Inspirerende podcast over duurzaamheid | Onze top 5!

podcast over duurzaamheid

Wat doe jij als je niet aan het reizen bent, of juist als je wel aan het reizen bent en onderweg even behoefte hebt aan wat afleiding? Een boek is vaak antwoord op deze vraag, maar wat doe je als je last hebt van wagenziekte of geen boeken bij je hebt? Dan luister je naar een podcast! 

Met de opkomst van verschillende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcasts en Luminary zijn podcasts in korte tijd heel populair geworden. Van complete shows tot korte fragmenten: op het gebied van podcasts is er voor ieder wat wils. Ook op het gebied van duurzaamheid is er tegenwoordig een – bijna – overweldigend aanbod. In dit artikel delen we onze top 5 inspirerende podcasts over duurzaamheid. 

5 x de beste podcast over duurzaamheid

Plant Proof

Speel je al een tijdje met het idee om vaker plantaardig te gaan eten? Dan is de Plant Proof podcast van Simon Hill een aanrader. In zijn podcast interviewt Simon allerlei gasten die een boodschap hebben op het gebied van voeding. Zo heeft hij gesprekken met onder andere verschillende medische specialisten, voedingsexperts en wetenschappers. Zelf heeft Simon een achtergrond in voeding en fysiotherapie, waardoor hij met een goed onderbouwde blik naar de verschillende onderwerpen kijkt die voorbij komen. 

Climate Rising

Deze podcast van de Harvard Business School biedt verschillende denkers een platform om ideeën te delen en te discussiëren over de beste oplossingen voor het klimaatprobleem. In de podcast wordt er met een brede blik gekeken naar klimaatverandering. Zo gaan er ook afleveringen over de link met het kapitalisme, het realiseren van duurzaam toerisme, het creëren van een marktplaats voor koolstof en het ontwerpen van een veerkrachtige toekomst voor mens en planeet.

The Green Quest

In deze podcast van BNR duikt Harm Edens in de wereld van duurzame innovaties die onze toekomst echt kunnen veranderen. Welke bedrijven hebben nu echt groene ambities en wat doen ze om deze waar te maken? Harm kijkt bijvoorbeeld naar bedrijven als Smyle, Grown.Bio en X-ROOF. Benieuwd wat voor duurzame veranderingen deze bedrijven hebben gerealiseerd? Luister dan snel de podcast!

A Sustainable Mind

Een dosis inspiratie nodig om groene stappen te nemen? In de podcast van Marjorie Alexander wordt duurzaamheid besproken in alle facetten van de samenleving. Zo spreekt Marjorie met filmmakers, kijkt ze naar kunststof vernieuwingstechnologieën en duikt ze in de wereld van sustainable fashion. Al met al, een podcast die nooit saai wordt en je altijd iets nieuws weet te vertellen!

The Minimalists Podcast

Bekend van de gelijknamige documentaire, zijn de twee minimalisten nu ook te vinden in de podcast wereld. Hier gaan ze verder met het delen van hun boodschap: minimalistisch leven wint. De twee hosts onderzoeken alle manieren om met zo min mogelijk spullen zo gelukkig mogelijk te leven. Een greep uit het assortiment: hoe voer je ongemakkelijke gesprekken, wat geef je een minimalist voor zijn verjaardag, en welke essentiële spullen zijn zelfs voor minimalisten onmisbaar? Kortom: een vermakelijke én informatieve podcast waar we allemaal de nodige tips uit kunnen halen. 

Waar luister je naar je favoriete podcast over duurzaamheid?

Tegenwoordig kun je bijna overal terecht voor je favoriete podcasts. Voor de Apple gebruikers is er Apple Podcasts, met andere telefoonmerken kun je terecht bij Spotify. Ook worden er steeds meer exclusieve podcast netwerken gelanceerd, zoals Luminary. Hier vind je achter de paywall ook exclusieve podcasts van onder andere Russell Brand. Wil je toch liever zien wie er praat? Steeds meer podcasters lanceren ook een videoversie op Youtube!

Welke podcast over duurzaamheid staat bovenaan jouw lijstje?