Backpack inpakken: de beste tips!

backpack inpakken

Heb je ervoor gekozen om je backpack mee te nemen op vakantie? Veel belangrijker dan het design van de backpack of de prijs, is het draagcomfort. Een veel gegeven tip bij je backpack inpakken, is het zorgen voor de juiste gewichtsverdeling. Hij voelt hierdoor minder zwaar aan en daarbij voorkomt het goede inpakken blessures. Als je gaat backpacken, is het handig om als eerste een inpaklijst te maken. Noteer wat je nodig verwacht te hebben. Zo wordt het strategisch inpakken van je backpack gemakkelijker. 

In deze blog lees je hoe je het backpack inpakken het beste doet door je de top 7 backpack inpaktips te geven. 

Inpacktips backpack 

Berg kleine spullen op in het dekselvak 

Eén van de backpack inpaktips die we aan je mee willen geven, is het opbergen van kleine spullen in het dekselvak. Deze spullen zijn veilig op te bergen en daarnaast gemakkelijk om snel te pakken. Je doet hier meestal spullen die je onderweg nodig verwacht te hebben. Denk hierbij aan mueslirepen, een gps-apparaat, regenjas, zonnebrand of een EHBO-kit. Probeer tijdens het backpack inpakken zware voorwerpen in je dekselvak te vermijden: het zwaartepunt van je rugzak komt anders te hoog te liggen. 

Verdeel grote en zware spullen in het hoofdvak 

Een belangrijke backpack inpaktip is daarnaast om strategisch het hoofdvak te vullen. Doe de zwaarste spullen het dichtst tegen je rug. Hierdoor dragen je heupen het meeste gewicht en wordt de ruggengraat niet zo zwaar belast. De meeste blessures die je oploopt bij een backpack is een blessure in je rug. De lichte en zachte spullen berg je op om de zwaarste ‘core’ heen. Door deze methode te gebruiken zal je rugzak niet aan je schouders gaan trekken. 

Stop de spullen die je niet snel nodig hebt onderin

Een slaapzak en reservekleding heb je niet vaak nodig overdag. Je kunt spullen die je niet snel nodig hebt het beste onderin stoppen. Eén van de backpack inpaktips is om alle lichte spullen in het ondervak te stoppen. 

Verdeel de zijvakken gelijkmatig

Wanneer je backpack zijvakken heeft, is het handig om bij het backpacken inpakken bijvoorbeeld je zonnebril, kaart of kompas op te bergen. Net als bij het dekselvak, kan je hier makkelijk bij. Het is wel belangrijk om op een gelijkmatige verdeling te letten. Je loopt anders uit evenwicht wat op termijn blessures oplevert. 

Meer inpaktips backpacken

  • Geef spullen een eigen plek. Vergeten waar je spullen liggen is onhandig en kan voor frustratie zorgen onderweg.
  • Rol kleding op. Dit neemt het minste plek in beslag. Gebruik bijvoorbeeld duurzame packing cubes. Kleding die je overdag nodig hebt, houd je apart van de rest van je kleding. 
  • Voorkom dat bijvoorbeeld shampoo op je kleding komt te zitten. Steek je spullen daarom in waterdichte zakken. Nog handiger is om verschillende kleuren te gebruiken van deze waterdichte zakken. Zo is het nog makkelijker om te weten waar je je spullen hebt opgeborgen. 

Ontdek de mooiste bestemmingen, pak je backpack in en boek direct je duurzame vakantie!