Kampeer midden in de natuur op deze windsurf camping in Friesland

Prijs

Vanaf €33,75 per nacht

Aantal personen

1-4 personen

Type

Overnachting

Wat krijg je?

 • Kampeerplaats met stroom (90-100 m2)
 • Inclusief 2 personen, optie om extra personen bij te boeken
 • Wc’s en warme douches (€1) op loopafstand
 • Mogelijkheid tot bijboeken van kano’s, zeilboten en meer
 • Inclusief toeristenbelasting
 • Inclusief een reisgids met alle ins- en outs van de omgeving

Over dit verblijf

De perfecte kampeerplaats aan het water op deze windsurf camping? Friesland beschikt over een tal aan waterwegen. Ideaal om tijdens je vakantie te ontdekken!

Creatief in de natuur

Beleef het ultieme camping gevoel met je tent, caravan of camper op het veldje, maar dan net even anders. Op deze windsurf camping in Friesland, rechtstreeks aan het water, bevind jij je al snel dicht bij de natuur. De camping biedt een en al gezelligheid met een oog voor het combineren van natuur en cultuur. Dit zie je onder andere terug in alle manieren waarop biodiversiteit wordt gestimuleerd op het stuk grond. Alle bijen, vlinders en andere insecten worden aangetrokken door het insectenhotel, de vlindertuin en allerlei verschillende planten en bloemen. Daarentegen worden muggen, die misschien iets minder welkom zijn, op een natuurlijke manier weggejaagd door een walnootboom. Verder helpen veel oude, hoge en inheemse bomen mee om de temperatuur laag te houden.

Daarnaast zie je veel creativiteit terug op de camping. Het is een ideale locatie voor evenementen als trainingen die gericht zijn op innovatie, intuïtie en inspiratie. Je zult ongetwijfeld verschillende muzikanten, kunstenaars of andere artistieke beroepen tegenkomen die de camping op hun eigen manier op laten leven. Creativiteit wordt ook gebruikt om te innoveren en verduurzamen. Zo heeft de camping bijvoorbeeld een no-waste kast waar je overgebleven producten als ranja, pasta, shampoo of een komkommer achter kunt laten!

Op avontuur op deze windsurf camping (Friesland)

Het vrije gevoel dat de camping meegeeft wordt voortgezet wanneer je je begeeft op het water. Je kunt allerlei watersporten beoefenen als je vakantie viert op de gezellige camping. Ga windsurfen, zeilen, suppen, kanoën of bootje varen! Na een heerlijke dag uitwaaien op het water kun een lekker duurzaam hapje of drankje scoren bij de beachbar die gebruik maakt van biologische en lokale producten. Klinkt als ultiem genieten, of niet?

Wat maakt deze accommodatie duurzaam?

Recycling en het hergebruik van materialen

De vlaggen aan het strand van de windsurf camping (Friesland) zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarnaast was de beachbar vroeger een scheepscontainer. Over de hele camping kun je hergebruikte voorwerpen en materialen terug vinden.

Waterverbruik minimaliseren

In het toiletgebouw hangt een bordje dat vakantiegangers bewust maakt van de hoeveelheid water die een douche en kraan verbruiken. De €1 per douchebeurt laat je als gast bovendien bewuster kiezen voor het gebruiken van warm water.

Plantaardig eten

Op de camping bevindt zich een moestuin. Deze wordt gebruikt als pluktuin en gasten zijn vrij om van deze plantaardige producten te smikkelen.

Lokale producten & samenwerkingen

De beachbar verkoopt producten die afkomstig zijn van biologische en lokale ondernemers. De chalets op de camping zijn ook gebouwd en ingericht door ondernemers in de regio. En op de camping worden bedreigde fruitsoorten verbouwd en gebruikt door lokale scholen.

Groen vervoer

Op de camping zijn laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar. Daarnaast wordt voor de motorische werkvoertuigen op de camping gebruik gemaakt van blauwe diesel, een brandstof die fossielvrij is en bestaat uit hernieuwbare grondstoffen.

De details

 • De motivatie van Karin en Jacob

  Karin en Jacob willen op Watersportcamping Heeg hun gasten een open, energieke, inspirerende en buitengewone beleving bieden. Hun doel? Dat mensen zich beter voelen wanneer ze weg gaan dan toen ze aankwamen. De camping blijft producten, diensten en service duurzaam vernieuwen om de verbindende factor tussen mens en natuur te laten groeien. Zo kunnen ze hun avontuurlijke gasten de perfecte vakantie bieden! Dit duurzame karakter van de camping is beloond met het Green Key Gold kenmerk.

 • Omgeving

  In de buurt van de windsurf camping (Friesland), gelegen in het dropje Heeg, is een verzameling van meren en waterwegen te vinden. Er zijn veel stadjes en dorpjes die zowel lopend, met de fiets als via het water bereikbaar zijn. In de zomer kun je verschillende competities van fierljeppen bijwonen voor een echte Friese belevenis. Dit is een authentieke Friese sport, waarbij het doel is om met een lange stok zo ver mogelijk over het water heen te springen. Fierljeppen betekent dan ook ‘verspringen’ in het Fries!

  Meer weten over wat er in de omgeving allemaal te beleven is? Dit ontvang je in je persoonlijke reisgids bij het boeken van deze kampeerplaats!

 • Praktisch & extra’s

  Bij deze windsurf camping in Friesland kun je vanaf 13:00 uur al inchecken. Gasten kunnen op de dag van vertrek tot 12:00 uur uitchecken.

  Goed om te weten is dat warm douchen € 1 kost. Je hebt dan 4 minuten lang warm water. Douchen kan in een van de toiletgebouwen die op de camping te vinden zijn. Wil je een dagje luxe badderen? Je kunt dan de Dutchtub huren voor € 135 per dag. Hier zit ook hout van eigen kweek bij om te stoken. Wil je op een andere manier opwarmen of gezelligheid creëren? Voor € 25 kun je op aanvraag een veldkacheltje met hout krijgen.

  Houdt jouw hond ook wel van water of neem je deze trouwe viervoeter graag mee op vakantie? Dat kan! Huisdieren zijn op de kampeerplekken toegestaan als ze niet loslopen. Je betaalt dan wel een meerprijs van € 4,50 p.n.

  De windsurf camping (Friesland) ligt aan het water. Wil jij met de boot op vakantie? Deze camping is dan ideaal als tussenstop als je de verschillende meren in Friesland gaat ontdekken. Een ligplaats voor de boot kost € 8,50 p.n.

  Wil je graag met meer dan twee mensen komen slapen? Voor een volwassene betaal je dan € 9 extra p.n., voor kinderen is dat € 5,50 (incl. toeristenbelasting). Het plaatsen van een bijzettentje is ook mogelijk voor  € 4,55 p.n. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan even contact met ons op!

  Vanaf deze windsurf camping (Friesland) kun je verschillende watersporten beoefenen. Er zijn kano’s beschikbaar (1-persoons € 30,60 p.d., 2-persoons € 35,20 p.d.) en sup boarden voor € 49,50. Je kunt de sup boarden dan een ochtend of middag meenemen. Wil jij mee doen aan één van deze watersporten? Materiaal is ter plekke te huren!

Faciliteiten

 • Algemeen
  • Laadpaal elektrische auto's
 • Kamperen
  • Afwasgelegenheid
  • Douche (tegen betaling)
  • Droger (tegen betaling)
  • Elektriciteit bij je kampeerplaats
  • Gedeeld toiletgebouw
  • Lozingspunt chemisch toilet
  • Wasmachine (tegen betaling)

De kleine lettertjes

Wanneer je een boekingsaanvraag voor deze accommodatie doet, ontvang je binnen 48 uur bericht of jouw boeking bevestigd kan worden. Vragen over dit verblijf of beschikbaarheidsinformatie opvragen? Stuur ons een  of bel ons op 0031 627 00 94 99.

Bij annulering van de boeking wordt het volgende in rekening gebracht:

 • Bij annulering meer dan 3 maanden voor de ingangsdatum, 15% van het boekingsbedrag
 • Bij annulering binnen 3 tot 2 maanden voor de ingangsdatum, 50% van het boekingsbedrag
 • Bij annulering binnen 2 tot 1 maand voor de ingangsdatum, 75% van het boekingsbedrag
 • Bij annulering binnen één maand voor de ingangsdatum, 90% van het boekingsbedrag
 • Bij annulering op de dag van de ingangsdatum, 100% van het boekingsbedrag

Kaart

Antwoorden op je vragen

 • Kan ik mijn eigen boot meenemen en aanleggen bij de camping?

  Ja, dat kan zeker! Een ligplaats voor je boot kost €8,50 extra per nacht. Er is een trailerhelling op de camping waar je de boot het water in kan laten zakken.

Reviews

Onze klanten zeggen

Quote mark Quote mark

Categorie: