Ontdek wat West-Vlaanderen te bieden heeft

Een weekend eropuit?

Brugge – bekend vanwege haar chocolade, grachten en kant – is de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. In de stad vind je verschillende musea, waaronder zelfs een chocolade museum. Het historische centrum is als middeleeuwste stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een weekendje Brugge of een bezoek aan West Vlaanderen wordt je dan ook sterk aangeraden!

De beste accommodaties

Vanaf

€ 115.14

per nacht

Geluwe,
West-Vlaanderen
Dit moderne huisje in Geluwe staat op een mooie plek om lekker te ontspannen. Het heeft een mooie en rustige omgeving en is ook leuk om met de fiets te ontdekken. De accommodatie heeft een vuurplaats met een mooi uitzicht. Ook kun je hier prachtig genieten van de sterrenhemel.

Vanaf

€ 70.71

per nacht

Zerkegem,
West-Vlaanderen
Dit vakantiehuis in Zerkegem is modern ingericht. Op de warme dagen kun je gebruik maken van de zwemvijver. Natuurgebied De Hoge Dijken ligt in de buurt waar je mooi kunt wandelen en verschillende vogels kunt spotten. In de woonkamer van dit huisje kun je op de wat mindere dagen een lekker filmpje kijken.

Vanaf

€ 100

per nacht

Oostkamp,
West-Vlaanderen
Met deze blokhut overnachting in het bos ga je terug in de tijd. Doordat er geen hedendaags comfort is kom je helemaal tot rust. Je komt aan water door een handpomp en er is een composttoilet. In de bossen kun je verschillende dieren horen ritselen. Vanaf het huisje is er een wandelpad door het bos en ‘s nachts kun je door de bomen naar de sterrenhemel kijken.

Vanaf

€ 163

per nacht

Koksijde,
West-Vlaanderen
Hier in Koksijde kun je Glamperen. Glamperen is luxe kamperen, in de tent staan namelijk een keuken, badkamer en zijn er slaapkamers. Vanuit de tent kun je elke avond genieten van de zonsondergang. Je zou de fiets kunnen pakken om naar het strand te gaan of om de omgeving te ontdekken.

Vanaf

€ 234.28

per nacht

Ieper,
West-Vlaanderen
Met dit vakantiehuisje in Ieper ga je helemaal terug in de tijd. Je leeft in dit huisje zoals 100 jaar geleden. Vanuit het huisje kun je genieten van een mooie natuur door bijvoorbeeld een mooie wandeling te maken.

Wat te doen in Brugge?

Breng een bezoek aan dit unieke stukje België

Ga je een weekendje Brugge ontdekken en ben je benieuwd wat te doen in Brugge? Maak een historische wandeltocht door de stad en kom achter het legendarische verleden van Brugge. Een lokale gids kan je alle interessante feiten en verhalen van het leven in middeleeuws Brugge vertellen. Wandel na je tour even langs bij Sanseveria Bagelsalon. Hier kan je in een vintage huiskamer genieten van een warm ontbijt, brunch en lunch.

Wil je tijdens je vakantie Brugge niet letten op je calorieën? Haal heerlijke zoete aardappel frietjes inclusief vegan sausjes, burgers of stoverij bij Frituur Royaal. Deze frituur staat in Brugge en omstreken al jaren bekend als een walhalla voor vegans. Eet je gehaalde frituur op bij bijvoorbeeld het kloppende hart van Brugge. Op de markt kan je het Provinciale Hof bewonderen met haar grote aantallen kleurrijke en de trapgevels. 

Wanneer je dol bent op chocola is het Choco-Story-museum in Brugge het perfecte uitstapje. Chocoladeliefhebbers kunnen hier genieten van het leren over de productie van allerlei producten met chocolade, bijvoorbeeld truffels, holle figuren en chocoladerepen. Aan het einde van de tour kan je genieten van lokale, Brugse chocolade. Vergeet ook niet om wat chocolade mee naar huis te nemen. Zo kun je ook na je weekendje Brugge nog even nagenieten. Genoeg te doen dus tijdens je vakantie Brugge!

Bijkomen in West-Vlaanderen

Zijn je kids mee tijdens jouw bezoek aan West Vlaanderen? Breng dan een bezoekje aan het kleine maar fijne Mooma. Hier worden gerechten klaargemaakt met seizoensproducten van lokale leveranciers. Kinderen kunnen zich hier bezighouden met spelletjes, boeken of puzzels. Haal bij het korteketen-conceptstore Courgette groente, fruit, kruiden of zuivel voor take-away. Alle producten komen vers van het veld, rechtstreeks van de producent. Ook kan je hier terecht voor verse sapjes en lunches, gemaakt van seizoensgebonden groenten. 

Uitwaaien aan het Knokke strand

Vakantie Zeeuws-Vlaanderen kust

Grenzend aan West- Vlaanderen ligt de Zeeuws-Vlaanderen kust: een populaire hotspot voor strandbezoekers. Tijdens een vakantie Zeeuws-Vlaanderen valt er genoeg te beleven. Het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen- ook wel gespeld als Zeeuwsch-Vlaanderen of Zeêuws-Vlaonderen- is omgeven door de Westerschelde en de Noordzee en is met zijn uitgestrekte stranden een geliefde bestemming van badgasten en natuurliefhebbers. De provincie kent twee belangrijke natuurgebieden: Het Zwin en het Verdronken Land van Saeftinghe. 

Ooit was heel Zeeuws-Vlaanderen nat en zompig en doorsneden kleine watergeulen het land. Tegenwoordig is er een open weidelandschap met polders. Op veel plaatsen komen de meanderende kreekjes nog terug. Ga bijvoorbeeld naar de Margarethapolder, waar een tal aan watervolgels ongestoord opzoek gaan naar eten. Of breng een bezoekje aan de Otheense Kreek op het Eiland van de Meijer. Hier vind je vogels en koeien, die dwars door de rietvelden struinen. Genoeg natuur om je vakantie Zeeuws-Vlaanderen een succes te maken.

Uitrusten op de camping: Knokke

Wil je op vakantie Zeeuws-Vlaanderen kust? Het Knokke strand is één van de bekendste en populairste badplaatsen van België. Ook fijn om te weten is dat je gemakkelijk het strand met de trein kan bereiken. De badplaats is ongeveer 12 kilometer lang en gemiddeld zo’n 70 meter breed. Je kan genieten bij de vele strandbars en restaurant Knokke. Laat bijvoorbeeld voor je koken door chef Bart Desmidt bij Nouv Bartholomeus. Bij dit restaurant Knokke wordt alleen gekookt met pure en versie kwaliteitsproducten. Bij het Knokke strand kan je ook een zonnebad of strandwandeling maken, kunnen kinderen spelen en kan je watersporten uitoefenen.

Alle ingrediënten voor een vakantie Zeeuws Vlaanderen

Kan je geen genoeg krijgen van de badplaats en ben je op zoek naar camping Knokke? Je vindt in deze plaats een camperplaats geschikt voor kamperauto’s, tenten, vouwwagens en een camper. Naast de camperplaatsen zijn er ook diverse bungalows te vinden waar tussen de 2 en 6 personen in kunnen. Bij diverse campings  is het mogelijk om fietsen te huren. Fiets bijvoorbeeld vanaf ’t Zwin over de Damse Polders richting de dorpen Sluis en Cadzand. 

Lost your password?

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email