopt op 7 verschillende locaties waar je de lekkerste vegan hapjes krijgt voorgeschoteld. Ben jij een echte vleesliefhebber? Niet gevreesd: Patrick & Daisy beloven dat ook jij je vingers zult aflikken bij de heerlijke hapjes die je gaat proeven.

Je gaat genieten van zowel zoete als hartige hapjes. Zorg dus dat je een goede portie trek hebt! Helemaal verkocht door wat je proeft? Je krijgt volop gelegenheid om op de locaties meer lekkers te kopen zodat je op een later moment thuis verder kunt genieten.

Bezoekers uit binnen- en buitenland meenemen door ons eigen, mooie Utrecht. Hoe leuk is dat? We combineren een wandeling door de stad met onze andere passie: eten!  Overal op de wereld hebben we genoten van overheerlijke vegan gerechten en snacks. – Patrick & Daisy

 

Wat maakt deze accommodatie duurzaam?

Plantaardig eten

De Vegan Food Tour heeft als missie om bij te dragen aan een versnelling van de transitie naar een duurzaam en diervriendelijk voedselsysteem, door mensen op een positieve manier kennis te laten maken met veganistisch eten. De milieu-impact van plantaardig voedsel is immers een stuk lager dan dat van dierlijke producten!

Lokale producten & samenwerkingen

Tijdens de tour leer je van alles over de stad Utrecht. Van de hapjes die je proeft tot de verhalen over lokale ondernemers: het is allemaal lokaal.

Groen vervoer

Een van de meest duurzame manieren om jezelf te verplaatsen is met menselijke energie. Deze tour doe je lopend en is daarmee zeker groen vervoer 🙂

De details

 • Verhalen tijdens de stadswandeling

  Al wandelend leer je met een kleine groep over de stad. In plaats van lange monologen over de geschiedenis van de stad, neemt de gids je mee op ontdekkingstocht. Hij vertelt je bijvoorbeeld over het klinkersgedicht, laat je zien in welke boekhandel jij je volgende kookboek vindt en wijst je op details die de meeste bezoekers missen. Tel daar persoonlijke ervaringen en grappige anekdotes bij op en je voelt je verrijkt.

  De relatief kleine groep van maximaal 12 deelnemers maakt dat je het echt samen beleeft. Bedenk ook vast welke grappige belevenis, bijzondere lekkernij of restauranttip jij wilt delen: Patrick & Daisy vinden het leuk om jouw verhalen te horen!

 • Praktisch

  Je kunt de Vegan Food Tour het hele jaar door boeken! Ieder weekend staat de tour gepland, maar ook doordeweeks zijn er mogelijkheden voor groepen vanaf +/- 8 mensen! Reserveer en je hoort zo snel mogelijk of jouw aanvraag bevestigd wordt! Wanneer ga jij op smaakvolle ontdekkingstocht?

  Als jij zorgt voor schoenen waarop je goed kunt lopen, een hervulbare waterfles en lekkere trek, dan doen Patrick & Daisy de rest!

  Heb jij voedselallergieën? Niet getreurd, ook dan kun je meedoen met de tour. Neem even contact met ons op en er wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden!

De kleine lettertjes

Wanneer je een boekingsaanvraag voor deze activiteit doet, ontvang je binnen 48 uur bericht of jouw boeking bevestigd kan worden. Vragen over deze activiteit of beschikbaarheidsinformatie opvragen? Stuur ons een  of bel ons op 0031 627 00 94 99.

Kaart

Antwoorden op je vragen

 • Gaat de tour door als het regent?

  Jazeker, dan gaan we gewoon op pad met paraplu en regenjas! Alleen wanneer het onveilig is om de tour te lopen, zullen we deze annuleren en krijg je je geld terug.

 • Zit het eten van de food tour inbegrepen?

  Natuurlijk! Alle hapjes die je krijgt aangeboden om te proeven tijdens de tour zitten bij de prijs in. Ook krijg je een lekkere dorstlesser onderweg. Kom je bij een van de stops zulk lekker eten tegen dat je het wilt kopen voor thuis? Dan heb je daar de gelegenheid voor.

 • Kan ik meedoen als ik een voedselallergie heb?

  Ja, ook dan kun je meedoen met de tour. Neem even contact met ons op en er wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden! Er wordt dan gezocht naar alternatieven waar dat nodig is. We kunnen niet beloven dat je dit in alle gevallen zo is, maar er is veel mogelijk!

 • Wordt de tour ook in het Engels gegeven?

  Dat kan! De rondleiding is in principe in het Nederlands, maar wanneer er deelnemers met een andere taal meedoen, kan de informatie ook in het Engels worden verteld.

 • Is de tour ook als bedrijfsuitje te boeken?

  Jazeker, dat zien we zelfs heel vaak. Teams vinden het een onwijs geslaagd uitje. Onderweg hoor je de leukste verhalen, spreek je je collega’s op een andere manier en ben je lekker actief bezig.

  Ook een zakelijke boeking vraag je gewoon aan via deze pagina (prijzen zijn hetzelfde, ex. btw). Vermeld er dan in de opmerkingen even bij dat je het als bedrijfsuitje wilt boeken, of mail meteen even naar info@sustainaway.nl!

Reviews

Onze klanten zeggen

Quote mark Quote mark


Kies een datum om de beschikbare tijden te zien.
Categorie: