Elzas, Frankrijk : ontdek deze regio, zowel rijk aan cultuur als midden in de natuur

vakantie noord frankrijk

De Elzas, regio van traditie en gastronomie in het noordoosten van Frankrijk, is een bestemming vol attracties die liefhebbers van ontdekking en authenticiteit ongetwijfeld zullen weten te waarderen. Rijk aan geschiedenis, de Elzas is door de eeuwen heen meerdere malen het toneel geweest van gevechten tussen Frankrijk en Duitsland. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van de Duitse invloed zichtbaar en geworteld in de Elzasser cultuur. Sustainaway heeft voor jou de must see in de Elzas uitgezocht voor een uniek verblijf rijk aan geschiedenis, cultuur en vooral natuur.


Ga op stedentrip en ontdekt het historisch erfgoed van de Elzas (Frankrijk)


Als je in de Elzas bent, zijn er aantal hoogtepunten die je niet mag missen zoals Straatsburg. Als Europese hoofdstad en hoofdstad van de Elzas is Straatsburg gewaardeerd voor zijn gotische kathedraal en het pittoreske wijk Petite France. Daar kun je typische Elzasser huizen langs de grachten zien en lekker gaan eten in traditionele restaurants. De stad heeft een van de grootste musea netwerken in Frankrijk waarvan het Musée d’Art Moderne et Contemporain de Strasbourg (MAMCS) maar ook het historisch museum van Straatsburg of het Elzasser museum. Liefhebbers van erfgoed, cultuur en levenskunst hebben alle kans om verliefd op Straatsburg te worden!

Colmar is ook een typisch Elzasser stadje om te bezoeken. Op een uur van Straatsburg vandaan, Colmar is vooral beroemd voor zijn romantische Klein Venetië, Unterlinden museum en de kleine dorpjes in de buurt. Dus als naar Colmar gaat, aarzel dan niet om naar de nabijgelegen stadjes te gaan zoals de prachtige vestingstad Riquewihr, Ribeauvillé of Kaysersberg.

Duik de natuur in en maak jouw verblijf in de Elzas duurzaam


Tussen de Vogezen en de Rijn heeft de Elzas een uitzonderlijke natuur met adembenemende landschappen. Je kunt de Elzas op de fiets ontdekken over de mythische Wijnroute en door pittoreske dorpjes, wijngaarden, bergen en bossen fietsen. Bovendien ligt de regio op de kruising van drie EuroVelo-fietsroutes waarvan de Rijnfietsroute EuroVelo 15 die helemaal naar Rotterdam gaat.


Prachtige voettochten


Je kunt er ook prachtige en lange voettochten maken in het Vogezen massief. De enorme bosgebieden en de bekende toppen als de Hohneck, Grand Ballon en de Donon, zijn in trek bij wandelaars. Rond belangrijke toeristische plaatsen zoals het hooggelegen kasteel van Haut-Koenigsbourg of het klooster van de mont Sainte-Odile kun je ook prachtig wandelen.

Alternatieven?

Op een andere manier de Elzasser natuur duurzaam ontdekken? Kies voor paragliding over de Vogezen, canyoning in de Ried of daalt de bergen af op een step!

Meer info over een verblijf in de Elzas kun je op onze site vinden. Ben je nog opzoek naar een vakantiehuis in de regio? Boek snel jouw verblijf op Sustainaway.nl