Zonnepanelen, milieuvriendelijk en goed voor je portemonnee

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk én goed voor je portemonnee. Daarom ook dat steeds meer mensen besluiten om te investeren in zonnepanelen bij Veranderstroom.

Duurzaamheid

In de afgelopen jaren zijn we ons steeds meer bewust geworden van de kwetsbaarheid van de aarde. We hebben te maken met sommige onbeheersbare factoren, maar eerlijk is eerlijk, de mensheid heeft roofbouw gepleegd en doet dat nog steeds. Als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we dit stoppen, bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen. Daarmee zet je zonlicht om in stroom. Stroom die je in de eerste plaats zelf gebruikt en die je ook kunt leveren aan het net als je een overschot hebt. Kortom: de zon is een hernieuwbare energiebron die we eenvoudig kunnen gebruiken zonder schade aan de natuur te veroorzaken.

Kosten en besparingen

De kosten van zonnepanelen bestaan grotendeels uit de aanschafpijs. Eenmaal geplaatst zijn er weinig operationele kosten. Omdat er geen bewegende delen c.q. slijtagedelen zijn is eigenlijk alleen een regelmatige schoonmaakbeurt nodig. Met zonnepanelen op je dak, wek je ongemerkt elektriciteit op om de verlichting en electrische apparaten in je huis te voeden. Dat levert een aanzienlijke kostenbesparing op en het maakt je ook onafhankelijker van het electriciteitsnet. Bovendien: als je met je zonnepanelen meer elektriciteit opwekt dan je zelf verbruikt, kan het overschot tegen een vergoeding worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en waardeverhogend

Omdat zonne-energie een schone energiebron zonder uitstoot of luchtvervuiling is, help je de klimaatverandering af te remmen en beperk je jou impact. Aanwezigheid van zonnepanelen verhoogt de waarde van je huis. Potentiële kopers houden bij hun bod rekening met de lage energiekosten en hun toekomstige verminderde impact op het milieu.

Plaatsing en subsidies

Veel regeringen en lokale instanties bieden subsidies of belastingvoordelen om de installatie van zonnepanelen te bevorderen. Hierdoor kunnen de investeringskosten worden verlaagd. Bovendien is een land als Nederland meer dan geschikt. Relatief weinig mensen wonen in appartementen of flats, dus veel mensen hebben een woning met een dak waarop zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Ook het aantal zonne-uren is toegenomen. Gemeenten hebben natuurlijk hun voorschriften over de plaatsing. Een voorbeeld vind je bij zonnepanelen in Zevenaar. De voorschriften en mogelijkheden zijn vrijwel overal vergelijkbaar. Een goede specialist kan je verder helpen!