De regio Luik ontdekken?

Ga voor een duurzame Luik vakantie

Vlakbij de Ardennen, natuurgebied Les Haute Fagnes en de Maas die door de regio heen kronkelt: Luik is de ideale uitvalsbasis om noordoost België te ontdekken. Ga je voor een Luik vakantie, zorg dan ook dat je zeker een Luikse wafel proeft! Naast prachtige natuur vind je hier ook karakteristieke antiekmarkten en musea: de regio ademt cultuur. Ontdek het allemaal tijdens jouw sustainaway in Luik! 

De beste accommodaties

Vanaf

€ 64.53

per nacht

Burg Reuland,
Luik
Het huisje dat geschikt is voor vier personen ligt vlak bij verschillende fiets-/wandelroutes. Verder is het huisje voorzien van alle benodigde voorzieningen. Verder heeft het een mooie ligging tussen de bomen, wat ervoor zorgt dat je weer helemaal op adem kan komen.

Vanaf

€ 66.53

per nacht

Sourbrodt,
Luik
De accommodatie ligt heerlijk in de natuur en aan het water. Het is ideaal voor de natuurliefhebber, wandelaar of fietser. Er zijn op zo’n 300 meter afstand regelmatig bevers te spotten. Ook in de tuin komen vele soorten vogels en er loopt een wissel waar onder meer vossen, dassen en reeën gebruik van maken.

Vanaf

€ 240

per nacht

Stoumont,
Luik
In deze luxe groepsaccommodatie kun je met vriend of familie even heerlijk tot rust komen. Op het 4000 vierkante meter grote landschap kan je je vermaken met diverse activiteiten. Als dat niet genoeg was is er ook binnenzwembad, sauna en in de hottub/jaccuzi.

Vanaf

€ 73.32

per nacht

Born,
Luik
Het huisje ligt in de stad Born, Born ligt in het hart van de Belgische Eifel. Een gebied die erom bekendstaat mooi groen te zijn. Het huisje ligt ook direct aan de rand van het bos, zodat je direct in de natuur bent als je gaat wandelen of fietsen.

Benieuwd naar Luik?

Proef de gezellige sfeer tijdens jouw Luik vakantie

De stad Luik, in het Frans Liège, is een Wallonische stad in de gelijknamige provincie. De stad telt zo’n 190 duizend inwoners en is daarmee een van de grootste steden van België. De ligging aan de Maas geeft de stad karakter. Vroeger was Luik vooral een industriestad: in de 20ste eeuw stond het centrum van Luik volledig in het teken van de mijnbouw en staalindustrie. Vandaag de dag zie je dat nog terug in de stad, die echter wel flink is veranderd. De laatste jaren komt de stad steeds meer in trek bij toeristen. Een Luik vakantie is dan ook helemaal geen gek idee. Ontdek wat je hier kunt doen! 

Een weekendje weg Luik (België): wat te doen?

Luikse hotspots

Voor traditionele mooie gebouwen als kerken kan je in Luik goed terecht. Zo heb je de Kathedraal Saint-Paul, een grote, royale kathedraal van binnen en van buiten. Met de ligging midden in het centrum van de stad is hij ook niet te missen. Verder heb je ook de kerk Saint-Jacques in Luik. Wederom een echt grote kerk, met een gaaf afgewerkte buitenkant. De kerk kenmerkt zich door de donkere kleur. Een andere leuke bezienswaardigheid tijdens een Luik vakantie is het treinstation Luik-Guillemins. Waar Antwerpen een meer klassiek treinstation heeft, heeft Luik een prachtig modern treinstation. Absoluut een van de mooiste treinstations van België. 

Een bijzondere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakantie Luik is de Montagne de Bueren. Deze straat heeft een lengte van 260 meter en loopt steil omhoog. Na het beklimmen van 375 traptredens word je beloond met een gaaf uitzicht over de stad! Zo hoef je je tijdens je Luik vakantie gelukkig niet meer af te vragen: in Luik (België) wat te doen? 

De natuur opzoeken tijdens jouw vakantie Luik

Luik beschikt over twee prachtige natuurgebieden. De fanatieke wandelaar of fietser zal zich hier dan ook uitstekend kunnen vermaken. In het oosten van de provincie vind je het natuurgebied Hoge Venen-Eifel. In dit veengebied liggen verschillende plassen en kun je prachtig uitkijken over het uitgestrekte landschap. Het is tevens het grootste natuurreservaat van België. 

Meer natuur tijdens jouw Luik vakantie? Bezoek het bijzondere Haspengouwse landschap. Gelegen in het westen van de provincie, vind je hier ook de mooie de Plantentuin van Pitet, waar je heerlijk kunt wandelen. Tijdens de vakantie Luik hoef je dus absoluut niet stil te zitten, er is genoeg natuur te bewonderen!

Bezoek de bekende zondagsmarkt Luik België

Marché de la Batte is de grootste zondagsmarkt Luik. In België vind je door het land heen veel markten, maar dit is de grootste antiekmarkt. Luik, België heeft nog een andere antiekmarkt. Zo heb je de markt op de Boulevard de la Constitution in het stadsdeel Outremeuse. Wanneer je van antiek houdt, zul je je helemaal thuis voelen op de antiekmarkt Luik. België heeft veel antiek en kent een rijke geschiedenis. Tijdens de vakantie Luik kun je die geschiedenis terugvinden in de musea.

Naar welk museum in Luik België ga jij?

In het Museum van het Waalse leven kun je een uniek kijkje nemen in de geschiedenis van Wallonië. Er wordt antwoord gegeven op de vraag: in welke context kun je Walen plaatsen als internationale burger? Verder worden de samenleving, religie en verschillende belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Wallonië belicht.

Een minder bekend, maar zeker niet te missen museum in Luik, België is het Cabinet des Estampes et des Dessins, in het Nederlands: het Prenten- en Tekeningenkabinet van Luik. Het museum ligt vol met oude tekeningen en prenten en het is dan ook zeer bijzonder om de handgemaakte tekeningen te zien die dateren uit de periode tussen 15e en 19e eeuw. Tijdens de Luik vakantie is het ook leuk om het Museum Grand Curtius te bezoeken. Het museum bevindt zich in een prachtige villa aan het water. Hier vind je naast plaatselijke kunst ook voorwerpen van over de hele wereld. 

Ga voor een weekendje weg Luik, België

Nu je de leukste activiteiten weet die je kunt ondernemen tijdens een weekendje weg Luik, België ben je vast benieuwd naar leuke accommodaties om te overnachten in Luik. Scroll weer naar boven en bekijk ze allemaal!

De provincie Luik heeft van alles te bieden. Allereerst heeft het veel groen, met de Ardennen en de twee natuurgebieden als speerpunten. Ook op cultureel gebied heeft de stad Luik tal van opties. Naast de drie uitgelichte musea zijn er nog veel meer. Kortom, een Luik vakantie biedt voor ieder wat wils, met veel verschillende activiteiten die je kunt doen. 

Met het openbaar vervoer naar Luik

  1. NS International: Binnen drie uur ben je al in de hoofdstad van de provincie. Vanuit Maastricht gaat er een directe verbinding richting station Liege-Guillemins. Het station is gelijk één van de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Het is zonder meer het mooiste station van de Ardennen! Via NS International kan je je reis plannen en boeken!
  2. Interrail: Via Interrail kan je heel de Ardennen per trein ontdekken. Verschillende internationale verbindingen zorgen ervoor dat Luik een ideale provincie is om met de Interrailpas te bezoeken.
  3. Flixbus: FlixBus is de ideale optie voor iemand die goedkoop en milieubewust op reis wilt. Tegenwoordig heeft de maatschappij verbindingen door heel Europa. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, en Maastricht gaan directe bussen richting Luik. FlixBus is het voorbeeld dat duurzaam niet duur hoeft te zijn!

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email