De top 4 duurzame hotspots Groningen!

hotspots groningen

Groningen is zowel de stad, de gemeente als de hoofdstad in de Nederlandse provincie Groningen. Het is hiermee ook direct de belangrijkste stad in Noord-Nederland. Heel begrijpelijk dus dat Groningen een centrumfunctie heeft voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Je hoort dan ook niet voor niks de uitspraak “Er gaat niks boven Groningen!” 

De veelzijdige stad staat bekend om haar cultuur, evenementen, historische monumenten, winkelstraten en smaakvolle restaurants. Ook kent Groningen een aantal belangrijke en grote voorzieningen. Zo vind je er bijvoorbeeld het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het hoofdkantoor van DUO en het op twee na grootste filiaal van de Ikea van heel Europa. Vraag je je nu af of je hier ook terecht kunt voor duurzame uitjes? Dan kunnen we je met een gerust hart verzekeren dat ook dit hier mogelijk is!

In deze blog laten wij je daarom kennis maken met de top 4 duurzame hotspots in Groningen!

4x Duurzame Hotspots Groningen 

Op z’n Kop 

Ben je gek op katten? Breng dan een bezoekje aan de eerste stop op deze lijst van duurzame hotspots Groningen: Op z’n Kop. Sinds 2016 is dolenthousiaste Hielkje eigenaresse van Kattencafé Op z’n Kop in het centrum van Groningen. 

Het kattencafé zit gevestigd op de Oude Ebbingestraat 57. De openingstijden zijn op maandag van 11 tot 19 uur, op dinsdag en woensdag van 10 tot 19 uur, op donderdag, vrijdag, zaterdag van 10 tot 20.30 en op zondag van 11 tot 19 uur. Op het menu vind je vegetarische, vegan en glutenvrije opties. 

Met de opening van het kattencafé hebben 10 asielkatten hun forever-home gevonden. Tegelijkertijd hebben kattenliefhebbers de gelegenheid om te knuffelen met de katten zonder zelf de zorg op zich te nemen. Het doel van Op z’n Kop is om bezoekers te inspireren een knuffelige viervoeter uit het asiel te adopteren. 

KOKOTOKO

Ben je op zoek naar een duurzame winkel? KOKOTOKO is hiervoor dé winkel. Niet alleen duurzame mode, maar ook al de andere producten zijn met zorg, aandacht en liefde voor het leven en de toekomst gemaakt. Niet voor niks dat we KOKOTOKO in 2020 in het Dagblad van het Noorden op nummer 1 zagen staan in de lijst van duurzame winkels in Groningen. 

Deze duurzame hotspot kan je vinden op de Oosterstraat 26 en is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur, op donderdagavond op afspraak en elke laatste zondag van de maand van 13 tot 17 uur. 

Je vindt bij KOKOTOKO onder andere duurzame kleding voor zowel mannen als vrouwen, bijbehorende accessoires, milieuvriendelijke artikelen voor in de huishouding en lokale producten. Vrijwel het gehele assortiment is fair trade en biologisch gecertificeerd en wordt milieubewust geproduceerd. 

FLFL

Misschien wel één van de meest geliefde opties voor een snelle vega lunch: een broodje falafel. Bij FLFL vind je een combinatie van huisgemaakte humus, verse groente en knapperige falafel samengebracht in een wrap of gewoon zo op bordje. 

Je kunt dagelijks van 12 tot 8 terecht aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 44 voor een snelle bite met Midden-Oosterse vibes in het knusse restaurantje. Bonus: de wraps zijn slim verpakt waardoor je niet eindigt met saus op je nieuwe kleding, scheelt weer een wasje aan het einde van de dag. 

De Groene Stoel 

Ben je op zoek naar een biologisch restaurant in Groningen met lokale seizoensproducten? Dan ben je bij De Groene Stoel aan het juiste adres. Je kan hier terecht voor brunch, lunch, diner en borrels. Veganistisch of vegetarisch? Biologisch vlees en of vis? Je vindt het op de menukaart. 

Je kan De Groene Stoel vinden op de Gedempte Zuiderdiep 26. De openingstijden zijn woensdag van 12 tot 18 uur, op donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 10 uur en op zondag van 12 tot 18 uur. 

Naast het goed zijn voor mensen, dieren en milieu heeft De Groene Stoel ook nog een extra menselijk aspect. Ze bieden namelijk nieuwe Groningers de kans op een duurzame toekomst in de horeca, inclusief opleiding en stageplek. 

Benieuwd naar meer duurzame hotspots Groningen? Houd onze blogs in de gaten voor meer artikelen over de leukste duurzame hotspots door heel Nederland! Liever meteen een hele duurzame reis boeken? Bekijk dan ons aanbod van duurzame vakanties!