Hier moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager

fiets trein vakantie

Ga je binnenkort op vakantie en ben je van plan de fiets mee te nemen? Dan is het verstandig om te kijken of je een fietsendrager op je auto kunt plaatsen en natuurlijk ook welke fietsendrager dan bij jouw fiets of auto past. Om ervoor te zorgen dat je de juiste fietsendrager kiest, leggen we je in dit artikel uit hoe je dat precies doet. Zo weet jij zeker dat je straks veilig de weg op kan met jouw fietsen naar je vakantiebestemming.

De soorten fietsendragers

Wist je dat er drie soorten fietsendragers zijn? Het gaat hier om trekhaak fietsendragers, achterklep fietsendragers en dak fietsendragers. Zoals je wellicht begrijpt is een fietsendrager heel handig als je van plan bent je veel te verplaatsen met de fiets op de auto. Het is echter zo dat niet iedere fiets op iedere fietsendrager past en niet elke fietsendrager op elke auto. Zo kan een fietsendrager voor elektrische fietsen bijvoorbeeld nooit op het dak, maar voor racefietsen weer wel.

Fietsendrager op de trekhaak

De meest bekende en populaire vorm van fietsen vervoeren met de auto is de fietsendrager op de trekhaak. Niet iedere auto heeft een trekhaak, maar heb jij dit wel, dan kun je al gauw meerdere fietsen tegelijk vervoeren. Denk aan één tot vier fietsen, afhankelijk van het gewicht van de fietsen. Zo zijn elektrische fietsen natuurlijk een stuk zwaarder dan andere fietsen.

Fietsendrager op de het dak

Nog een bekende vorm van fietsen vervoeren (zeker wanneer je geen trekhaak hebt) is een fietsendrager op het dak. Je kunt deze heel eenvoudig monteren, maar een nadeel is wel dat je op dit type fietsendrager dus geen elektrische fietsen kunt vervoeren. Dit komt omdat het te zwaar is voor de auto op het dak. Los van de elektrische fiets kun je bijna iedere fiets vervoeren.

Fietsendrager op de achterklep

Ook bestaat de mogelijkheid om fietsen te vervoeren op de achterklep. Dit is een fietsendrager die dus speciaal op de achterklep gemonteerd kan worden. Dit type fietsendrager is niet geschikt voor iedere auto en ook niet voor de elektrische fiets, dus check dit goed van tevoren.