Ontdek de hotspots in het zuidwesten van Nederland

Duurzame vakantie in Zeeland?

Zeeland is de minst bewoonde provincie van Nederland, het telt 385.379 inwoners. Toch kan het er in de zomer heel druk zijn, door vakantiegangers uit het hele land, maar ook uit Duitsland. Een vakantie in Zeeland heeft haar populariteit te danken aan de stranden en knusse steden. Waar in Zeeland ga jij uitwaaien?  

Vanaf

€ 76.25

per nacht

Kamperland,
Zeeland
In Bungalow 4B combineer je duurzaamheid met moderne luxe. Je hebt uitzicht op het water en bevindt je binnen enkele minuten op het strand. Neem een duik in de Oosterschelde of geniet van een prachtige zonsondergang op je privéterras.

Vanaf

€ 79

per nacht

Kamperland,
Zeeland
Richting het water met je gezin of huisdieren? In Bungalow 4A heb je het water als je achtertuin, maar is er geen kans op ongelukken dankzij de stevige omheining. In de autovrije omgeving kunnen jonge kinderen naar hartenlust veilig spelen.

Vanaf

€ 70.71

per nacht

Ouwerkerk,
Zeeland
Natuurliefhebbers zitten in deze bungalow in Ouwerkerk goed. Naast het huisje zit een natuurvijver en een bos waar veel verschillende dieren te zien zijn. Je kan te voet of met de fiets naar Oosterschelde door middel van verschillende routes. Ook hier zijn verschillende dieren maar vooral vogels te spotten.

De leukste activiteiten in Zeeland

Vanaf

€ 37.50

Brouwersdam,
Zeeland
Heb je blokarten al eens eerder gedaan en wil je jezelf nog iets meer uitdagen? Kies dan voor kitebuggyen: het moeilijkere zusje van blokarten. Hierbij maak je net als bij kitesurfen gebruik van een grote vlieger. De wind duwt de kite en de buggy waarin je zit, wordt vooruit geduwd! Dankzij de hoge snelheid die je behaalt, is deze activiteit een echte aanrader voor adrenaline junkies!

Vanaf

€ 37.50

Scharendijke,
Zeeland, Zuid-Holland
Altijd al eens jezelf letterlijk in de wind willen gooien? En ervaren hoe je rechtop blijft staan terwijl je je zelf helemaal laat vallen? Ga dan eens blokarten! Tijdens het blokarten, ook wel strandzeilen genoemd, gebruik je de kracht van de wind en laat je je vooruit blazen in een zeilwagen. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is strandzeilen heel makkelijk te leren en rijd je na een korte uitleg zelf weg!

Het zuidwesten van Nederland ontdekken?

Ga op vakantie in Zeeland en ontdek de mooie kust!

Wist je al dat Zeeland gemiddeld de meeste zonuren heeft? Door de ligging aan open zee heeft de provincie minder last van stapelwolken dan de rest van Nederland. Zo pak je al snel een zonnig weekend mee als je op vakantie in Zeeland bent!

Vergeet niet om een Zeeuwse Bolus te eten tijdens je bezoek aan Zeeland! De bolus is een overblijfsel van Portugese Joden die midden 17e eeuw in Zeeland woonden. Zij hebben de basis gelegd voor de Zeeuwse bolus die we vandaag de dag kennen.

Duurzame vakantie in Zeeland

Ook een duurzame vakantie in Zeeland is goed mogelijk. Er zijn verschillende duurzame accommodaties om te overnachten in Zeeland. Verder zijn er diverse duurzame uitstapjes die je kunt maken in Zeeland. Zo is een hele vette activiteit om met een zeilbootje het water op te varen en daar te kijken naar de zonsondergang. Ook kun je in de Voordelta, een gebied tussen provincie Zeeland en Zuid-Holland, zeehonden spotten. De zeehonden komen hier vaak doordat het water erg schoon is. Verder kunnen de dieren hier genieten van de zon op droge planten. 

Uitstapjes als je op vakantie in Zeeland bent

Wanneer je in Zeeland op vakantie bent, zijn de volgende uitstapjes niet te missen! Zeeland heeft vroeger te maken gehad met verschillende watersnoodrampen. De laatste grote watersnoodramp dateert uit 1953. Zeeland werd destijds het ergst getroffen. Tijdens een vakantie in Zeeland kun je dan ook terug in de tijd gaan en meer leren over deze ramp. Het Watersnoodmuseum biedt deze mogelijkheid. Op dit moment wordt ons land beschermd door de Deltawerken. Het heeft decennialang geduurd om deze te bouwen, maar ze zijn nu (gelukkig) af. Deze twee uitstapjes zijn uniek verbonden aan Zeeland. 

Verder is windsurfen een leuk uitje voor de sportievelingen. Zo kun je lessen nemen bij de oudste windsurfschool van Nederland: Thijs Surfschool. De windsurflessen worden gegeven op het Veerse Meer, wat ontstaan is door de bouw van de Deltawerken! Dit water kenmerkt zich door de felle blauwe kleur. Voor de mensen die liever even gaan ontspannen, is het mogelijk om bij het Veerse Meer diverse ligweides en natuurgebieden te bezoeken. Daarnaast kan er ook gezwommen worden in het meer. Kortom: er is genoeg te beleven tijdens een vakantie in Zeeland. 

Luxe vakantie Zeeland

Heerlijk genieten aan de zee: tijdens een luxe vakantie Zeeland kan dat bijna niet fout gaan. Zeeland heeft verschillende plekken waar je aan het strand een drankje kunt doen, om daarna lekker te flaneren op de boulevard. Neem de stranden van Vlissingen, Domburg, Renesse en Cadzand, die in de zomer altijd bomvol zitten. Het is dan ook aan te raden om met zomers weer een dagje strand mee te pakken. Geen lekker weer? Treur niet, het is ook lekker om een wandeling of fietstocht te maken langs het strand tijdens een luxe vakantie Zeeland. 

Alhoewel Zeeland geen echt grote steden heeft, zijn er genoeg plaatsen die het bezoeken waard zijn. De steden Middelburg, Goes en Vlissingen hebben alle drie mooie centra met prachtige voorgevels. 

Inloggen

Adres

Kaap Hoorndreef 66
3563AW, Utrecht

Email