Duurzaamheid in Groningen ontdekken? | Bekijk de beste hotspots

duurzaamheid groningen

Groningen- ook wel Grönnen, of Grunnen genoemd- is één van de twaalf provincies, gelegen in het noorden van Nederland. De provincie kent 586.061 inwoners, waarvan meer dan een kwart in de hoofdstad Groningen woont. De officiële taal is Nederlands en Nedersaksisch, ook wel Gronings. 

Met je bloten voeten in de klei van de uitgestrekte polders? Of varen langs zeehonden? De ruimte in duurzaam Groningen is rijkdom. Niet voor niks wordt er dan ook gezegd “er gaat niks boven Groningen.” In deze blog lees je de hotspots als het gaat om duurzaamheid Groningen.

Tips om duurzaamheid in Groningen te ontdekken

Waldfarming

Als het gaat om duurzaamheid Groningen, is Wildfarming de place-to-be. Al jarenlang vind je hier een select aantal bonen, uiteenlopend van bekende en onbekende rassen uit verschillende gebieden overal ter wereld. Onder ander de droogbonen, de Friese gele woudboon en de vergeten Reade Krobbe vind je hier, maar ook de bekende sperziebonen zijn bij Wildfarming te vinden. De producten van de Wildfarming kan je ophalen bij de markt in Groningen. 

Bij Waldfarming worden de bonen geteeld en getest, zoals geschreven, gewoon in Nederland. De peulvruchten hoeven dus niet meer uit het buitenland te worden gehaald. De resultaten van de geteelde bonen wordt geproefd door chefs. Na goedkeuring worden de peulvruchten vermeerderd en kan je zelf gaan proeven!

De Nieuwe Weg

Manja Detemeyer richtte in 1981 de natuurvoedselwinkel De Nieuwe Weg op. Het doel van De Nieuwe Weg is een betere omgang met het milieu en het stimuleren van slow food. De Nieuwe weg vind je aan de Nieuweweg 5. Wanneer je duurzaam Groningen wilt ontdekken, is De Nieuwe Weg dé hotspot om te bezoeken.

Je vindt hier ongeveer 2800 biologische producten. Daarnaast worden er ook milieuvriendelijke producten verkocht als recycling papier, snel afbreekbare schoonmaakmiddelen en dierproefvrije cosmetica. De Nieuwe Weg steunt daarnaast twee onderwijsprojecten in Ecuador. Het geld dat wordt opgehaald met verkoop van de Tagua figuurtjes wordt gebruikt voor scholen aan de kust.

Achterwerk

Ben je op zoek naar een restaurant in Groningen? Achterwerk is een vegan fine cuisine voor iedereen. Je beleeft hier een volledig veganistische eetervaring in een ontspannen informele sfeer. Vergeet niet om een kijkje naar Achter te nemen. Je vindt achterin het restaurant namelijk een dakterras. Dit terras is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend, mits het mooi weer is. Het adres van Achterwerk is de Oosterstraat 13a. 

Er wordt gewerkt met een zogenaamd verrassingsmenu. Hierdoor wordt er minder voedsel verspild en is het altijd een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt. Veel van het eten op je bord wordt lokaal ingekocht en aangepast op het seizoen. Je hebt de keuze uit een vier- of vijf gangen menu.

De Herbivoor

De Herbivoor is een biologisch en veganistisch dagrestaurant, opgericht door Karien en Jochem. Beide zijn naast ondernemers ook kok. Herbivoor is gevestigd op de Gedempte Zuiderdiep 59. Hét restaurant wanneer je op een relaxte manier duurzaamheid Groningen wilt ontdekken.

De ingrediënten in de gerechten die worden bereid, zijn uitsluitend van biologische afkomst. Groente en fruit zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden. Je kan bij Herbivoor terecht voor verse salades, burgers, wraps, pannenkoeken, soep én gebak.

Boek direct jouw duurzame accommodatie om te overnachten in Groningen!