6 ongewone plaatsen om te bezoeken in Parijs

Parijs is natuurlijk de stad van de liefde, dus een uitstapje naar Parijs is een ideaal cadeau om aan je partner te geven. Maar wat als je man of vriend al vaker in Parijs is geweest en de meeste dingen al heeft gezien? Parijs blijft dan nog steeds een origineel cadeau cadeau voor hem, zeker met de onderstaande tips. Sterker nog, door deze bijzondere plekken te bezoeken of activiteiten te ondernemen maak je jullie tripje naar Parijs extra speciaal.

 1. Schitterend uitzicht
  Als je in Parijs bent, gaat iedereen natuurlijk de Eifeltoren bezoeken. Vanaf deze spectaculaire toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Echt een Insta-momentje alleen jammer dat de Eiffeltoren zelf dan niet op de foto staat. Pak het daarom eens een keer anders aan en neem de ‘Le Ballon de Paris’. Ook al zit de heteluchtballon aan de grond vastgeketend, je gaat er wel 150 meter de lucht in. Ook hier dus een spectaculair uitzicht maar ditmaal wel met de Eifeltoren erbij. Als dat geen origineel cadeau voor hem is.
 2. Stukje Japan in Parijs
  Een ander origineel uitstapje is om hem mee te nemen naar de mooiste bioscoop van de stad, namelijk La Pagode. Je vindt hem in het 7e arrondissement. Deze bioscoop is een authentieke Japanse Pagode, ooit een cadeau van een rijke zakenman voor zijn vrouw. Eerst lekker sushi eten en daarna een filmpje pakken in Japanse stijl of gewoon de Pagode bekijken.
 3. Het Indiase hart
  Ben je een beetje op sushi uitgekeken maar hou je wel van Aziatisch eten en de Indiase sfeer? Bezoek dan eens de Brady passage. Deze straat wordt wel gezien als het Indiase hart van Parijs en hier kun je overheerlijke Curry’s eten en onder andere de kleurrijke stoffen bewonderen. Zeker een optie als het regent want de straat is overdekt.
 4. Een speciale begraafplaats
  Veel mensen die Parijs bezoeken, gaan naar de begraafplaats Père Lachaise. Misschien vraag je jezelf af: ‘Waarom?’. De begraafplaats van vele beroemdheden is bijvoorbeeld door het graf van Jim Morrison voor hippies een soort van bedevaartsoord geworden. En er liggen nog veel meer bekende mensen. Ben je er al eens geweest en wil je nu wel eens wat anders zien? Ga dan eens naar de speciale begraafplaats voor honden, de Cimetière des Chiens. Een rustige plek om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen en indrukwekkend om te zien hoe sommige Parijzenaren hun trouwe viervoeters eren na hun dood.
 5. Canal Saint-Martin
  Zie je ontspannen op een begraafplaats niet zo zitten, ga dan naar de oevers van het Canal Saint-Martin in het 10e arrondissement. Dit is de plek voor de Parijzenaren om te wandelen of te picknicken. Het is nog leuker in een bootje op het water. Het is namelijk een bijzondere ervaring als de sluizen van het uitgebreide sluizensysteem worden geopend en de boten omhoog of omlaaggaan.
 6. Ik hou van jou
  Wil jij als origineel cadeau voor hem in Parijs je partner de liefde verklaren of ten huwelijk vragen? Neem hem of haar mee naar de ‘Mur des je t’aime’. Je vindt dit in de artistieke wijk Montmartre. Op deze muur in het park staat in meer dan 250 talen en dialecten ‘ik hou van jou’. Een ideale plek dus om in iedere taal de liefde te verklaren.