3x De beste duurzame waterfles voor op reis

duurzame waterfles

Waarom zijn duurzame waterflessen zo ideaal?

Een duurzame waterfles maakt een goed verschil. De duurzame waterfles is te gebruiken op reis, onderweg, maar ook voor buitenactiviteiten. Als er gedacht wordt aan een duurzame waterfles, dan wordt er al gauw gedacht aan een Dopper. Er zijn ook andere merken zoals Bobble en Lifestraw die goed en duurzaam zijn. In deze blog laten we je zien wat de voordelen van een duurzame waterfles zijn, waarop je moet letten bij de aanschaf en welk model het beste bij jou past.  

Waarom zou je kiezen voor een duurzame waterfles?

Plastic waterflessen zijn inmiddels voor veel mensen verleden tijd. De meeste mensen gebruiken nu een duurzame waterfles. Het menselijk lichaam heeft 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. De enige manier om aan water te komen is om uit de kraan te drinken, om een flesje te kopen of om je fles te vullen met water uit de natuur. Plastic waterflesjes kosten niet alleen veel geld, ze dragen ook bij aan de enorme hoeveelheid plastic op onze stranden en in de oceaan. Cijfers van de Plastic Soup Foundation laten zien dat er zo’n 5 miljard ton aan plastic – meer dan de helft van al het plastic dat tot nu toe is geproduceerd – als afval is gestort of terecht is gekomen in het milieu. Tussen 5 en 13 miljoen ton hiervan komt in de oceanen terecht. Een duurzame waterfles is dus ideaal. Je kan je fles bijvullen wanneer je wilt, het is gratis en het is ook nog eens goed voor het milieu. 

Waar let je op bij de aanschaf van je waterfles?​

Voor het aanschaffen van een duurzame waterfles moet je rekening houden met een paar factoren. Het gaat hier vooral om persoonlijke voorkeuren, dus kijk vooral naar waar jij behoefte aan hebt. 

Het formaat​

Het formaat is allereerst belangrijk zijn. Misschien heb jij een klein tasje of houd je ervan om het flesje in je hand te houden? Dan is een kleine waterfles ideaal. De fles is dan wel eerder leeg. Of heb jij altijd een grote tas bij je en heb je geen zin om telkens je fles bij te vullen? Dan komt een wat grotere duurzame waterfles in aanmerking voor jou.

Het materiaal​

Het materiaal is het tweede punt waarop gelet moet worden. Er zijn veel soorten materialen beschikbaar, denk aan zacht of hard kunststof, RVS of aluminium. Over het algemeen wordt RVS het meest aangeraden, omdat deze het best gerecycled kan worden. Daarnaast moet er gelet worden op het volgende stofje: BPA. Dit is een giftige stof die effect kan hebben op de gezondheid.

Extra functies​

Ga je ver weg of bezoek je een plek waarbij je rekening moet houden met speciale omstandigheden zoals extreme kou? Dan is het verstandig om te kijken naar de extra features die je waterfles moet bieden. Zo kun je in hele koude gebieden nog wel eens behoefte hebben aan een thermofles, waarmee je water niet bevriest. Reis je naar een gebied waarin je veel gaat kamperen of geen toegang hebt tot veilig drinkwater? Kies dan voor een fles met een ingebouwd waterfilter.

De dop​

Het laatste punt is de dop. Kijk naar wat voor dop op de fles zit en of deze wel waterdicht is. Het is niet fijn om er later achter te komen dat de dop niet goed is en dat daardoor de fles lekt. Verder zijn er nog veel verschillende soorten doppen. Er zijn bijvoorbeeld hele smalle of wijde doppen en draaidoppen. Hier gaat het weer om de persoonlijke voorkeur.

De beste duurzame waterflessen​

Dopper​

dopper waterfles

De Dopper is een ideaal flesje om te gebruiken voor kraanwater. Deze waterfles is in verschillende maten beschikbaar, zoals 450ml en 800ml. De Dopper heeft een unieke dop. De bovenkant is plat. Hierdoor kan de dop gevuld worden met drinken en gemakkelijk worden neergezet. Daarnaast kan er nog een gedeelte van de fles af waardoor de fles makkelijk gevuld worden. Ook is de Dopper makkelijk af te wassen en 100% vaatwasmachinebestendig. De fles is gemaakt van een BPA vrije kunststof wat betekent dat er geen giftige stoffen in de fles zitten. Bij elke verkochte fles wordt er bijgedragen aan een aantal projecten/campagnes. Voorbeelden zijn: bewustwordingscampagnes, educatie over plasticvrije oceanen en het opzetten van schoon drinkwater-projecten in Nepal. 

Bobble​

bobble waterfles

De flessen van Bobble hebben een koolstoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat het chloor van het kraanwater wordt verwijderd. Hierdoor smaakt het water nog lekkerder. Bij het aanschaffen van deze fles krijg je het filter erbij, maar de filters zijn ook los te koop. De flessen hebben een betere grip, een handvat en passen in verschillende houders. Het handvat is erg handig, omdat je het flesje bijvoorbeeld aan je vingers kan hangen maar ook aan een fiets of rugzak kunt hangen. De flessen zijn beschikbaar in een klassiek ontwerp van 550 ml en 650 ml. De flessen zijn er voor iedere stijl want ze zijn verkrijgbaar in maar liefst 18 verschillende kleuren!

Lifestraw​

lifestraw waterfles

Lifestraw maakt gebruik van micro- en ultrafilters. Deze filters helpen om vies water, bacteriën en parasieten tegen te houden. Op deze manier blijft er alleen maar schoon water over. Bij sommige flessen worden karabijnhaken geleverd. Met behulp van deze haak zou je de fles gemakkelijk aan jouw broek of rugzak kunnen ophangen. Zo hoef je de fles niet te dragen en heb je hem altijd bij je. De fles is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een kampeerweekend in de natuur. Je kan de fles vullen met water van bijvoorbeeld een waterval en  drinkt dankzij het filter alleen schoon water! Deze fles is de perfecte uitkomst voor mensen die zich veel bevinden in de natuur. 

Is een duurzame waterfles een aanrader?

Een duurzame waterfles is erg handig. Je hoeft niet langer plastic flesjes te kopen, je kan je water bijvullen wanneer je wilt (hiermee bespaar je ook geld), het is goed voor je gezondheid en het is ook nog goed voor het milieu. Bij het kopen van een waterfles moet je op vier dingen letten: het materiaal, de dop, extra functies en het formaat. De Dopper is een eenvoudig flesje met een handige dop. Deze fles is vaatwasmachinebestendig en is gemaakt van een BPA vrije kunststof. Bobble heeft handige flesjes met een filter, een goede grip, een handvat en een formaat dat past in verschillende houders. Dit flesje is ideaal voor tijdens het sporten. Als laatst is er de Lifestraw. Deze fles is perfect voor bijvoorbeeld een reis door de natuur. Je kunt ‘m namelijk vullen bij elke waterbron en het water wordt netjes gefilterd. De Lifestraw flessen worden verkocht met een karabijnhaak, waardoor je de fles makkelijk aan jouw broek of pak kan hangen. Op deze manier is het makkelijk om de fles mee te nemen. Door al deze handige goede kwaliteiten is een duurzame waterfles zeker een aanrader. 

Geef een antwoord