Slaap in een pipowagen: vakantie op een kleine landelijke community

Prijs

Vanaf €51 per nacht

Aantal personen

2

Type

Overnachting

Wat krijg je?

 • Unieke overnachting in een pipowagen
 • Plaats voor twee personen
 • Inclusief digitale reisgids met alle ins- en outs van de omgeving
 • Mogelijkheid tot bijboeken ontbijt, massage en kruiwagen met hout voor kampvuur
 • Inclusief toeristenbelasting

Over dit verblijf

Uniek overnachten in een pipowagen? Vakantie (Nederland) vieren doe je op deze boerderij in Bunschoten, je slaapt dan midden in de natuur.

Overnachten in de pipowagen: vakantie in Nederland

Slapen in een klein huisje van hout midden in het groen? In deze ronde pipowagen kun je verblijven met z’n tweeën. De pipowagen is klein maar fijn en bevat enkel de basisbenodigdheden zoals een fijn bed en uitklapbare tafel. Zet een kopje koffie of thee en duik eindelijk in dat ene boek of probeer dat nieuwe spel. De elektrische verwarming zorgt ervoor dat je het nooit te koud wordt en in de zomer kun je de barbecue die voor je klaar staat aansteken.

Over de boerderij

De pipowagen staat op het erf dat inmiddels een kleine gezellige community is geworden. Er is altijd wel iets te beleven! Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Proeflokaal, waar producten uit de regio te koop zijn en je heerlijke koffie met wat lekkers kunt bestellen.

Naast een lokale focus, staat ook biologisch boeren en leven hoog in het vaandel. Zo wordt er met biologische ingrediënten eten bereid, schoongemaakt en gezorgd voor de moestuin. Daarnaast wordt er alleen uit de moestuin geoogst wat besteld is, om voedselverspilling te voorkomen. De biologische boerderij heeft de visie dat het goed is om weinig vlees te eten, maar dan wel goed vlees. Daarom houden zij een klein aantal vleeskoeien waar met aandacht voor gezorgd wordt. Wanneer je hier verblijft proef je de oprechte aandacht voor mens, dier en natuur. Kom het zelf ontdekken!

Alles over het ontstaan van de Eemlandhoeve lees je in jouw persoonlijke reisgids!

Op ecologische vakantie overnachten in een pipowagen. Vakantie vieren met vier personen of heb je behoefte aan meer ruimte? Er zijn nog twee pipowagens op het erf: deze knusse pipowagen voor vier personen of deze ruime pipowagen voor met z’n tweeën!

 

Wat maakt deze accommodatie duurzaam?

Lokale producten & samenwerkingen

Op de boerderij heerst een lokale focus in veel keuzes die gemaakt worden. Zo wordt er lokaal samengewerkt middels de eigen moestuin en worden ingrediënten voor het menu van het proeflokaal zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Deze keuzes worden onder andere gemaakt om de impact van transport en (gekoelde) opslag te voorkomen. De pipowagen waar je in slaapt, is zelfs op het erf zelf gebouwd!

Groene energie

Bijna alle daken van de gebouwen op de boerderij zijn voorzien van zonnepanelen. Samen wekken ze stroom op voor de verschillende activiteiten die plaatsvinden. De keuze om stroom op een circulaire manier op te wekken wordt gemaakt om de negatieve milieu-impact te beperken.

Plantaardig eten

Weinig, maar goed vlees eten. Om dit streven te verwezenlijken houden ze op de biologische boerderij een paar vleeskoeien waar goed voor gezorgd wordt. Het minderen van dierlijke producten draagt bij aan het verminderen van de milieu-impact van ons eten. Daarnaast worden gerechten met biologische ingrediënten bereid.

Recycling en het hergebruik van materialen

Op de boerderij wordt bewust gekeken naar circulariteit. Zo zorgt de composthoop ervoor dat afvalstoffen herbruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de moestuin en wordt resthout gebruikt voor het genereren van warmte. Zo is jouw pipowagen-vakantie in Nederland extra duurzaam.

De details

 • Ontdek het hele erf

  Op de kleine gezellige community vind je naast de pipowagen, een biologische boerderij, uitgebreide moestuin, een relaxcenter en een woongemeenschap voor ouderen. Als je het leuk vindt, kun je halverwege de ochtend gezellig aansluiten bij de koffie in het Proeflokaal. Lekker buiten erop uit? Volg de wandelroute over het erf en je ontdekt van alles. Van bijenhotel tot kruidentuin en een speurtocht voor kids: het boerengezin nodigt je uit om op pad te gaan en je vrij te voelen overal te kijken! Meehelpen op het erf? Dat mag altijd! Waar je ook voor kiest: door in de pipowagen vakantie te vieren biedt de boerderij een heerlijke escape van de drukte van alledag.

 • In de omgeving

  De boerderij ligt in Bunschoten-Spakenburg. Huur een e-bike of neem je eigen fiets mee en ontdek de groene omgeving. Je bent zo bij het Eemmeer, waar je naast een strandje ook bootjes kunt huren. Houd je meer van cultuur? Breng een bezoek aan Spakenburg met haar historische centrum. Of ga naar Amersfoort en loop langs de Koppelpoort en oude stadsmuur. Hier vindt je ook tal van winkels en gezellige restaurantjes. Alle tips over de omgeving vind je in jouw persoonlijke reisgids!

 • Praktisch & extra's

  Zin in een ontbijtje voor de deur wanneer je wakker wordt? Ook dat behoort meestal tot de mogelijkheden. Vraag het even wanneer je aankomt en Lotte maakt het in orde!

  ‘s Avonds de gezelligheid en warmte opzoeken? Je kunt een kruiwagen hout bestellen zodat je een kampvuur kunt maken. Het knisperende vuur is hét recept voor goede gesprekken.

  Op de dag van aankomst kun je tussen 15:00 en 18:00 inchecken. Arriveer je later dan 18:00 uur? Geen probleem! Laat het even weten en er wordt rekening mee gehouden. Op de dag van vertrek kun je tot 11:00 uur uitchecken.

  Wanneer je op zondag op de boerderij verblijft, houd er dan rekening mee dat het rustig is. De meeste activiteiten liggen dan stil en het Proeflokaal is gesloten. Je bent echter net zo welkom als op andere dagen en kunt heerlijk van de rust en groene omgeving genieten!

  Huisdieren zijn bij een overnachting in een pipowagen helaas niet toegestaan.

Faciliteiten

 • Badkamer
  • Douche
  • Toilet
 • Algemeen
  • Afstand tot OV < 1 km
  • Elektrische verwarming
 • Buiten
  • Tuin
 • Keuken
  • Koffiezetapparaat
  • Waterkoker
 • Slaapkamer
  • Totaal 2 bedden
  • Tweepersoonsbed
 • Woonkamer
  • Eettafel

De kleine lettertjes

Wanneer je een boekingsaanvraag voor deze accommodatie doet, ontvang je binnen 48 uur bericht of jouw boeking bevestigd kan worden. Vragen over dit verblijf of beschikbaarheidsinformatie opvragen? Stuur ons een email of bel ons op 0031 627 00 94 99

Kaart

Antwoorden op je vragen

 • Zit er in de pipowagen een keuken?

  In de pipowagen zit geen keuken. Er staan wel een koffiezetapparaat en waterkoker zodat je ‘s ochtends relaxed kunt wakker worden. Zin om zelf te koken? Neem gerust je eigen (camping)kooktoestelletje en pannen mee! Op de boerderij staat ook een barbecue, waar je in de zomermaanden gebruik van kunt maken!

 • Is er een badkamer in de pipowagen?

  De pipowagen heeft geen eigen badkamer of wc. Een paar meter lopen vanaf de pipowagen en je vindt een klein toiletgebouw met wc’s, warme douches en wasbakken.

 • Waar staat de pipowagen?

  In een beschut hoekje bij de bomenrand staat deze knusse pipowagen. Omringd door groen, een moestuin en het levendige boerenerf. Benieuwd naar een andere pipowagen? Vakantie vieren kan ook in een van de andere pipowagens die op het grasland staan: er zijn er in totaal vier!

 • Kun je met meer dan twee personen in deze pipowagen vakantie houden?

  Nee, er is in de pipowagen ruimte voor maximaal twee personen. Het is wel mogelijk om de beschikbaarheid van de andere pipowagens op het erf te bekijken en meerdere pipowagens te reserveren.

Reviews

Onze klanten zeggen

Quote mark Quote mark

Categorie: