Ontdek Urban Utrecht tijdens een Vegan Fiets Tour

Prijs

€65 p.p.

Duur

+/- 4 uur

Aantal personen

Max. 12 personen per tour

Type

Activiteit

Wat krijg je?

 • 7 hapjes, 2 drankjes
 • Ontdek dé vegan hotspots van Utrecht
 • Tour van +/- 4 uur
 • Fietsroute van ongeveer 15-18 km
 • Mogelijkheid om fiets te huren
 • Startlocatie dicht bij Centraal Station Utrecht

Over deze activiteit

Wil jij op een actieve manier hotspots van Utrecht ontdekken? De Urban Fietstour Utrecht is dan de perfecte activiteit! Geniet van lekkere, verrassende vegan hapjes van 7 verschillende hotspots terwijl jij heel Utrecht ziet op de fiets. Heerlijk Hollands! Naast dat er door de gids wordt verteld over de hapjes die je voorgeschoteld krijgt, worden ook bijzondere gebouwen die je tijdens de fietstocht ziet uitgelicht. Daarnaast hoor je tijdens de 4 uur durende tour verhalen over innovatieve ondernemers in deze mooie stad van de local en gids.

Patrick heeft een geschiedenis als verkoper van verhalen en Daisy als kookboekenauteur. De passie die ze delen voor de plantaardige levensstijl maakt deze tour door Utrecht de ultieme introductie voor plantaardig eten en de speciale plekjes die de stad te bieden heeft.

De fietstour wordt gehouden van april t/m september en is dus niet te boeken in de periode oktober-maart.

Het eten

Met deze fietstour stop je op 7 verschillende locaties waar je de lekkerste vegan hapjes mag proeven. Doordat je meerdere stops maakt, krijg je voldoende eten voor een uitgebreide lunch. Er zijn zelfs twee drankjes inbegrepen! Ook voor de vleesliefhebber niet gevreesd: de gidsen beloven dat zelfs jij je vingers zult aflikken bij het proeven van de heerlijke gerechtjes.

De hapjes bestaan uit zowel zoete als hartige gerechten, voor ieder wat wils dus! Heb jij nog meer trek of wil je wat meenemen naar huis? Je krijgt op de locaties genoeg gelegenheid om wat extra’s te kopen.

Wat maakt deze accommodatie duurzaam?

Plantaardig eten

De missie van de Vegan Food Tour is om bij te dragen aan een versnelde transitie naar duurzamere voedselsystemen. Door de tour maken mensen op een positieve manier kennis met veganistisch eten. Daarnaast is de milieu-impact van plantaardig voedsel een stuk lager dan dat van dierlijke producten.

Lokale producten & samenwerkingen

Terwijl je door de stad peddelt leer je alles over de omgeving. Van de hapjes die je proeft tot de verhalen die je hoort: ze zijn allemaal van lokale ondernemers.

Groen vervoer

Veel duurzamer dan met de fiets op pad gaan, wordt het haast niet! De tour is afgestemd om met de fiets te doen, groen vervoer dus.

De details

 • Verhalen tijdens de tour

  Terwijl je met een kleine groep fietst, leer je meer over de stad. Als alternatief voor standaard informatie over de geschiedenis van de stad, ga je op ontdekkingstocht met de gids. De verstopte pareltjes van de stad zoals een unieke boekhandel of een random feitje worden voor je uitgelicht. Je wordt nog verder verrijkt met grappige anekdotes en persoonlijke ervaringen van de gids.

   

  Doordat je op pad gaat met een relatief kleine groep van maximaal 12 mensen, beleef je de tour echt samen. Schroom niet om je eigen grappige ervaring, restauranttip of favoriete lekkernij te delen. De gidsen luisteren graag naar jouw verhaal!

 • Praktische informatie

  De tour wordt elke vrijdag en zaterdag om vaste tijden gehouden. Er zijn ook mogelijkheden voor groepen op woensdag, donderdag en zondag, dit is op aanvraag. Ben jij met een groep vanaf +/- 6 personen? Reserveer en je hoort zo snel mogelijk van ons of je aanvraag wordt bevestigd!

  Wanneer ga jij je smaakpapillen prikkelen met deze ontdekkingstocht? Voor kinderen van 16 en 17 jaar en studenten geldt een gereduceerd tarief. De fiets tour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, maar even neem contact op als je hen achterop de fiets graag meeneemt.

  Is het voor jou mogelijk om je eigen fiets mee te nemen? Doe dat dan zeker! Lukt dit niet? Dat is ook geen probleem. Bij je reservering kun je ervoor kiezen om een fiets te huren. Wil je een fiets huren? Neem dan even contact met ons op via mail: info@sustainaway.nl of bel 0031 627 00 94 99.
  – Stadsfiets: €8,50 per stuk
  – Elektrische fiets: €30,00 per stuk

  Heb jij voedselallergieën? Wees niet bang, ook dan kun je gewoon mee met de fietstour! Neem wel even contact met ons op, zodat er zoveel mogelijk rekening mee kan worden gehouden!

  Goed om te weten: de startlocatie is tegenover Laag Catherijne Rental and Repair, vlak bij het Centraal Station in Utrecht.

De kleine lettertjes

Wanneer je een boekingsaanvraag voor deze activiteit doet, ontvang je binnen 48 uur bericht of jouw boeking bevestigd kan worden. Vragen over deze activiteit of beschikbaarheidsinformatie opvragen? Stuur ons een  of bel ons op 0031 627 00 94 99.

Kaart

Antwoorden op je vragen

 • Het regent, gaat de tour nu wel door?

  Jazeker, zorg dus voor kleding die past bij het weer! Met regen springen we nog steeds op de fiets, maar dan met een regenjas aan! Alleen wanneer het weer ervoor zorgt dat het niet veilig is om de tour voort te zetten, wordt deze geannuleerd en krijg je je geld terug.

 • Zit het eten bij de tour inbegrepen?

  De 7 hapjes die je op de verschillende hotspots voorgeschoteld krijgt, zorgen voor een uitgebreide lunch. Wil jij meer eten naast de gerechtjes van de tour of iets mee nemen naar huis, dan kun je dit zelf kopen. Hier heb je voldoende gelegenheid voor.

 • Kan ik mee doen met een voedselallergie?

  Ook met een voedselallergie kun jij mee op deze fietstour. Laat het wel even weten bij je reservering zodat er zo veel mogelijk rekening mee kan worden gehouden!

 • Wordt de tour ook in een andere taal gegeven?

  De tour is normaal gesproken in het Nederlands. Wanneer er deelnemers zijn die een andere taal spreken, is het ook mogelijk om de informatie in het Engels te delen.

 • Waar begint de tour?

  De startlocatie bevindt zich tegenover Laag Catharijne Rental en Repair. Dit is heel dicht bij het Centraal Station!

Reviews

Onze klanten zeggen

Quote mark Quote mark


Categorie: